Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 19:43, 10 sie 2015

malkul napisał(a)

to będzie pewnie moja ukochana rabata

ps. czy lawenda w donicy bardzo ci się osypuje?

O dziękuję tez Lubie to miejsce choć na razie tam wokol gemela straszna ale mozw doczekam się efektu jak u Tess

Lawenda sypie się jeśli się ją mocno traci albo bsrdzo wieje ale ogólnie jeszcze jakoś wygląda. A Twoja osypana?
nawigatorka 19:44, 10 sie 2015

Znacie jakiś estetyczny sposób prowadzenia jeżyny?
lindsay80 21:42, 10 sie 2015

Asia, ja nie wiem jak przeoczyłam te zdjęcia rabaty z miskantem i zawilcami - przecież czytałam posta, że z obróbek blacharskich nici.
Dziękuję za te fotki i podobnie jak napisała Gosia, to też będzie moja ulubiona rabata.
A oczami wyobraźni już widzę, że i u mnie będzie kiedyś też tak pięknie.
Na razie tylko miskant ML fajnie mi rośnie, a zawilce odchorowują sadzenie sprzed kilku tygodni, ale wszystkie żyją i puszczają nowe listki, a nawet jakieś pojedyncze pączki są.
nawigatorka 21:56, 10 sie 2015

lindsay80 napisał(a)
Asia, ja nie wiem jak przeoczyłam te zdjęcia rabaty z miskantem i zawilcami - przecież czytałam posta, że z obróbek blacharskich nici.
Dziękuję za te fotki i podobnie jak napisała Gosia, to też będzie moja ulubiona rabata.
A oczami wyobraźni już widzę, że i u mnie będzie kiedyś też tak pięknie.
Na razie tylko miskant ML fajnie mi rośnie, a zawilce odchorowują sadzenie sprzed kilku tygodni, ale wszystkie żyją i puszczają nowe listki, a nawet jakieś pojedyncze pączki są.

Dziękuje za miałe słowa choć to miejsce jeszcze potrzezbuje troche pracy jak pisałam, ale mam nadzieję, żę choc cześć uda sie jeszcze w tym roku - prace przy domku dobiegaja końca (właśnie wróciłam od malowania) i póżniej przeprowadzka z robotami na druga stronę ogrodu o ile M się nie zbuntuje na co liczę

Moje zawilce (co zresztą chyba Ci kiedys pisałam), przez miesiąc od posadzenia nie drgnęły a teraz wyglądaja juz całkiem nieżle, mimo tego, że upały je męczą i muszę jej ręcznie dolewać.

ja juz to połączenie roślin mam przy słupkach ogrodzenia ale od strony ulicy - tam Ml już ładnie wyglądaja za to zawilce się męczą bo mają tam niewiele dobrej ziemi i właściwie nie sa podlewane.

Będzie pieknie - i u Ciebie i u mnie

nawigatorka 21:59, 10 sie 2015

Co dolega moim grabom (pospolitym w zywopłocie) - częśc liści jest troche plamiasta i jakby z mączniakiem? taka siwa? Marzena pisała, że przedziorki czy coś atakuje jej graby może pomoże. A sprawców nie dostrzegłam - może to grzyb? Wszelkie rady mile widziane.

nawigatorka 22:04, 10 sie 2015

i trochę sobie dłubię bo ma ogrodowe prace słaba aura - oczywiscie poza lataniem z wężem choć dziś też trochę chwastów wyrwałam - jupi

Tabliczka z resztki krokwi - jeszcze ma dostać line bawełniana do zawieszenia (stąd otwory) i zawisnąć w altanie domku ogrodnika. chociaż tutaj też pasuje

idealna nie jest (bo pierwszy raz przenosiłam druk na deskę) ale chyba przeboleje

lindsay80 22:10, 10 sie 2015

Nie idealna? Ona jest swietna!
Co ja bym dała żeby mieć takie zdolności...
nawigatorka 22:13, 10 sie 2015

lindsay80 napisał(a)
Nie idealna? Ona jest swietna!
Co ja bym dała żeby mieć takie zdolności...

Kawał dechy, drukarka, wikol i gotowe
Mysza 22:14, 10 sie 2015

Super wyszedł napis
inag 22:14, 10 sie 2015

Przestaję do Ciebie zaglądać od dziś! Za każdym razem robisz coś tak pięknego i niesamowicie dopracowanego w każdym calu, że już pojawia się myśl: "też tak chcę!"
Kobieto zakładaj sklep internetowy "made by nawigatorka". Ja będę główną klientką

Z grabami nie pomogę. Nie znam się...