Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Odcienie zieleni 10:43, 08 sie 2015

Do góry
fajne te inspiracje z brzozami - rozważałabym je też.
Typografia ogrodu 08:15, 08 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie ma pośpiechu.

A co tak wcześnie wracacie? Pewnie uroki imprez z maluchami.
Ja mam w ostatnią sobotę sierpnia kolejne wesele tego lata, ale moja Milena wytrzymuje do północy, już nie trzeba cały czas krążyć wokół niej, bo sama też potańcuje i znajdzie sobie towarzystwo do zabawy

Ty na weselu, a ja z szlaufem szaleje, dziś zeszło mi 2,5 h, do domu wróciłam koło północy.

Ja raczej bym powiedziała ze się zasiedzielismy nasze dzici zasze o 20 są w łóżkach.
A robale przy tym podlewaniu Cie nie zjadły?
Typografia ogrodu 01:13, 08 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Zapał podziwiam patrzas na temperatury.moje chwasty na wyrwanie czekają po deszczu a tego brak.u mnie ta rabata tez młoda bo od wiosny. I trochę w nieladzie-bez kory,obrzeża itp. Ale fotkę zrobię jutro bo teraz z wesela wracam

Zawilce to honorine... coś tam białe pojedyncze.

Za plecami mają zachód,wiec słońce jest tam cały dzień.

Nie ma pośpiechu.

A co tak wcześnie wracacie? Pewnie uroki imprez z maluchami.
Ja mam w ostatnią sobotę sierpnia kolejne wesele tego lata, ale moja Milena wytrzymuje do północy, już nie trzeba cały czas krążyć wokół niej, bo sama też potańcuje i znajdzie sobie towarzystwo do zabawy

Ty na weselu, a ja z szlaufem szaleje, dziś zeszło mi 2,5 h, do domu wróciłam koło północy.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:57, 07 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Zajrzyj koniecznie spodoba Ci się i będziesz miała lepsze wyobrażenie jak w przyszłym roku bedzie wyglądać Hameln z rozchodnikami.

A ja dziś byłam w kilku miejscach oglądać kamień ogrodowy.
Jaki jest ten Twój, znasz nazwę i jaka frakcja?

Ja chyba najbardziej skłaniam się do zakupu grysu szarego o frakcji 16-22 mm lub 22- 30mm (on chyba jest z granitu strzegomskiego), cena średnio 300 zł za tonę.

Jaką grubość rozkładasz i czy dajesz pod niego agrowłókninę?

Byłam Piękne zestawienie i zadbany ogród ... i mam nadzieję, że u mnie rozplenica tak nie wybuja

Jeśli chodzi o kamień to mam taki jasny grys i ciemnoszary grubszy kamień ... niestety nie znam konkretnych nazw i frakcji. eMowi podoba się bardzo ten jasny ale mi on jakoś nie leży bo białe donice nie maja przy nim odbicia ... a rozkładam "na oko" i daję włókninę
Typografia ogrodu 22:07, 07 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To ja poproszę o zbliżenie tego zestawienia, bo mam takie samo na tle ogrodzenia, ale u mnie zawilce malutkie, a miskanty też tegoroczne więc potrzebują czasu żeby się rozrosnąć, chętnie więc sobie popatrzę czego mogę się spodziewać za jakiś czas.
A na jakiej wystawie masz tą rabatę, dużo tam słońca jest?
I jaka to odmiana zawilcy, chyba mi już kiedyś pisałaś, ale nie pamiętam?

Zapał podziwiam patrzas na temperatury.moje chwasty na wyrwanie czekają po deszczu a tego brak.u mnie ta rabata tez młoda bo od wiosny. I trochę w nieladzie-bez kory,obrzeża itp. Ale fotkę zrobię jutro bo teraz z wesela wracam

Zawilce to honorine... coś tam białe pojedyncze.

Za plecami mają zachód,wiec słońce jest tam cały dzień.
Szałwie czy lawendy? 21:56, 07 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Super zdolna babcia, moja mama też używa tego określenia "wnusieczki"

A ogród śliczny, obserwuję od początku, choć nie często się odzywam i komentuję to jestem na bieżąco.

:***
Typografia ogrodu 21:54, 07 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Pod Cisami rosną ML z zawilcami - pieknie się rozrosły, mają już jeden kwiat i dużo pąków tylko muszę je codziennie podlewac bo omdlewaja od słońca.

To ja poproszę o zbliżenie tego zestawienia, bo mam takie samo na tle ogrodzenia, ale u mnie zawilce malutkie, a miskanty też tegoroczne więc potrzebują czasu żeby się rozrosnąć, chętnie więc sobie popatrzę czego mogę się spodziewać za jakiś czas.
A na jakiej wystawie masz tą rabatę, dużo tam słońca jest?
I jaka to odmiana zawilcy, chyba mi już kiedyś pisałaś, ale nie pamiętam?
Typografia ogrodu 19:45, 07 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Bieganie z latarka po ogrodzie to popularny sport ogrodowiskowy

Kiedy u nas padało... nie pamiętam. Na pewno nie od 2 tygodni ale chyba nawet więcej. A trochę przesadzałam ostatnio traw więc teraz podlewam zazdroszczę deszczu u Ciebie i mam nadzieję, że wrócisz juz na dobre

Po tym deszczu do szybko śladu nie było, bo przy takich upałach to ziemia szybko wysycha, ale każda kropla z nieba mile widziana.

Jeszcze może nie do końca tak na dobre wróciłam, ale częściej teraz będę w domu niż poza nim, a najważniejsze, że dziś dostałam ogrodowego powera, mimo żaru z nieba jakieś 30 m2 rabaty oczyściłam z chwastów, oby mnie ten zapał za szybko nie opuścił
Szałwie czy lawendy? 19:40, 07 sie 2015

Do góry
AgaeM napisał(a)
Moja mama tak dziala dla wnusieczek. Tu urodziny mlodszej.

Super zdolna babcia, moja mama też używa tego określenia "wnusieczki"

A ogród śliczny, obserwuję od początku, choć nie często się odzywam i komentuję to jestem na bieżąco.

Odcienie zieleni 19:00, 07 sie 2015

Do góry
Mi też tam ta wiśnia nie pasuje.
Oddaję głoś na graby albo platany.

A dziś w szkółce widziałam fajne kolumnowe dęby czerwonolistne Aurea - idealne na szpalery, tylko nic nie wiem o tych drzewach.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:49, 07 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dzięki Edytko
Tam mnie jeszcze nie było Wieczorkiem zajrzę
A teraz w ten upał wymieniam żwirek przy tarasie jasny na szary

Zajrzyj koniecznie spodoba Ci się i będziesz miała lepsze wyobrażenie jak w przyszłym roku bedzie wyglądać Hameln z rozchodnikami.

A ja dziś byłam w kilku miejscach oglądać kamień ogrodowy.
Jaki jest ten Twój, znasz nazwę i jaka frakcja?

Ja chyba najbardziej skłaniam się do zakupu grysu szarego o frakcji 16-22 mm lub 22- 30mm (on chyba jest z granitu strzegomskiego), cena średnio 300 zł za tonę.

Jaką grubość rozkładasz i czy dajesz pod niego agrowłókninę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:15, 07 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, a znasz wątek Ilonki?
Ma zjawiskową rabatę rozplenicową z rozchodnikami.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3929-na-lowieckiej?page=142

Dzięki Edytko
Tam mnie jeszcze nie było Wieczorkiem zajrzę
A teraz w ten upał wymieniam żwirek przy tarasie jasny na szary
W Gąszczu u Tess 14:11, 07 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
czekam na kwitnące zawilce, uwielbiam to miejsce w Twoim ogrodzie, wszędzie je rozpoznam!

Już za chwilkę, już za momencik
Kasya napisał(a)
Zacieniowac...Juz 2 leżaki robią cień zurawkom...

Parasolkę rozłóż. Bezużyteczna leży
inag napisał(a)
Nigdy nie lubiłam zacienionych miejsc w ogrodzie. Zawsze wydawały mi się takie ciemne, ponure i bure. Bez życia. Przysięgam na co tylko chcesz: Twój jest wyjątkowy! Taki chciałabym mieć!

Bo pewnie widziałaś zacienione-zarośnięte-zakrzaczone. A u mnie jest tylko 5 drzew.
Jeśli wyjątkowy znaczy niepowtarzalny, to rzeczywiście - jest
rzulieta napisał(a)
A jakie błogosławieństwo w takie upały!!!! Ja mam patelenkę i siedzę w domu.

No tu nie mogę zaprzeczyć - mam cień, by postawić fotel czy leżaczek (ale leżaczka nie mam)
Magda70 napisał(a)

Ja czekałam na piwonie.... więc mam nadzieję, że nie będziesz tak samo czekać na zawilce
Buziaki Teesssiuiuuuu
Wszsystko wygląda tak soczyście...zdrowo Piekne widoczki zapodajesz...

Passsskuda! Przecież już tłumaczyłam, że przez upał przekwitły za szybko pod moją nieobecność. Widoki ciągle te same. Nie znudziłam Was jeszcze?
Mój ogród pod górkę... 14:00, 07 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu - miodzik.
Co jedno miejsce to piękniejsze.
Widzę teraz że ta rabata z Vertigo super przemyślana bo dalej pojawiają się żurawki w identycznym kolorze.
Rozchodniki podziwiam, u mnie podobne zestawienie tyle, że w korze i to już inaczej wygląda, a Hameln moja też tak koci.
Czy to drzewo pod którym masz żurawki rude to ambrowiec?
Ja sobie takie zestawienie zrobiłam pod grujecznikiem - jeszcze chyba nie pokazywałam.

