Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 13:32, 28 kwi 2015

Do góry
Moje skrzynki z 12 kwietnia ( na okolicę wokół nie zaglądać, bo prace trwają)

i zdjęcia z 26 kwietnia

i pierwsze zbiory
Czasem słońce czasem deszcz 13:22, 28 kwi 2015

Do góry
Fajnie Ci już rózaneczniki kwitną.
Ja w tym roku moim daruję, jak nie dadzą rady, bo przesadzane były, w tym dwa bidoki marniutkie, przez słońce popalone.

Ogród z łezką II 13:19, 28 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Kasiu raz biohomusem podlałam

Biohumus...mam gdzieś, kiedyś też nim podlewałam, podobno rozluźnia glebę. Na mojej glinie nie zauważyłam różnicy, to dałam sobie spokój. Ale trzeba by go było do końca wyciapkać...

Pochwaliłam się za wcześnie - nie pada
Ogród z łezką II 13:12, 28 kwi 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

W Zabrzu pada i takie dobre tempo przyjęło Nie intensywnie, ale tak dość gęsto, roślinki taki deszczyk lubią

Czyli Twoje zieleninki jeszcze przy okazji papu dostają

Kasiu raz biohomusem podlałam
U BusyBee w ogródku... 12:47, 28 kwi 2015

Do góry
Zobaczymy Kasiu, ale marnie wyglądąją, więc już je na straty spisałam.
U BusyBee w ogródku... 12:44, 28 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu ja już swoje próbowałam dzielić, ale za zimno było i chyba nic z tego nie wyjdzie.
Tu masz instrukcję
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=57

Ilonka z Na łowieckiej, tez pisała, że ten wyrastający pęd pod trzecim listkiem odcina, do ukorzeniacza i do ziemi, i wszystko jej wyrasta

Danusiu dziękuję za instrukcję- muszę ją gdzieś sobie zapisać, żeby potem nie szukać. Majówka zapowiada mi się w ogrodzie i będę męczyć te biedne żurawki ukorzeniacz trzeba kupić.

Czemu myślisz, że nic z Twojego dzielenia nie wyjdzie? może trzeba im dać trochę czasu.

W zeszłym roku dostałam wielkie żurawki od Asi. Narobiłam z nich mnóstwo małych sadzonek. To było na jesieni, więc poszły do gruntu, nie do doniczek- bo ja nie mam gdzie ich trzymać. Nie wszystkie się przyjęły, część wyglądała jakby padła, ale teraz odbijają i widzę, że sporo się przyjęło...
U BusyBee w ogródku... 12:35, 28 kwi 2015

Do góry
Kasiu ja już swoje próbowałam dzielić, ale za zimno było i chyba nic z tego nie wyjdzie.
Tu masz instrukcję
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=57

Ilonka z Na łowieckiej, tez pisała, że ten wyrastający pęd pod trzecim listkiem odcina, do ukorzeniacza i do ziemi, i wszystko jej wyrasta
Pszczelarnia 12:30, 28 kwi 2015

Do góry
Ewa również gratulacje składam.

Dalszego spokoju i tak właściwego podejścia do spraw życia, ludzi, ogrodu
U BusyBee w ogródku... 12:27, 28 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu piekna wiosna u ciebie w ogrodzi, żurawki masz fajne, u mnie strasznie powybijały pędami.
Zakupy udane, różyczka wypasiona, hortensje również fajnie się zielenią

Danusiu ja też mam takie żurawki, które jakby się wypiętrzyły. Czy da się je uratować? trzeba próbować podzielić? Co będziesz robić ze swoimi?
Ogródek Iwony 12:11, 28 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Iwona czas tak szybko leci, że dwa razy okiem mrugniesz, a już wiosna 2016 będzie.

I rok krócej będę się nią zachwycać
Właśnie ten przemijający czas ...
Ogród z łezką II 12:04, 28 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Też czekam na deszcz, bo nawóz rozsypany. Oby lało

W Zabrzu pada i takie dobre tempo przyjęło Nie intensywnie, ale tak dość gęsto, roślinki taki deszczyk lubią

Czyli Twoje zieleninki jeszcze przy okazji papu dostają
Ogród z łezką II 12:02, 28 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu ślicznie u Ciebie, a rabatkę od strony sąsiada na pewno fajnie zagospodarujesz.

