Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Monia81 21:05, 19 kwi 2020

Wiesz Kasiu a ja myślałam, że Ty w tych nowych woderach będziesz w oczku się bawić ale eMuś dżentelmen i wykonał kawał roboty z tym czyszczeniem, fajna taka zespołowa robota, bo migusiem idzie buziaczki Kasieńko i pozdrowienia dla Was
Katkak 21:08, 19 kwi 2020

Krzyś powyławiał kamienie, które powpadały do środka

miałam wrażenie, że ta żaba wcle się nie boi. Cały czas kręciła się blisko Krzysia

po czyszczeniu zaczęliśmy wczoraj dolewać wodę, ale ze studni nie starczyło by dolać całość i było tak

ptasia kładka była wyraźnie w powietrzu, co ni podobało się ptakom
sylwia_slomc... 21:08, 19 kwi 2020

No ale Wam robota szła A co robiłaś z mułem? Bo to wspaniały nawóz pod rośliny, naturalny
Katkak 21:11, 19 kwi 2020

dziś dopiero reszta dolana na full i ptakom dobrze jest pić i się kapać.

poszło szybciej i sprawniej niż się spodziewałam. Mułu też było mniej niż sądziłam

dzięki całej akcji i oczko jest czyste i roślinki wokół solidnie podlane. A i sporo rybek znalazło nowy dom, bo trochę udało się odłowić
KasiaBawaria 21:13, 19 kwi 2020

Co roku tak czyscicie oczko? Pieknie corka ci pomalowala kulki. Jaka farba?Zamierzasz na zime zostawic? I lustro na zime chowasz? Ale cie zarzucilam pytaniami
Katkak 21:16, 19 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
No ale Wam robota szła A co robiłaś z mułem? Bo to wspaniały nawóz pod rośliny, naturalny

Sylwuś calutki muł powędrował do kompostownika. Nie zmarnuje się
potem już nikomu nie chciało się stać przy garach, więc była obiadokolacja w ogrodzie

Młoda wyrosła, co? i taka kung-fu panda

po wycięciu gruszki zostały powojniki, które miały się po niej piąć, więc taką prowizorkę im zrobiłam.

Nie wiem co się emusiowi umyślało, ale stwierdził, że zamiast gruszy chce posadzić jakąś niską odmianę lipy. Spytałam czy fraszki zamierza pisać, ale zaprzeczył
Katkak 21:18, 19 kwi 2020

Pola napisał(a)
Kasiu, w tym roku też wycięłam dwie gałęzie klona japońskiego i ucięte miejsce jest bez objawów choroby, czyli susza.
Teraz podlewam mam nadzieję że uratuję resztę , jeszcze podleję Tapsinem profilaktycznie.
Oczko wodne świetne, magnolia cudna, ale pomysły z lustrami boskie.
Ścieżki z kamienia uwielbiam.....

o tak, ja też uwielbiam kamienne ścieżki . Możesz też podlewaćPrevicurem 3 razy w dwutygodniowych odstępach. Tylko zmienili nazwę i teraz Previcur jakoś inaczej się nazywa. Nie pamiętam niestety jak, ale w sklepie powinni być w temacie. Ja swojego też tak potraktuję
sylwia_slomc... 21:19, 19 kwi 2020

Lipa by była świetna dla tych pszczółek co do oczka przylatują pić
Katkak 21:21, 19 kwi 2020

Monia81 napisał(a)
Wiesz Kasiu a ja myślałam, że Ty w tych nowych woderach będziesz w oczku się bawić ale eMuś dżentelmen i wykonał kawał roboty z tym czyszczeniem, fajna taka zespołowa robota, bo migusiem idzie buziaczki Kasieńko i pozdrowienia dla Was

Monia mentalnie byłam już na to gotowa, bo tak mi si\e odgrażał . Ale nawet w trakcie stwierdził, że to fajna robota. I ciut wędkowanie sobie zrekompensował, bo przez epidemię wszyscy uziemieni. W każdym razie jesteśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni bo poszło znacznie szybciej i sprawniej niż się spodziewaliśmy
Katkak 21:24, 19 kwi 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Co roku tak czyscicie oczko? Pieknie corka ci pomalowala kulki. Jaka farba?Zamierzasz na zime zostawic? I lustro na zime chowasz? Ale cie zarzucilam pytaniami

Kasieńko oczko założyliśmy w 2017roku a to było jego pierwsze czyszczenie, więc myślę, że co 3 -4 lata spokojnie wystarczy. Kulki pomalowane farbami akrylowymi, takimi w tubkach, w sklepie z art. papierniczymi kupione były. Nie będę ich chować na zimę Prawie żadnych popierdułek nie chowam oprócz glinianych kaczuch z klamotów, bo ich byłoby mi bardzo szkoda jakby popękały . Nawet t modelinowe krasnalki zostawiam na zimę