Rozchodniki mam trochę zestawione do bani, bo te bordowe za małe i pewnie w przyszłym roku rozplenice z zielonym rozchodnikiem zeżrą te bordowe
Tak to Ambrowiec. Nie pokazywałaś swojego zestawienia, bo też oststni nam niewiele pokazujesz
Na Łowieckiej 13:07, 07 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ilonka, nie ma co się denerwować, bo te szkodniki w każdym ogrodzie wcześniej czy później się zjawiają.
U mnie też jakieś ryjące przechodzą z sąsiedniej działki, na której jeszcze nikt nie mieszka.

A ta nowa rabata z brzozami za rok to już będzie fantastyczna, pięknie wszystko komponujesz!

Wiem, że masz 100% racji. Ja naprawdę mogłabym żyć z nimi w symbiozie, nawet wiedząc, że zjadają mi dżdżownice które tak usilnie starałam się wprowadzić do ogrodu... Doceniam, że likwidują pędraki, których u mnie multum... ale jak wczoraj zobaczyłam jak wygląda ogród to moje wkurzenie sięgnęło zenitu... Kopczyki to nic. One wędrują u mnie pod samym trawnikiem. Wszystko się zapada jak się chodzi. Szkoda mi stworzenia (wiem głupia jestem), jak sobie pomyślę co na niego szykuję ale nie wiem jak go złapać żeby gdzieś wywieźć... Na dodatek psy wyczuwają pod ziemią jego zapach i dodatkowo kopią szukając go. Wczoraj ten kawałek trawnija wyglądał jakby wpadł tam szalony, pijany ogrodnik z łopatą
Odcienie zieleni 12:27, 07 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wow, świetne inspiracje Ci Jazzy zapodała.
Trzecia podoba mi się bardzo, bardzo ale każda będzie pasować u Ciebie idealnie.
Masz już gotowce teraz tylko się decydować!

Ja już jestem, wszystko żyje na szczęście, musimy się spotkać, w przyszłym tygodniu już Milenę będę mieć to zapraszam, wpadaj z chłopakami, poszaleją na placu zabaw.

Ps. Werbenę będziesz mieć w przyszłym roku z nasion ode mnie
Noooo, świetne inspiracje, Dobrze ze jestes i ze z roślinami ok, bo szczerze to myslałam ze po tej pogodzie to bieda będzie...
Ok wpadniemy , bardzo chętnie, aaaa i dzięki za werbenkę
Mój ogród pod górkę... 12:20, 07 sie 2015

Do góry
Kasiu - miodzik.
Co jedno miejsce to piękniejsze.
Widzę teraz że ta rabata z Vertigo super przemyślana bo dalej pojawiają się żurawki w identycznym kolorze.
Rozchodniki podziwiam, u mnie podobne zestawienie tyle, że w korze i to już inaczej wygląda, a Hameln moja też tak koci.
Czy to drzewo pod którym masz żurawki rude to ambrowiec?
Ja sobie takie zestawienie zrobiłam pod grujecznikiem - jeszcze chyba nie pokazywałam.

Odcienie zieleni 12:10, 07 sie 2015

Do góry
Wow, świetne inspiracje Ci Jazzy zapodała.
Trzecia podoba mi się bardzo, bardzo ale każda będzie pasować u Ciebie idealnie.
Masz już gotowce teraz tylko się decydować!

Ja już jestem, wszystko żyje na szczęście, musimy się spotkać, w przyszłym tygodniu już Milenę będę mieć to zapraszam, wpadaj z chłopakami, poszaleją na placu zabaw.

Ps. Werbenę będziesz mieć w przyszłym roku z nasion ode mnie
W Gąszczu u Tess 12:06, 07 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
czekam na kwitnące zawilce, uwielbiam to miejsce w Twoim ogrodzie, wszędzie je rozpoznam!

Ja czekałam na piwonie.... więc mam nadzieję, że nie będziesz tak samo czekać na zawilce

Buziaki Teesssiuiuuuu
Wszsystko wygląda tak soczyście...zdrowo Piekne widoczki zapodajesz...
Na Łowieckiej 12:05, 07 sie 2015

Do góry
Ilonka, nie ma co się denerwować, bo te szkodniki w każdym ogrodzie wcześniej czy później się zjawiają.
U mnie też jakieś ryjące przechodzą z sąsiedniej działki, na której jeszcze nikt nie mieszka.

A ta nowa rabata z brzozami za rok to już będzie fantastyczna, pięknie wszystko komponujesz!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies