Samiutka jak palec Siedziałam w garażu obstawiona styropianami, taśmami klejącymi, nożami itd.
No i właśnie tu był główny problem. Miejsca w środku mało a styropian też swoje zabiera. Nie mogłam znaleźć odpowiedniego wkładu i zrobiłam go sama z takiej wielkiej rury PCV. Dno jest z dokręconej podstawki z doniczki. Już sama ta rura jest tak szeroka, ze po jej wsadzeniu pozostało około 1,5cm wolnego miejsca na szerokość Dlatego robiłam czeskie kombinacje by się wszystko udało. W miejscu tego największego przewężenia wycięłam obręcz w styropinanie i zastąpiłam go taką bardziej "poddającą się" naciskowi gąbką. Problemem było tylko przeciśnięcie tej ocieplonej rury przez wspomniane przewężenie i tu bez mojego M nie dałabym rady bo to było typowo siłowe zadanie
Mój syn już by się wkurzał na takich kolegów ... bo to taki geniusz matematyczny ... tylko leniwy bo notatek nie robi ... i w sumie nie wiem co bardziej denerwujące?
Gratki Iwonko
Witaj
Pisałaś, że masz zamaskowany kompostownik ... a ja i tak dojrzałam plastikowy wyrób ... jesteś z niego zadowolona? jaki duży kupiłaś? Właśnie zamierzam założyć kompostownik u siebie i nie wiem czy te plastikowe są ok?
No i bardzo dobrze, przy okazji troszkę salonu pokażesz
Jesienny look obiedki Cię do niej nie zraził?
Uciekam po farby... zeszło mi, żeby wybrać odpowiedni odcień z wzornika, startowałam od 8 kolorów, a potem drogą eliminacji w końcu został 1, mam nadzieję, że wyjdzie ok, bo eM nawet nie widział, więc na własne ryzyko - w poniedziałek malowanie
Jak mozno wieje to lekko sie kolysza.wisza na tyle daleko od siebie i od scian ze sa bezpieczne.mozna je ustabilizowac zalewajac ziarna smalcem.ze smalcu i ziaren robie tez kulki do ogrodu dla ptakow
... marzy mi się ścianka wodna ... ale u mnie tak mało miejsca ... jedynie w grę wchodzi zakątek przy tarasie ... tylko z tyłu mam tam trzy metry i tuje i ... przed tujami myślałam ją zrobić ... no chyba, że jeszcze obok wgłębnika?Jak myślisz będzie to pasowało tak blisko tarasu?
Wiesz ile sie naszukalam w zyciu karmnikow...ceramiczne,ze stali,szkla ale za 200 i wiecej zlotych! A kulki dostslam w kwiaciarni dwa lata temu.male za 10 zl,duze za 17