Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Na Łowieckiej 23:39, 21 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A może pianką poliuretanową? ... ma lepsze właściwości izolacyjne (6cm takiej pianki zastępuje 10cm styropianu)

I znowu się czegoś dowiedziałam Muszę zapamiętać
Na Łowieckiej 10:54, 21 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A może pianką poliuretanową? ... ma lepsze właściwości izolacyjne (6cm takiej pianki zastępuje 10cm styropianu)

Pomysle.ciekawy pomysl.ale wymiana mozliwa dopiero orzy nastepnym przesadzaniu czyli na wiosnę
Na Łowieckiej 09:52, 21 lis 2015

Do góry
inag napisał(a)

Samiutka jak palec Siedziałam w garażu obstawiona styropianami, taśmami klejącymi, nożami itd.

No i właśnie tu był główny problem. Miejsca w środku mało a styropian też swoje zabiera. Nie mogłam znaleźć odpowiedniego wkładu i zrobiłam go sama z takiej wielkiej rury PCV. Dno jest z dokręconej podstawki z doniczki. Już sama ta rura jest tak szeroka, ze po jej wsadzeniu pozostało około 1,5cm wolnego miejsca na szerokość Dlatego robiłam czeskie kombinacje by się wszystko udało. W miejscu tego największego przewężenia wycięłam obręcz w styropinanie i zastąpiłam go taką bardziej "poddającą się" naciskowi gąbką. Problemem było tylko przeciśnięcie tej ocieplonej rury przez wspomniane przewężenie i tu bez mojego M nie dałabym rady bo to było typowo siłowe zadanie

Dziękuję
Może wykorzystam Twój sposób? ... jak zakupię donice
Na Łowieckiej 09:51, 21 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Mam ocieplona.ale mala wlasnie przez to ze mala przemarzla

Na Łowieckiej 23:01, 20 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Sama ocieplałaś?

Samiutka jak palec Siedziałam w garażu obstawiona styropianami, taśmami klejącymi, nożami itd.

ren133 napisał(a)
Nie umiem sobie wyobrazić jak to można zrobić bo przecież wkład przylega ściśle do donicy

No i właśnie tu był główny problem. Miejsca w środku mało a styropian też swoje zabiera. Nie mogłam znaleźć odpowiedniego wkładu i zrobiłam go sama z takiej wielkiej rury PCV. Dno jest z dokręconej podstawki z doniczki. Już sama ta rura jest tak szeroka, ze po jej wsadzeniu pozostało około 1,5cm wolnego miejsca na szerokość Dlatego robiłam czeskie kombinacje by się wszystko udało. W miejscu tego największego przewężenia wycięłam obręcz w styropinanie i zastąpiłam go taką bardziej "poddającą się" naciskowi gąbką. Problemem było tylko przeciśnięcie tej ocieplonej rury przez wspomniane przewężenie i tu bez mojego M nie dałabym rady bo to było typowo siłowe zadanie
Tu ma być ogród :) 16:17, 20 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

czyli jaki kolor?

szary, tylko z mieszalnika, więc odcieni od wiwatu.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 14:35, 20 lis 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
jeszcze dużo czasu, ale różnie może być, to prawda

to może i tą Grecję powinnam sobie odpuścić?
Ogródek Iwony 14:34, 20 lis 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewuniu, dziś sennie i leniwo. Poszłam dziś pierwszy dzień do pracy po miesięcznej przerwie. Pełna wigoru, chęci do pracy...
Po trzeciej lekcji opadły mi skrzydła
Na pytanie naprowadzające: ile to jest 260:10 nie otrzymałam odpowiedzi. Nawet odniesienie do pieniędzy nie dało efektu... Witaj szkoło Witaj młodzieży

Mój syn już by się wkurzał na takich kolegów ... bo to taki geniusz matematyczny ... tylko leniwy bo notatek nie robi ... i w sumie nie wiem co bardziej denerwujące?
Gratki Iwonko
Basia - Mój Świat 14:28, 20 lis 2015

Do góry
Witaj
Pisałaś, że masz zamaskowany kompostownik ... a ja i tak dojrzałam plastikowy wyrób ... jesteś z niego zadowolona? jaki duży kupiłaś? Właśnie zamierzam założyć kompostownik u siebie i nie wiem czy te plastikowe są ok?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 14:06, 20 lis 2015

Do góry
Mus sobie odpuścić ... nie ma co ryzykować.
Tu ma być ogród :) 12:31, 20 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No i bardzo dobrze, przy okazji troszkę salonu pokażesz
Jesienny look obiedki Cię do niej nie zraził?

