Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Madzenka 18:47, 16 lis 2015

Gratulacje dla zdolnego M, latem bedzie mógł poleżeć na leżaczku z zimnym piwem i patrzeć jak sie ogród sam podlewa
anna_t 20:02, 16 lis 2015

nawodnienie super sprawa. nam jedna firma wyceniła na 14tys, padłam...studnie głębinową mam bo to jedyne źródło wody u nas wiec moglibyśmy się podpiąć tylko że mój małż totalnie nie kumaty...może się zmobilizuje jak właśnie nie będzie miał czasu latem browarka wypić bo 4 godz będzie ogród podlewał
ren133 22:42, 16 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Cała ta nasza machineria wygląda tak.

Dzięki Edytko
Muszę pokazać eMowi
lindsay80 08:53, 17 lis 2015

Madzenka napisał(a)
Gratulacje dla zdolnego M, latem bedzie mógł poleżeć na leżaczku z zimnym piwem i patrzeć jak sie ogród sam podlewa

Pierwsza połowa sezonu 2016 na pewno będzie jeszcze bardzo pracowita, ale mam nadzieję, że już w drugiej uda się troszkę odsapnąć.
lindsay80 08:58, 17 lis 2015

anna_t napisał(a)
nawodnienie super sprawa. nam jedna firma wyceniła na 14tys, padłam...studnie głębinową mam bo to jedyne źródło wody u nas wiec moglibyśmy się podpiąć tylko że mój małż totalnie nie kumaty...może się zmobilizuje jak właśnie nie będzie miał czasu latem browarka wypić bo 4 godz będzie ogród podlewał

Zimą niech poczyta co i jak, to stwierdzi, że sam wiosną zrobi, a koszty wyjdą 3 razy niższe.
lindsay80 09:02, 17 lis 2015

ren133 napisał(a)

Dzięki Edytko
Muszę pokazać eMowi

Pewnie to nie jest pokazowe rozwiązanie, ale wszystko działa i zostało całkowicie zrobione własnymi siłami, to najbardziej cieszy.
ren133 22:49, 19 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Pewnie to nie jest pokazowe rozwiązanie, ale wszystko działa i zostało całkowicie zrobione własnymi siłami, to najbardziej cieszy.

Pokazałam ... chociaż zamiast studni wolałabym ścianę wodną

PS A co tam ciekawego czytasz, że noce zarywasz?
lindsay80 10:50, 20 lis 2015

ren133 napisał(a)

Pokazałam ... chociaż zamiast studni wolałabym ścianę wodną

PS A co tam ciekawego czytasz, że noce zarywasz?

Jakoś Cię rozumiem Może uda się i jedno i drugie zrobić?

Pozycje ze swojej biblioteczki, na które jakoś wcześniej nie było czasu - "Chodź ze mną" Sara MacDonald
lindsay80 10:56, 20 lis 2015

Może wiosną zdecyduję się na produkcję własnych kul betonowych (ostatnio pozyskałam dwa duże klosze), a na razie taką betonową kolekcję sobie zakupiłam (wiosną powędruje na taras).

Szałwia w ogródku ścięta, kilka gałązek było na tyle ładnych, że stoją w wazoniku

Gdzie się człowiek nie obróci tam wianki - wczoraj widziałam, kilka naprawdę niebanalnych... ten sweterkowy czarno-szary chodzi za mną, a i kremowy niczego sobie

ren133 11:06, 20 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Jakoś Cię rozumiem Może uda się i jedno i drugie zrobić?

Pozycje ze swojej biblioteczki, na które jakoś wcześniej nie było czasu - "Chodź ze mną" Sara MacDonald

... marzy mi się ścianka wodna ... ale u mnie tak mało miejsca ... jedynie w grę wchodzi zakątek przy tarasie ... tylko z tyłu mam tam trzy metry i tuje i ... przed tujami myślałam ją zrobić ... no chyba, że jeszcze obok wgłębnika?Jak myślisz będzie to pasowało tak blisko tarasu?

PS. Może skuszę się na tą ciekawą lekturkę?