Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Ensata 17:49, 07 sie 2015

Normalnie, mam ochote je juz dzisiaj zapakowac w paczkę i wysłac do Cie Łypie na swoja stipie, zostałam doedukowana jak zebrac nasiona, a kiedy siac, na wiosne?
lindsay80 19:45, 07 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Bieganie z latarka po ogrodzie to popularny sport ogrodowiskowy

Kiedy u nas padało... nie pamiętam. Na pewno nie od 2 tygodni ale chyba nawet więcej. A trochę przesadzałam ostatnio traw więc teraz podlewam zazdroszczę deszczu u Ciebie i mam nadzieję, że wrócisz juz na dobre

Po tym deszczu do szybko śladu nie było, bo przy takich upałach to ziemia szybko wysycha, ale każda kropla z nieba mile widziana.

Jeszcze może nie do końca tak na dobre wróciłam, ale częściej teraz będę w domu niż poza nim, a najważniejsze, że dziś dostałam ogrodowego powera, mimo żaru z nieba jakieś 30 m2 rabaty oczyściłam z chwastów, oby mnie ten zapał za szybko nie opuścił
lindsay80 21:54, 07 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Pod Cisami rosną ML z zawilcami - pieknie się rozrosły, mają już jeden kwiat i dużo pąków tylko muszę je codziennie podlewac bo omdlewaja od słońca.

To ja poproszę o zbliżenie tego zestawienia, bo mam takie samo na tle ogrodzenia, ale u mnie zawilce malutkie, a miskanty też tegoroczne więc potrzebują czasu żeby się rozrosnąć, chętnie więc sobie popatrzę czego mogę się spodziewać za jakiś czas.
A na jakiej wystawie masz tą rabatę, dużo tam słońca jest?
I jaka to odmiana zawilcy, chyba mi już kiedyś pisałaś, ale nie pamiętam?
nawigatorka 21:59, 07 sie 2015

Magda70 napisał(a)
taaa....wszystko zrozumiałam...ale eM patrzył już w necie wiec będziemy improwizować

Profesjonalnienpytasz to ibodpowiedz musiała być taka.gabiony skręcił to i dwa "supelki" rozkmini
nawigatorka 22:01, 07 sie 2015

Ensata napisał(a)
hahahhaha, Magda, ja własnie wysłałam córki na półkolonie żeglarskie, niech potrafia sobie kiedys zamontowac pergole

Zegoarstwo to dobra szkoła odpowiedzialności i jak sie okazuje montowania zadaszen
nawigatorka 22:02, 07 sie 2015

Ensata napisał(a)
Normalnie, mam ochote je juz dzisiaj zapakowac w paczkę i wysłac do Cie Łypie na swoja stipie, zostałam doedukowana jak zebrac nasiona, a kiedy siac, na wiosne?

Jeszcze nie mam doświadczeń z siania stipy ale czytalam ze dobrze siac ja dość wcześnie (w lutym) - może.ktoś z doświadczeniem podpowie?
nawigatorka 22:07, 07 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

To ja poproszę o zbliżenie tego zestawienia, bo mam takie samo na tle ogrodzenia, ale u mnie zawilce malutkie, a miskanty też tegoroczne więc potrzebują czasu żeby się rozrosnąć, chętnie więc sobie popatrzę czego mogę się spodziewać za jakiś czas.
A na jakiej wystawie masz tą rabatę, dużo tam słońca jest?
I jaka to odmiana zawilcy, chyba mi już kiedyś pisałaś, ale nie pamiętam?

Zapał podziwiam patrzas na temperatury.moje chwasty na wyrwanie czekają po deszczu a tego brak.u mnie ta rabata tez młoda bo od wiosny. I trochę w nieladzie-bez kory,obrzeża itp. Ale fotkę zrobię jutro bo teraz z wesela wracam

Zawilce to honorine... coś tam białe pojedyncze.

Za plecami mają zachód,wiec słońce jest tam cały dzień.
lindsay80 01:13, 08 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Zapał podziwiam patrzas na temperatury.moje chwasty na wyrwanie czekają po deszczu a tego brak.u mnie ta rabata tez młoda bo od wiosny. I trochę w nieladzie-bez kory,obrzeża itp. Ale fotkę zrobię jutro bo teraz z wesela wracam

Zawilce to honorine... coś tam białe pojedyncze.

Za plecami mają zachód,wiec słońce jest tam cały dzień.

Nie ma pośpiechu.

A co tak wcześnie wracacie? Pewnie uroki imprez z maluchami.
Ja mam w ostatnią sobotę sierpnia kolejne wesele tego lata, ale moja Milena wytrzymuje do północy, już nie trzeba cały czas krążyć wokół niej, bo sama też potańcuje i znajdzie sobie towarzystwo do zabawy

Ty na weselu, a ja z szlaufem szaleje, dziś zeszło mi 2,5 h, do domu wróciłam koło północy.
nawigatorka 08:15, 08 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

Nie ma pośpiechu.

A co tak wcześnie wracacie? Pewnie uroki imprez z maluchami.
Ja mam w ostatnią sobotę sierpnia kolejne wesele tego lata, ale moja Milena wytrzymuje do północy, już nie trzeba cały czas krążyć wokół niej, bo sama też potańcuje i znajdzie sobie towarzystwo do zabawy

Ty na weselu, a ja z szlaufem szaleje, dziś zeszło mi 2,5 h, do domu wróciłam koło północy.

Ja raczej bym powiedziała ze się zasiedzielismy nasze dzici zasze o 20 są w łóżkach.
A robale przy tym podlewaniu Cie nie zjadły?
Ensata 08:39, 08 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Zegoarstwo to dobra szkoła odpowiedzialności i jak sie okazuje montowania zadaszen
Mnie nie musisz tego mowić, zawodowo jestesmy poniekąd zwiazani z jachtami Plus mamy swoj sprzet, zal, by nie pływały. Zreszta doskonale sobie radza, jedynie 6 letnia Ewa troche sie wystraszyła jak wiało. Ale mysle, ze to moga byc reperkusje baiłego szkwału na Mazurach, gdzie zgineło tyle osób. M był z nimi wtedy na wodzie, malutka była