Uciekam po farby... zeszło mi, żeby wybrać odpowiedni odcień z wzornika, startowałam od 8 kolorów, a potem drogą eliminacji w końcu został 1, mam nadzieję, że wyjdzie ok, bo eM nawet nie widział, więc na własne ryzyko - w poniedziałek malowanie

czyli jaki kolor?
Tu ma być ogród :) 12:01, 20 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Hmm ... chyba musiałabym zrobić zdjęcie z kanapy w salonie?
A tak na serio zrobię w sobotę i ... jeszcze mam do obgadania rabatę z obiedką

No i bardzo dobrze, przy okazji troszkę salonu pokażesz
Jesienny look obiedki Cię do niej nie zraził?

Uciekam po farby... zeszło mi, żeby wybrać odpowiedni odcień z wzornika, startowałam od 8 kolorów, a potem drogą eliminacji w końcu został 1, mam nadzieję, że wyjdzie ok, bo eM nawet nie widział, więc na własne ryzyko - w poniedziałek malowanie
Typografia ogrodu 11:51, 20 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Poszukam na all

A jak mocno wiatr wieje to te na tarasie dadzą radę?

Jak mozno wieje to lekko sie kolysza.wisza na tyle daleko od siebie i od scian ze sa bezpieczne.mozna je ustabilizowac zalewajac ziarna smalcem.ze smalcu i ziaren robie tez kulki do ogrodu dla ptakow
Tu ma być ogród :) 11:51, 20 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Musiałabym sobie przypomnieć jak wygląda to miejsce, wrzuć w wolnej chwili fotki z dalszej perspektywy.

Hmm ... chyba musiałabym zrobić zdjęcie z kanapy w salonie?
A tak na serio zrobię w sobotę i ... jeszcze mam do obgadania rabatę z obiedką
Tu ma być ogród :) 11:41, 20 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

... marzy mi się ścianka wodna ... ale u mnie tak mało miejsca ... jedynie w grę wchodzi zakątek przy tarasie ... tylko z tyłu mam tam trzy metry i tuje i ... przed tujami myślałam ją zrobić ... no chyba, że jeszcze obok wgłębnika?Jak myślisz będzie to pasowało tak blisko tarasu?

Musiałabym sobie przypomnieć jak wygląda to miejsce, wrzuć w wolnej chwili fotki z dalszej perspektywy.
Typografia ogrodu 11:27, 20 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Wiesz ile sie naszukalam w zyciu karmnikow...ceramiczne,ze stali,szkla ale za 200 i wiecej zlotych! A kulki dostslam w kwiaciarni dwa lata temu.male za 10 zl,duze za 17

Poszukam na all

A jak mocno wiatr wieje to te na tarasie dadzą radę?
Tu ma być ogród :) 11:10, 20 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Może wiosną zdecyduję się na produkcję własnych kul betonowych (ostatnio pozyskałam dwa duże klosze), a na razie taką betonową kolekcję sobie zakupiłam (wiosną powędruje na taras).

Szałwia w ogródku ścięta, kilka gałązek było na tyle ładnych, że stoją w wazoniku

Gdzie się człowiek nie obróci tam wianki - wczoraj widziałam, kilka naprawdę niebanalnych... ten sweterkowy czarno-szary chodzi za mną, a i kremowy niczego sobie

A ja właśnie szukam betonowych donic i kul ... były też może większe donice?
Zauważyłam, że sweterkowe wianki są bardzo trendy
Tu ma być ogród :) 11:06, 20 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jakoś Cię rozumiem Może uda się i jedno i drugie zrobić?

Pozycje ze swojej biblioteczki, na które jakoś wcześniej nie było czasu - "Chodź ze mną" Sara MacDonald

... marzy mi się ścianka wodna ... ale u mnie tak mało miejsca ... jedynie w grę wchodzi zakątek przy tarasie ... tylko z tyłu mam tam trzy metry i tuje i ... przed tujami myślałam ją zrobić ... no chyba, że jeszcze obok wgłębnika?Jak myślisz będzie to pasowało tak blisko tarasu?

PS. Może skuszę się na tą ciekawą lekturkę?
Tu ma być ogród :) 10:50, 20 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Pokazałam ... chociaż zamiast studni wolałabym ścianę wodną

PS A co tam ciekawego czytasz, że noce zarywasz?

Jakoś Cię rozumiem Może uda się i jedno i drugie zrobić?

Pozycje ze swojej biblioteczki, na które jakoś wcześniej nie było czasu - "Chodź ze mną" Sara MacDonald
Typografia ogrodu 10:37, 20 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

I kolejny fajny pomysł ... u Ciebie nawet karmnik jest modern

PS Gdzie kupiłaś takie kule?

Wiesz ile sie naszukalam w zyciu karmnikow...ceramiczne,ze stali,szkla ale za 200 i wiecej zlotych! A kulki dostslam w kwiaciarni dwa lata temu.male za 10 zl,duze za 17
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies