Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 23:08, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mój M to Kamilko poczciwy chłop. Wziął dziś urlop, bo musiał kilka spraw załatwić. Przyjechał rano do domku. Kiedy przyszłam z pracy - opał był pocięty, pół drewutni dalej rozebrana, pomógł naszemu fachowcowi przy belkach dachowych, obiad był ugotowany, a jak przyszłam z zebrania, zdążył jeszcze położyć krawężnik przy nowej rabatce. Nie wiem, jak on zdołał tyle zrobić
Będą tam rozplenice i jeżówki. Jutro pokażę, dziś było już późno, jak skończył.

To się napracował.
Ogród Beaty 23:07, 12 maj 2015

Do góry
Beatko, co tu tak cicho? Przez dwa tygodnie nic w ogrodzie się nie zdażylo ?
Macham wieczornie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:34, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne zakupy i super miejsce dla nich znalazłaś

Miło mi Iwonko, że Ci się podobają Pozostało mi jeszcze wsadzić klona, ale właśnie dla niego ciągle nie mogę znaleźć miejsca
Pozdrawiam
Ogródek Iwony 22:26, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewa, dziękuję za to, co napisałaś. bardzo lubię tę rabatkę. Dziś bez tych tulipanów było już mniej kolorowo. Czegoś mi brakowało. Chyba dosadzę tam begonie dla koloru, bo zanim ruszą jeżówki, będzie mi łyso

mam wiele roślin ale begonii jeszcze nie miałam nigdy..jaka jest w uprawie czy masz jakies doświadczenia?
Ogrodowy song 22:15, 12 maj 2015

Do góry
Fajne twoje kuleczki. Ładnie wychodzi ci cięcie. Chyba najtrudniejszy jest początek
Mirkowy ogród (początki) 21:51, 12 maj 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Haniu miło mi że u mnie Iwonce odpowiedziałaś Teraz ja dopiszę:nie bawię się w żadne piętki i doniczki (bo trzeba pamiętać o odlewaniu) robię od razu w ziemi w cienistym miejscu i zapominam o nich do nastepnej wiosny.W zeszłym roku robiłam z sadzonek 20-25cm w ziemi i z sukcesem .Iwonko dopiero w sobotę będę na działce to zrobię fotki.Moja rada wykorzystaj wszystkie sadzonki w tych zdrewniałych zetnij korę na centymetr i dopiero w ukorzeniacz i do ziemi Powodzenia

Mirko dziękuję za podpowiedź. Dziś nie zdążyłam, jutro zrobię, mam nadzieję, ze do jutra, jak gałązki stoją w wodzie, nic im nie będzie.
O ścinaniu kory nie wiedziałam, spróbuję
Ogródek Iwony 21:47, 12 maj 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Iwonko piękne zmiany u ciebie śledzę po cichutku Co do sadzonek odpisałam u siebie

Mirko, już idę do ciebie
Ogródek Iwony 21:47, 12 maj 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Super, że eM jednak się przekonał. Niefajnie byłoy, gdyby kręcił nosem. Może jednak jeszcze coś przywiezie?

Mój M to Kamilko poczciwy chłop. Wziął dziś urlop, bo musiał kilka spraw załatwić. Przyjechał rano do domku. Kiedy przyszłam z pracy - opał był pocięty, pół drewutni dalej rozebrana, pomógł naszemu fachowcowi przy belkach dachowych, obiad był ugotowany, a jak przyszłam z zebrania, zdążył jeszcze położyć krawężnik przy nowej rabatce. Nie wiem, jak on zdołał tyle zrobić
Będą tam rozplenice i jeżówki. Jutro pokażę, dziś było już późno, jak skończył.
Ogródek Iwony 21:38, 12 maj 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Iwonko tworzenie niwaki wzorcowe
Jak na pierwszy raz to Ty może się przekwalifikujesz ??? Masz talent
macham

Kasiu, dziękuję, nic więcej nie napiszę. Prace ręczne lubię Też cię pozdrawiam
Ogródek Iwony 21:35, 12 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Ani się obejrzysz, jak chmurki zaczną przybierać na obiętości. Teraz nie ma czego żołować - pocięty i tyle Tak ma być
Będziesz miała satysfakcję, ze własnymi "rencami" go wyrzeźbiłaś.
Pozdrawiam...

Ps.
Tulipanom tak łebki ukręcać?!

Beatko, ale z was fajne kobitki. Potraficie wszystkie podtrzymać na duchu. Już mi lepiej. A dziś miałam zebranie w związku z zakończeniem gimnazjum. Mam fajnych rodziców. Tym bardziej mi lepiej

Co do tulipków ... kiedyś moja siostra twierdziła, ze jak obcina nożem tulipanki, te pozagatunkowe, to potem kolory zmieniają się z czerwonych na żółte. Dlatego nie ucinałam, a obrywałam. Bynajmniej mogłam łby pourywać i nikt nie był poszkodowany
Ogródek Iwony 21:28, 12 maj 2015

Do góry
frezja napisał(a)
Bardzo przyjemny zakątek...zdjęcia i tak nie oddają klimatu naszych ogrodów i wierzę,że jest jeszcze piękniej i tego się trzymajmy.

Ewa, dziękuję za to, co napisałaś. bardzo lubię tę rabatkę. Dziś bez tych tulipanów było już mniej kolorowo. Czegoś mi brakowało. Chyba dosadzę tam begonie dla koloru, bo zanim ruszą jeżówki, będzie mi łyso
Ogródek Iwony 21:25, 12 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
...
Przecież te chmurki, czy kulki to duże nie będą.....myślę, że szybko urośną

Juziu, tego się będę trzymać. Madżenka pół biedy, tylko m powiedział, ze gdyby wiedział, ze tak go pociacham, to by mi go nie przywiózł.
Ale dziś przyjechał do domku i powiedział, ze może być
Ogródek Iwony 21:23, 12 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Iwonko, stożek możesz kupić zawsze, a satysfakcja z własnoręcznie ukształtowanej rośliny nie do kupienia

Kasiu, muszę sobie tę myśl głęboko zakodować Lepiej się z tym poczuję
Choć na stożku mi nie zależy, wolę kulki też ich nie mam Może się doczekam
Ogródek Iwony 21:20, 12 maj 2015

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
Witaj Iwonko , w końcu nadrobiłam pędzisz z tym wątkiem jak rakieta wystarczy jeden dzień nie zajrzeć a potem tyle stron do nadrobienia a niwaki jaki zrobiłaś to dla mnie mistrzostwo świata dla mnie super ale miałaś wenę twórczą gratuluję

Beatko, dziękuję, że zaglądasz. Ostatnio wątek spowolnił, bom chora była, w ogrodzie mniej się działo. Dziękuję za to "mistrzostwo świata", brakuje tam jeszcze kilka kulek bukszpanowych. Może w tym roku się doczekam
To moje pierwsze cięcie.
Ogródek Iwony 17:42, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Po komentarzu Madżenki i mojego M mam kaca ogrodowego, że jednak miałabym zrobić z bukszpana stożek. Tak to jest, że czasami człowiek sam nie wie, co chce. Mam tylko nadzieję, że nie będę żałować wieki, tylko parę lat.

Ani się obejrzysz, jak chmurki zaczną przybierać na obiętości. Teraz nie ma czego żołować - pocięty i tyle Tak ma być
Będziesz miała satysfakcję, ze własnymi "rencami" go wyrzeźbiłaś.
Pozdrawiam...

Ps.
Tulipanom tak łebki ukręcać?!
To tu... 15:46, 12 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

naprawdę?
ja mam gladiator, ale jeden to podrzutek
wyrastał w kolorze bordowym, wypuścił 2 pędy z 1 cebuli i jest nieco ciemniejszy w pąkach niż moje gladiatory - podobny do Twojego i może to właśnie ta odmiana

To były jdyne czosnki jakie udało mi sie stacjonarnie upolować jesienią zeszłego roku. Ogrodowisko wykupiło całą resztę. Także są jakie są, a i tak cieszą. Może w tym roku sie uda coś bardziej okazałego dorwać...

Iwk4 napisał(a)
A ja mam jednego czosnka podrzutka dosłownie. Nie sadziłam, a jest. Skąd? Nie wiem

Dobre. Dostałaś gratis "na próbę" .
Ogród Mirelli 15:32, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirelka, budleję tnie się co wiosnę. Tym się nie przejmuj. U mnie Ewa bacowa wstawiła fotkę rok wcześniej przyciętego berberysa. Zobacz, jaki teraz ładny. Twój dereń też odbije. Będzie niższy, ale gęsty. Ja mam nadzieję, ze moj berberys też będzie ładny.

Iwonko wstawię później zdjęcia to zobaczysz jak to wygląda
Ogród pod trzema dębami 15:21, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ślicznie u ciebie. To zdięcie mnie urzekło.

dziękuje za odwiedziny i wpis. Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 15:20, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdziu i tak jesteś przede mną z kwitnięciem. U mnie dopiero magnolia będzie kwitła, buk dopiro pokazał listki, a rododendrony nawet nie myślą o pokazaniu kwiatów. I ostatnio zobaczyłam u siebie narcyze, ktore mają pączki. Czuję się jak papuga, która wszystko za wszystkimi powtarza. Więc się nie martw. U ciebie i tak najpiękniejszy rododendronowy ogród. Buziaki zostawiam

Widzialam Twojego buka i zrobiłam zdjecie mojego , jednak u mnie mniej rozwiniety, zobacz

Żywopłotki cisowe. 14:50, 12 maj 2015

Do góry
Moja piwonia przesadzana jesienią nie ma pączków. Szkoda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies