Jeżówki piękne.przplenicowa wymiata - u mnie hameln roczne na innej rabacie tez giganty.mam nadzieje ze te tegoroczne kiedyś nie pochlona mi rozchodników. Widzę że sadzilac 'ice and fire' dobrze poznaję? Ja ostatnio spotkałam je w szkółce i kupiłam całe 2 szt - one u nas bardzo rzadkie.
Dopiero się zaczyna. Jakoś w zeszłym roku wszystko szybciej trochę kwitło.. No i zauważyłam, że jakoś mało motyli jest. W 2014 jeżówki były nimi wręcz obklejone. Jak się przechodziło i wszystkie wzbijały się w powietrze to był prawdziwy show. Teraz jak są trzy to już sukces...
Asia, a Ty przypadkiem nie przepadasz za różem??? Tak coś kojarzę...
Rozplenicom nie wiem co się stało! Ale rozchodniki i tak widać. W tym roku wszystko jest jakieś wielkie... Wiosną podlewałam humus papką a później kilka razy miksturką z pokrzyw. Może to przez to???
Dobrze rozpoznajesz to ice & fire. Szukałam czegoś z dużą ilością białego na liściach. W wolne miejsca chce tam dać jeszcze turzyce ice dance. U mnie obie te rośliny są nie do dostania. Przetrząsnęłam wszystkie szkółki i centra ogrodnicze hosty zamówiłam przez internet i tak jak myślałam, przyszły mikroskopijne w potężnych doniczkach. Nie miałam jednak wyjścia...