Witam, szukam inspiracji na nowa rabate, i ta tutaj bardzo mi sie podoba.
Mam 3 pytanie.
Czy moglas bys mi powiedziec jaka gleboka jest ta rabata (od trawy ML do kulek)?
Co ile sadzilas Annabelki i co to za kule z przodeu? (danica?)
dokształcaj się pilnie, a za kilka lat będę prosić Cię o rady
Grządki przepiękne a pomysły na rabaty 100% trafione
P.S.
Ja tez się dokształcam ostatnio zorientowałam się, że uwiąd powojników to nie więdniecie a choroba blondynka ze mnie totalna Dzięki za wyrozumiałość i cofam pytanie kiedy stosować tę miksturę
Posypanie ziemią i przegrabienie ma na celu uzupełnienie pustych placków, ma na celu użyźnienie, a także efekt wizualny - trawnik po wertykulacji jest zryty, a jak posypiesz ziemią - od razu wygląda ładniej.
Siewnik kołowy nie nadaje się, będziesz miał pasy. Tak niestety będziesz miał zrobione, znając życie.
Tylko siewnik ręczny, gdy masz jakiś wpływ jak ten nawóz spada. Albo bez siewnika, sianie nawozu z ręki.
U nas drony krążą. I pewnie tych emerytów też tak dorwali. Jeżeli chodzi o tą niska umieralność tak przynajmniej mi mówili też mieszkający w Niemczech że to wszystko zależy od sekcji. Jak przeważa choroba współistniejącą to chory zmarł nie z powodu korony. Tak przynajmniej było 2 tygodnie temu.
Inna sprawa ze służba zdrowia na wysokim poziomie, ale zeby przyjeżdżają leczyć do Polski bo najlepsi dentyści.
U nas piękna pogoda dzisiaj kończy się drugi tydzień kwarantanny i godzinę temu ogłosili spory wzrost 256 zakażonych. Najwięcej w Wawie.
I to jest właśnie kwarantanna miała powstrzymać a tu wzrosty. Z drugiej strony jakby jej nie było znając Polaków bylibyśmy jak Włosi czy Hiszpanie. Kasia ma rację te wybory nas wykoncza tragedia.
Piękna pogoda więc towarzystwo wylęgło na ulicę nad Wisłę. I to taka robota ja siedzę w domu i na pustkowiu na wsi a inni mają wszystko gdzieś.
Iza widzę że zrobiłaś oczko wodne podoba mi się. Nasadz sporo roślin aby woda nie metniala i glony nie rosły bo to katastrofa dla oczka. Dużo tataraku, irysy żółte bardzo oczyszczsja wodę. Jak masz dostęp do szyszek Olszyny dobrze jest je umieścić woreczkach i włożyć do wody, słoma jęczmienna też dobrze robi to wszystko naturalne. Bo chemia też jest ale zawsze to sztuczne i większy wydatek.
Widze, że oczko jest w pełnym słońcu brak cienia może się mylę ale jeżeli tak jest to koniecznie posadz drzewo lub kilka dla cienia. Możesz też rozłożyć nad oczkiem trójkąt z materiału aby było trochę cienia.
Jak czegoś nie będziesz wiedziała to służę pomocą jakby co.
Piękne te wrzośce też mam ale u mnie później kwitnie.