Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 22:52, 20 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Stokrotki nie sa przeciez obligatoryjne po prostu ich roz pasowal mi tego kwiata w wiencu.
Mam nadzieje ze humor Ci sie poprawi i bedziesz czesciej z nami
Ja wizytowke? I co ja mialabym tam pokazac? Koparke?

Ja tak marze o wiośnie, że już myślę o tych stokrotkach
Haha, że niby Ty nie masz co pokazywać tak??? No dobre sobie A za rok jak już powstanie wgłębnik to wizytówka będzie konieczna
inag 23:01, 20 lis 2015

ren133 napisał(a)

Sama ocieplałaś?

Samiutka jak palec Siedziałam w garażu obstawiona styropianami, taśmami klejącymi, nożami itd.

ren133 napisał(a)
Nie umiem sobie wyobrazić jak to można zrobić bo przecież wkład przylega ściśle do donicy

No i właśnie tu był główny problem. Miejsca w środku mało a styropian też swoje zabiera. Nie mogłam znaleźć odpowiedniego wkładu i zrobiłam go sama z takiej wielkiej rury PCV. Dno jest z dokręconej podstawki z doniczki. Już sama ta rura jest tak szeroka, ze po jej wsadzeniu pozostało około 1,5cm wolnego miejsca na szerokość Dlatego robiłam czeskie kombinacje by się wszystko udało. W miejscu tego największego przewężenia wycięłam obręcz w styropinanie i zastąpiłam go taką bardziej "poddającą się" naciskowi gąbką. Problemem było tylko przeciśnięcie tej ocieplonej rury przez wspomniane przewężenie i tu bez mojego M nie dałabym rady bo to było typowo siłowe zadanie
inag 23:05, 20 lis 2015

polinka napisał(a)

Hm...też jestem ciekawa bo mam bukszpany w donicach...

Pierwszy rok???
Trzymanie roślin w zimie w donicach to zawsze ryzyko. Na szczęscie oststnie zimy nas oszczędzają

Zrobiłam to mniej więcej tak jak opisałam Ren. Na razie mój sposób się sprawdza, ale zobaczymy jak będzie w tym roku...
Nallar 23:06, 20 lis 2015

Dziś przeglądałam wizytówkę Robi wrażenie.
Wiem, wiem, dawno nie pisałam, ale odwiedzam Twój ogród często.
Pozdrawiam.
inag 23:09, 20 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Ja mialam rok temu w ocieplonej donicy ale zaraz po zimie wsadzilam je do gruntu.duzy bukszpan.z duzej donicy przezyl ale maly z mniejszej nie.teraz tez mam jednego bukszpana przed domem-zobaczymy

A masz ocieploną tą donicę?
Im mniejsza doniczka tym szybciej ziemia w niej przemarza i być może dlatego bukszpan "zdechł" Ja bym na twoim miejscu jakoś ociepliła doniczkę bo szkoda straty w razie czego... Kto jak kto ale Ty na pewno nawet ocieplenie wymyślisz extra
inag 23:14, 20 lis 2015

Konieczki napisał(a)
Obejrzałam wizytówke i padłam... czy ja kiedyś dożyję takiego etapu że oglądając zdjecia swojego ogrodu powiem - kurde ale jest zajebiście...
Super masz Ilona

Uwierz mi na słowo, że zdjęcia to przekłamują.. Jak je oglądam to samej mi się podoba ale w rzeczywistości jakoś inaczej to wygląda.. Nie powiem, że jest strasznie ale inaczej. Poza tym mam takie miejsca, że jak przechodzę to staram się odwracać wzrok. One czekają na przypływ finansów na natępny rok
(Właśnie sobie pomyślałam, że chyba jutro wyślę totka)
Mysza 23:26, 20 lis 2015

hej.
Ja też chyba zagram w totka jak patrzę na te zdjecia.
Buziolki zostawiam.
inag 00:11, 21 lis 2015

Nallar napisał(a)
Dziś przeglądałam wizytówkę Robi wrażenie.
Wiem, wiem, dawno nie pisałam, ale odwiedzam Twój ogród często.
Pozdrawiam.

No ja przyznaję szczerze, że też do Ciebie zaglądam ale że ostatnio jakoś nie mam zbytnio czasu na ogrodowisko i tylko na chwilkę późnymi wieczorami tutaj wchodzę to nie wszędzie się odzywam Jestem jednak na bieżąco
Dziękuję i pozdrawiam Cię!
inag 00:13, 21 lis 2015

Mysza napisał(a)
hej.
Ja też chyba zagram w totka jak patrzę na te zdjecia.
Buziolki zostawiam.

To gramy razem! Ja jak wygram, to budujemy nowy dom i teraz już bardziej świadomie zrobię nowy ogród Ale byłoby super!
Uściski!

PS. Tylko poczekajmy na jakąś kumulację, bo milion to trochę mało na wszystkie zachcianki. Tak chociaż ze trzy miliony...
nawigatorka 07:46, 21 lis 2015

inag napisał(a)

Uwierz mi na słowo, że zdjęcia to przekłamują.. Jak je oglądam to samej mi się podoba ale w rzeczywistości jakoś inaczej to wygląda.. Nie powiem, że jest strasznie ale inaczej. Poza tym mam takie miejsca, że jak przechodzę to staram się odwracać wzrok. One czekają na przypływ finansów na natępny rok
(Właśnie sobie pomyślałam, że chyba jutro wyślę totka)

Mam ocieplona.ale mala wlasnie przez to ze mala przemarzla