Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

ren133 11:10, 20 lis 2015

lindsay80 napisał(a)
Może wiosną zdecyduję się na produkcję własnych kul betonowych (ostatnio pozyskałam dwa duże klosze), a na razie taką betonową kolekcję sobie zakupiłam (wiosną powędruje na taras).

Szałwia w ogródku ścięta, kilka gałązek było na tyle ładnych, że stoją w wazoniku

Gdzie się człowiek nie obróci tam wianki - wczoraj widziałam, kilka naprawdę niebanalnych... ten sweterkowy czarno-szary chodzi za mną, a i kremowy niczego sobie

A ja właśnie szukam betonowych donic i kul ... były też może większe donice?
Zauważyłam, że sweterkowe wianki są bardzo trendy
lindsay80 11:21, 20 lis 2015

Były większe, ja właśnie za takimi się udałam wczoraj na poszukiwania, niestety na miejscu nie mieli interesującego mnie rozmiaru.
lindsay80 11:41, 20 lis 2015

ren133 napisał(a)

... marzy mi się ścianka wodna ... ale u mnie tak mało miejsca ... jedynie w grę wchodzi zakątek przy tarasie ... tylko z tyłu mam tam trzy metry i tuje i ... przed tujami myślałam ją zrobić ... no chyba, że jeszcze obok wgłębnika?Jak myślisz będzie to pasowało tak blisko tarasu?

Musiałabym sobie przypomnieć jak wygląda to miejsce, wrzuć w wolnej chwili fotki z dalszej perspektywy.
ren133 11:51, 20 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Musiałabym sobie przypomnieć jak wygląda to miejsce, wrzuć w wolnej chwili fotki z dalszej perspektywy.

Hmm ... chyba musiałabym zrobić zdjęcie z kanapy w salonie?
A tak na serio zrobię w sobotę i ... jeszcze mam do obgadania rabatę z obiedką
nawigatorka 11:55, 20 lis 2015

Moje klimaty
lindsay80 12:01, 20 lis 2015

ren133 napisał(a)

Hmm ... chyba musiałabym zrobić zdjęcie z kanapy w salonie?
A tak na serio zrobię w sobotę i ... jeszcze mam do obgadania rabatę z obiedką

No i bardzo dobrze, przy okazji troszkę salonu pokażesz
Jesienny look obiedki Cię do niej nie zraził?

Uciekam po farby... zeszło mi, żeby wybrać odpowiedni odcień z wzornika, startowałam od 8 kolorów, a potem drogą eliminacji w końcu został 1, mam nadzieję, że wyjdzie ok, bo eM nawet nie widział, więc na własne ryzyko - w poniedziałek malowanie
ren133 12:31, 20 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

No i bardzo dobrze, przy okazji troszkę salonu pokażesz
Jesienny look obiedki Cię do niej nie zraził?

Uciekam po farby... zeszło mi, żeby wybrać odpowiedni odcień z wzornika, startowałam od 8 kolorów, a potem drogą eliminacji w końcu został 1, mam nadzieję, że wyjdzie ok, bo eM nawet nie widział, więc na własne ryzyko - w poniedziałek malowanie

czyli jaki kolor?
lindsay80 16:17, 20 lis 2015

ren133 napisał(a)

czyli jaki kolor?

szary, tylko z mieszalnika, więc odcieni od wiwatu.
Pszczelarnia 17:13, 20 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Zaczęło się od tego, że eM przy pomocy programu na stronie internetowej jednego z producentów nawadniania zrobił projekt, potem go konsultował z osobą z firmy gdzie kupowaliśmy wszystkie akcesoria.
Wywierciliśmy studnie, serce całego systemu, czyli pompa i cała reszta są w domku ogrodnika, obsłużenie rabat po obwodzie działki było proste.
Ponieważ nie planowaliśmy nawadniania wcześniej, były obawy, że trzeba będzie robić podkopy pod kostką brukową, żeby dotrzeć do rabat wokół domu, ale udało się wykorzystać przepusty do odwodnienia domu i w tych miejscach przejść z linią w każde wymagane miejsce.
Wszystko wymyślił i opracował eM, nie mając wcześniej żadnego doświadczenia w tym temacie, opierając się na wiedzy, którą zdobył z internetu, także z wątków i artykułów na Ogrodowisku.

Podziwiam.
Karol99 17:35, 20 lis 2015

Betonowe donice i kule świetne.