Megi, dzięki.
W najmniejszej donicy ciemiernik niger, w średniej stokrotki i bluszcz, w największej - misz-masz: fioletowe bratki, 2 prymulki, 3 turzyce morrowa variegata i trzmielina. Tu o dziennym świetle:
Witam. Mam pytanko, to drzewo z karmikiem to sumak octowiec, jeśli tak to czy ma odrosty, zastanawiam się czy sobie nie posadzić, ale obawiam się tych odrostów gdzieś przeczytałam, że to zemsta sąsiada, u mnie jeden u niego całe stadko
Po pierwsze to od pewnego czasu nie mam gdzie parkować auta bo w garażu stoi... i w sumie to powstaje szklarnia. Wpadłam na dobre z tymi warzywno - owocowymi przygodami i stwierdziłam, że już bez szklarni a raczej szklarenki nie da rady i zażyczyłam sobie od męża właśnie taki prezent pod choinkę
Prezencik ma 5,67m2 i wymiary 210x270cm wysokość bez fundamentu 191cm
Nasiona pomidorków też kupione - czekają na wysianie no i oczywiście na to, by szklarnia zajęła już swoje miejsce w ogrodzie.
tak wyglądała mata do wysokości kolan
nóż do kantów się przydał
na razie tyle zrobione, jeszcze Emuś musi kanty wyprostować jutro, a ja trochę trawsko powyrywać bo wrosło daleko w rabatę
Jestem na ogrodowisku od niedawna także z fotkami u mnie narazie krucho, ale coś tam mam, zielony z trochę czerwonym środkiem i kwitnie na czerwono trochę słabo widoczny, tak na środku
wkurzały mnie też liliowce, ale uwielbiam je sprzątać bo chyba łatwiejszego nie ma zbiera się i tyle, gotowe, a za pare tygodni będą już ładnie rosły
ale ponieważ były zalane powodzią to cegła cała pod mułem, trzeba odkopać
Tak jak i tu
nie zdążyliśmy w zeszłym sezonie, a teraz nie wiadomo od czego zaczynać
miejscami 10 cm pod zimią
potem z Emusiem wytyczyliśmy rabatę koło warsztatu gdzie gruszka była
i aż mi sie prosi otoczyć ją zimozielonym żywopłotem, ale już chyba nie buksem...nie wiem cis, albo suchodrzew, wysokość bym chciała taka samą jak buksowego
chyba wiśnia tybetańska tam zagości