Ja dziś w Biedrze kupiłam 3 bukiety żonkili po 4.50 i teraz zerkam na nie. Nawet jeden hiacynt, ale ile daje radości. No i zapach się liczy Pozdrawiam.
Jak 40 lat temu miałam kolekcję kaktusów, to na zimę tak samo robiłam. Wszystko piętrowo, a nawet pod parapetem też zrobiłam, bo kaktusom światło nie było potrzebne zimą. Podziwiam zacięcie w wysiewaniu
Ziemia popieczarkowa jest kwaśna, a więc do borówek pH dobre, ale czy ona nie zawiera czegoś szkodliwego (toksyn) a ty będziesz jadł owoce?
Piszą, że musi być rok kompostowana. Ja nie stosowałam. Poszukaj w necie i jeśli nic złego nie piszą to nie szkodzi spróbować. Ale ja bym podkopywała i obsypywała, ściółkowała, anie podlewała wyciągiem z ziemi popieczarkowej.
Polska ławka, nie antyczna, żeliwna 1000-1300, antyczne w Anglii z czasów wiktoriańskich to chyba na nasze potrafią nawet 10 tys kosztować, ale do 3.000 to bym dała za taką. Tylko, że to są unikaty i nieosiągalne. Raz znalazłam, ale cena była kosmiczna.
Taką ławkę to biorę od ręki. NO chyba że kosmiczna cena no to mnie nie stać, ale podoba mi się ogromnie..
Jeśli komuś się napatoczy, a nie jest zainteresowany, to dawajcie znaki
Idzie pomoc. Kliknij "Cytuj" i skopiuj oraz wklej w podpisie to co poniżej dokładnie tak, jak jest tylko oczywiście bez słów quote, bo to oznacza cytat...