Nie ma się co spieszyć, może jakaś ciekawa inspiracja Ci w oko wpadnie i jakieś nowe chciejstwo

Ja u siebie też odpuszczam, jakieś ramy tylko robię, a potem na spokojnie.

To nie takie proste będzie Danusiu, nie chcę wywalić tamtych roślin, a poukładać je jakoś sensownie...na razie niech jest. Jak mi się coś przestanie podobać, to wywalę i wtedy mnie zmobilizuje

Trzeba na spokojnie, na cały ogród od razu mało kto może sobie pozwolić. Ale przynajmniej mamy dozowane przyjemności
Ogród z łezką II 12:01, 28 kwi 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ludzie...pada wreszcie Dawno mnie tak deszczyk nie cieszył. Moje świeżoki podlewa Mam nadzieję, że w Pszczynie też pada...

Miłego dnia

Też czekam na deszcz, bo nawóz rozsypany. Oby lało
Ogródek Iwony 12:00, 28 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pewnie już będzie po kwitnięciu jej. Trudno

Iwona czas tak szybko leci, że dwa razy okiem mrugniesz, a już wiosna 2016 będzie.
Kosolkowa Pasja 11:58, 28 kwi 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Dziękuje za powiekszanie rodziny na jakiś czas Mimo że siedzę w domu, to roboty mam wystarczająco przy obecnych domownikach Więcej nie potrzebuje. Pracy zawodowej dla mnie nie ma. Szukam w moim kierunku, ale może przyjdzie pora szukać jakiekolwiek..

Przykro mi bardzo. Trzymam kciuki, żeby się udało.
Na pewno w domu pracy jest ogrom, ale kaska się tez przyda.
Ogród z łezką II 11:54, 28 kwi 2015

Do góry
Kasiu ślicznie u Ciebie, a rabatkę od strony sąsiada na pewno fajnie zagospodarujesz.

Nie ma się co spieszyć, może jakaś ciekawa inspiracja Ci w oko wpadnie i jakieś nowe chciejstwo

Ja u siebie też odpuszczam, jakieś ramy tylko robię, a potem na spokojnie.
Ogródek Iwony 11:52, 28 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Iwonko widzę, że dumasz nad magnolią. Też myślałam, żeby u mnie posadzić, ale małżonek jakoś za nimi nie przepada no i jak chciałabym, żeby tak kolumnowo, wąsko rosła, nie zrobiła się dużym krzakiem.
A jako, że tyle mamy teraz spraw do ogarnięcia w ogrodzie, to sobie odpuściłam i na spokojnie w przyszłości pomyślę.
Może tez i ceny spadną, u nas np. Genie (ona tak węższa ponoć ma być) po 270 zł są . Masakra

Danusiu, Kasia z Makowa kupowała Genie poniżej 100 zł
Też od razu nie posadzę. Na razie szukam na spokojnie, póki można znaleźć kwitnące na forum.
Najpierw w ten weekend muszę wykarczować zakątek, dać dobrej ziemi i kompostu. Potem zamówić Tuje i na końcu posadzę tam magnolię. Pewnie już będzie po kwitnięciu jej. Trudno
Ogród w Puszczykowie 11:51, 28 kwi 2015

Do góry
Masakra z tymi robalami. Chyba lepiej za bardzo się nie rozglądać
Tak się zastanawiam, że w moim poprzednim ogrodzi, to w ogóle się nim nie przejmowałam i jakoś wszystko rosło. Może samo się uleczało.Nawet conice na przędziorki nie pryskałam, bo stwierdziłam, że najwyżej padnie, i jakoś nie padły. Może samo się uzdrawiało co nieco.
A teraz chyba ogród doglądamy jakby to dziecko małe było.
Kosolkowa Pasja 11:43, 28 kwi 2015

Do góry
Ola nadrobiłam.
Też czasowo nie wyrabiam po ulubionych wątkach latać.
Ślicznie u Ciebie, kolorowo, roślinki super się rozpędzają.
Widzę, że niewiele brakowało, żeby rodzina się powiększyła .
A tak w ogóle, to pracujesz w tej chwili?
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:35, 28 kwi 2015

Do góry
Sylwia zaglądam na bieżąco, rzadziej ślad zostawiam. Zyczę, żeby wszystko udało się do komunii ogarnąć, i żeby Wam trochę sił na tę uroczystość zostało.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies