Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:27, 01 mar 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Świetny pomysł z wierzbą mandżurską. Też chyba zrobię z niej dekoracje, mniejsze od Twojej oczywiście

Jasne - jest bardzo oryginalna, u mnie akurat cieci konar więc powstało prawdziwe drzewko Jeszcze kilka fot
Ogród bez reguł 16:27, 01 mar 2020

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Wreszcie wiosna bo dla mnie 1 marca to już się rozpoczyna !!!
Też w tym roku posadziłam hiacynty w doniczkę i chyba tak roku będę, bo wtedy ładnie równo wychodzą a nie po milion liści z jednej cebulki
Już barwinek kwitnie - ale szybko !!!
Hiacynty w donicy to bardzo dooobry pomysł
Ale wiesz, ja ich wcale z tych donic nie wysadziłam , są w nich już drugi sezon i jak widać, mają się nieźle . Może nie warto sobie dokładać pracy...?

Ogród bez reguł 16:24, 01 mar 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
U mnie dziś piękna wiosna, słoneczko, ciepło i już na polach skowronka słyszałem
Ale widzę góry w oddali tzn że jutro będzie padać.
A u mnie dziś wszystko - i słońce, i wiatr, i deszcz... i ogród Od razu lepiej na duszy

Szmaragdowy Zakątek 16:22, 01 mar 2020

Do góry
My tu gadu gadu, a tym czasem wiosna coraz bliżej.

Dziś piękny dzień, słoneczko przygrzewa, 11 stopni na termometrze.
Planowałam jechać do „szmaragdowego” uprzątnąć co nie co w ogrodzie po zimie ale plany mi się zmieniły…. troszkę szkoda…ehh, może za tydzień…
Szmaragdowy Zakątek 16:20, 01 mar 2020

Do góry
O rany, ile wpisów ! Dziękuję wszystkim za gratulacje !!!
Po troszku przyzwyczajam się do myśli że zostanę babcią. Poczyniłam już pewne kroki w tym kierunku…wczoraj byłam na „pępkowym” u mojej koleżanki, która właśnie (29 luty – fajna data na urodziny) została babcią Kacperka (50 cm/3500 g).
Proszę się nie śmiać…wdrażam się w temat babciowania !!!

Kacperek dostał ode mnie mini prezencik (łyżeczka obok dla porównania skali rozmiaru !!!)
Ogród bez reguł 16:18, 01 mar 2020

Do góry
Pojawiły się już pierwiosnki japońskie Miller's Crimson - bardzo jestem ich ciekawa...

Brunnera coraz bardziej zaawansowana , jej kwitnienie to też dla mnie zagadka

Stipa po przycięciu zielona

Dla wszystkich wątpiących motto cięcia carexów: jeśli teraz ich pożałujesz, to później pożałujesz, że pożałowałeś

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:18, 01 mar 2020

Do góry
Carexowisko zaczęłam, ale deszcz mnie przegonił.
Dokończę w tygodniu, jak będę mieć dzień wolny.

Dobrze mi nawet idzie tymi małymi elektrycznymi nożyczkami, choć dwa tulipany już dekapitowałam

Małymi krokami-Ogród Wioli 16:18, 01 mar 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Dziś była u mnie fajna pogoda,oprócz wiatru,ale nie narzekam...
Trochę więc podziałałam....

Witaj Wiola ,

Ile się u Ciebie już dzieje ,
Sliczna kompozycja w donicy

Oj wiosna zapowiada się bardzo interesująco u Ciebie
pozdrawiam

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:15, 01 mar 2020

Do góry
Prócz skarpy poszły też pod nożyce rozplenice. Nie ma czasu na pierdoły, trzeba działać, jak nie pada

No i ML dookoła tarasu też przycięłam. W tym roku będzie tam pięknie. Wiem to

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:11, 01 mar 2020

Do góry
Dziś było krótkie okienko pogodowe, dokończyłam więc cięcie traw.

Skarpa before i after

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:09, 01 mar 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Wow to u Ciebie też rewolta ! super będzie pięknie

Całą zimę myślę jak to ma wyglądać bo dom mocno widoczny od ogrodu i nie zasłaniam go bo nie chce już więcej duzych drzew, zwłaszcza blisko domu przy ostatnich nawałnicach.

Duzo dał mi salon, a raczej te barwy w nim, co prawda on ma konstrukcje jasną ale podłoga jest wenge a ściana beżowo-ecru.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:01, 01 mar 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)
I u mnie krokusy już mocno startują. 500! No, no. Salonik perfekcyjny

Dlatego spokojnie mogę juz zająć się drugim dopóki nie osiągne podobnego efektu
Zreszta nie tylko ja dobrze się tu czuje

Ogród bez reguł 15:49, 01 mar 2020

Do góry
Ponieważ u mnie już zakwitły forsycje i mamy miesiąc marzec , obcięłam róże.
wyglądały już tak:

Sprzęt przygotowany

Obcięłam wszystkie, z wyjątkiem Eden Rose, którą w tym sezonie zacznę prowadzić na ścianę jaką różę pnącą.
Generalnie róże po tej zimie - nie zimie wyglądają zdrowo i dobrze, oprócz Chandos Beauty… Jakieś dziwne rzeczy znalazłam na pędach, takie srebrzyste przebarwienia - mam dziwne przeczucie, że może to być jakaś choroba grzybowa . Później poszukam.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:42, 01 mar 2020

Do góry
Wczoraj i dzisiaj cielam byliny i cześć traw... konca nie widać
Bałagan się zrobił trawy fruwają wszędzie
Grabienie innym razem
Pszczółki fruwały na krokusach
A rano przyleciały dzwonce i grubodziób

Ogród bez reguł 15:40, 01 mar 2020

Do góry
Rozwiały się moje wątpliwości odnośnie koloru przylaszczek - będą niebieskie! (kto przeciw? - nie widzę, głosowanie zamknięte )

Ogród bez reguł 15:37, 01 mar 2020

Do góry
Żeby nie było wątpliwości - kupowałam krokusy Cream Beauty , dodatki są wliczone w cenę . Muszę je zaznaczyć i później przesadzić. Nie wiem, czy to są krokusy botaniczne? te niebieskawe?

Ogród bez reguł 15:33, 01 mar 2020

Do góry
Ponieważ pojawiło się słońce, to i krokusy się otworzyły. A jak krokusy otwarte, to i pszczółki się zjawiły

Ogród z wilkiem zamkn. 15:31, 01 mar 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
…pusto mi tu na tej górce

a tak było z ambrowcami.... wystraszyłam się ich szybkiego wzrostu i je przesadziłam …..i teraz szukam co tam posadzić ….

Dobrze, że wysadziłaś ambrowce. To piękne kolumny ale za blisko domu.
Coś na pniu płaczącego też może być problematyczne. Wszystkie drzewa z "parasolem" ogromnie rozrastają się wszerz. Nawet jak będziesz je cięła to i tak zasłonią ci wszystko pod spodem. Tam masz miskanty, czarno to widzę
Lepsze jakieś kule na wysokich pniach, żeby cały dół był odkryty, albo strzeliste w górę krzewy - małe drzewka, matko ale jakie??? Bardzo trudny wybór kochana. Pytanie czy chcesz się mocno na tej górze przesłonić? Teraz jak otworzyłaś widok na drugą działkę to może szkoda tej przestrzeni zasłaniać.
Ogród bez reguł 15:30, 01 mar 2020

Do góry
Kochani, ruszyłam do ogrodu!!!

Teraz już co prawda pada, i to całkiem nieźle, ale parę godzin udało mi się podziałać Ciepło nie było, bo wiatr był i silny, i zimny, ale momentami można było wystawić się do słońca i poczuć jego działanie . Fajnie było

Podliczyłam opady - w lutym spadło u mnie 85l wody/m kw. Sporo. Jeśli wiosna nie będzie sucha, to może być dobry rok

Choroby i szkodniki jałowców, jałowiec - Juniperus 15:27, 01 mar 2020

Do góry
Witam, poproszę o pomoc w zdiagnozowaniu choroby u moich jałowców blue arrow. zdjęcia w załączniku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies