Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Odcienie zieleni 11:44, 11 sie 2015

Do góry
Efffa napisał(a)

Mi się wydaje, że klon Globosum
Tu ma być ogród :) 10:02, 11 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Rozumiem Oj to musisz się namęczyć z tym podlewaniem w te upały.
Ja jestem bardzo zadowolona z nawadniania Uważam, że to podstawa w ogrodzie, gdzie się ma trawnik i dużą gamę roślin... a w taki upał to zbawienie
Życzę Ci aby jak najszybciej działało u Ciebie

Wiadomo, wolałabym w tym czasie sobie poodpoczywać, ale nie mam co narzekać, to co zostało do podlewania ręcznie to i tak niewiele, bo te rabaty przy krawędziach działki stanowią bardzo duży udział całości.

Renia, Ty dokładnie przyglądasz się trawnikowi, u mnie niedawno pojawiły się takie białe maleńkie muszki, które kryją się w trawie i wylatują z niej jak się nadepnie na trawę.

Z tego co czytam to wygląda, że jest to mączlik - ma ktoś coś takiego, jakim roślinom te muszki zagrażają, czym zwalczać?

Typografia ogrodu 09:53, 11 sie 2015

Do góry
moja córa przeszła przez etap różowego, ale teraz ulubione kolory to granatowy, biały i seledynowy.
Nie ma mowy, że zaakceptuje takie ubranie jak ja jej przygotuję, zawsze sama grzebie w szafie - czasami wychodzą z tego ekscentryczne zestawy, ale co tam, pozwalam jej na to
Tu ma być ogród :) 09:39, 11 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia nawadnianie mam na rabatach po obwodzie działki, te wokół domu jeszcze się nie doczekały, poza tym mam jeszcze warzywniak i trochę zadołowanych roślin, a jak się zabieram do tego podlewania po uśpieniu córki to późna noc mnie zastaje.
Mąż wiecznie zapracowany, a i kopanie w twardej ziemi to żadna przyjemność, dlatego czekamy na niższe temperatury i deszcz wtedy będziemy robić nawadnianie trawnika i reszty rabat, bo wszystkie elementy są już zakupione.

Rozumiem Oj to musisz się namęczyć z tym podlewaniem w te upały.
Ja jestem bardzo zadowolona z nawadniania Uważam, że to podstawa w ogrodzie, gdzie się ma trawnik i dużą gamę roślin... a w taki upał to zbawienie
Życzę Ci aby jak najszybciej działało u Ciebie
Tu ma być ogród :) 09:30, 11 sie 2015

Do góry
Renia nawadnianie mam na rabatach po obwodzie działki, te wokół domu jeszcze się nie doczekały, poza tym mam jeszcze warzywniak i trochę zadołowanych roślin, a jak się zabieram do tego podlewania po uśpieniu córki to późna noc mnie zastaje.
Mąż wiecznie zapracowany, a i kopanie w twardej ziemi to żadna przyjemność, dlatego czekamy na niższe temperatury i deszcz wtedy będziemy robić nawadnianie trawnika i reszty rabat, bo wszystkie elementy są już zakupione.
Typografia ogrodu 09:21, 11 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Widać, że prezencik się spodobał, bo sama radość w oczach solenizantki. Sto lat!

Chyba siostrzyczki mało do siebie podobne bo na zdjęciu z ślimaczkami lepiej było widać starszą, to całe inne buźki.

Dziękujemy za zyczenia.
Fakt siostry zupełnie inne.starsza nie podobna do nikogo,młodsza podobno bardzo do taty. Spostrzegawcza jesteś
Typografia ogrodu 09:16, 11 sie 2015

Do góry
Widać, że prezencik się spodobał, bo sama radość w oczach solenizantki. Sto lat!

Chyba siostrzyczki mało do siebie podobne bo na zdjęciu z ślimaczkami lepiej było widać starszą, to całe inne buźki.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:04, 11 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ale Ci się poszczescilo, u nas po południu się zanosiło i niestety przeszło bokiem.

teraz tez sie cieszę ale w trakcie jakoś o tym nie myślałam
w ciagu dnia tez straszyło i przeszło bokiem ale ta burza była idelanie nade mną. grzmiało i błyskało w tej samej chwili....deszcz fajny ale po co ta burza i wiatr
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:00, 11 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
No więc...chciałm pomyslec nad wynikami castingu ale Monte popołudnie a własciwie wieczór zdominowała burza i bieganie za doniczkami, modleniem się nad brzozami które niemal lezały na ziemi, liczeniem konarów które spadały w okolice aut, deskami tarasowymi które unosił wiatr i takie tam cały wieczór odgłos syren sie roznosił i pił tracych pewnie powalone gałęzie, u sasiada piorun walnął w drzewo..brrrr
ale przynajmniej solidnie podlało

Ale Ci się poszczescilo, u nas po południu się zanosiło i niestety przeszło bokiem.
Odcienie zieleni 07:03, 11 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mi też tam ta wiśnia nie pasuje.
Oddaję głoś na graby albo platany.

A dziś w szkółce widziałam fajne kolumnowe dęby czerwonolistne Aurea - idealne na szpalery, tylko nic nie wiem o tych drzewach.
Fajne te drzewa nawet, mnie sie bardzo podobają żółte drzewa a nawet cytrynowego czy limonkowego koloru
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:34, 10 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Śliczna lawenda, w jakiej odległości od siebie ją sadziłaś?
I jaka to odmiana?

Kupowałam jako zwykłą wąskolistną A sadziłam co 45cm pod koniec kwietnia.
Tu ma być ogród :) 22:30, 10 sie 2015

Do góry
inag napisał(a)
Kochana przepraszam! Jutro Ci pokażę te apache ok? Wróciłam do domu jak już prawie ciemno było zdjęcie za cholerę nie chciało wyjść. Nic nie widać...

Ilonka nie przepraszaj, zrób w wolnej chwili i będzie ok, ja cierpliwie poczekam!
Kret upolowany?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:26, 10 sie 2015

Do góry
Irenka, Ensata, MAgda70, Ewa007 , Asisko, Lindsay80, Anias, Pszczelarnia oby do najblizszego weekendu (dłuuugiego dla mnie) . Znów się zamocze w basenie.
Ogród tworzony z pasją 22:24, 10 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Dziękuję. W sumie to się cieszę dziwnie było robić za tulipanki.

Dobrze Cię widzieć Karol, zdecydowanie lepiej od tulipanków
Typografia ogrodu 22:13, 10 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Nie idealna? Ona jest swietna!
Co ja bym dała żeby mieć takie zdolności...

Kawał dechy, drukarka, wikol i gotowe
Typografia ogrodu 22:10, 10 sie 2015

Do góry
Nie idealna? Ona jest swietna!
Co ja bym dała żeby mieć takie zdolności...
Typografia ogrodu 21:56, 10 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Asia, ja nie wiem jak przeoczyłam te zdjęcia rabaty z miskantem i zawilcami - przecież czytałam posta, że z obróbek blacharskich nici.
Dziękuję za te fotki i podobnie jak napisała Gosia, to też będzie moja ulubiona rabata.
A oczami wyobraźni już widzę, że i u mnie będzie kiedyś też tak pięknie.
Na razie tylko miskant ML fajnie mi rośnie, a zawilce odchorowują sadzenie sprzed kilku tygodni, ale wszystkie żyją i puszczają nowe listki, a nawet jakieś pojedyncze pączki są.

Dziękuje za miałe słowa choć to miejsce jeszcze potrzezbuje troche pracy jak pisałam, ale mam nadzieję, żę choc cześć uda sie jeszcze w tym roku - prace przy domku dobiegaja końca (właśnie wróciłam od malowania) i póżniej przeprowadzka z robotami na druga stronę ogrodu o ile M się nie zbuntuje na co liczę

Moje zawilce (co zresztą chyba Ci kiedys pisałam), przez miesiąc od posadzenia nie drgnęły a teraz wyglądaja juz całkiem nieżle, mimo tego, że upały je męczą i muszę jej ręcznie dolewać.

ja juz to połączenie roślin mam przy słupkach ogrodzenia ale od strony ulicy - tam Ml już ładnie wyglądaja za to zawilce się męczą bo mają tam niewiele dobrej ziemi i właściwie nie sa podlewane.

Będzie pieknie - i u Ciebie i u mnie

Typografia ogrodu 21:42, 10 sie 2015

Do góry
Asia, ja nie wiem jak przeoczyłam te zdjęcia rabaty z miskantem i zawilcami - przecież czytałam posta, że z obróbek blacharskich nici.
Dziękuję za te fotki i podobnie jak napisała Gosia, to też będzie moja ulubiona rabata.
A oczami wyobraźni już widzę, że i u mnie będzie kiedyś też tak pięknie.
Na razie tylko miskant ML fajnie mi rośnie, a zawilce odchorowują sadzenie sprzed kilku tygodni, ale wszystkie żyją i puszczają nowe listki, a nawet jakieś pojedyncze pączki są.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 21:38, 10 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ależ Ci wszystko porosło i siewki Buchannani pamiętam takie malutkie, a teraz to już są takie jak ja kupowałam w szkółce.
A jak tam derenie, rosną?

Derenie całkiem nieźle, chociaż widać, że te upały trochę im dokuczają. Pozostałe 3 w międzyczasie posadzone na docelowe miejsce, ale fotki brak.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 21:21, 10 sie 2015

Do góry
Ależ Ci wszystko porosło i siewki Buchannani pamiętam takie malutkie, a teraz to już są takie jak ja kupowałam w szkółce.
A jak tam derenie, rosną?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies