Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Rododendronowy ogród II. 22:37, 21 paź 2012

Do góry
Bożenko piękne te Twoje drzewa ostatnio też myśląłm o pigwie, ale na rynku to jakos boje się kupowac, bo wiadomo gdzie ona rosła? Widziałam kilka razy krzewy dziko rosnące tuż przy bardzo ruchliwej drodze... może posadze sobie kilka krzewów przy biurze, tam mam ogromna przestrzeń. Tylko czy są różne odmiany, a jesli tak to jaką wybrać?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:36, 21 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
mi te strzyzone bardziej pasuja do Twojego ogrodu.
a tak na marginesie, Sylwia jak Ty to zrobiłaś kobieto, muszę taką wizualizacje u siebie uczynić coby mgłę rozwiać ?

Sylwia jest niedoścignioną mistrzynią wzualizacji
Mój mały raj na ziemi :) 21:31, 21 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ale się gości nazbierało,trudno się dopchać z życzeniami!

,,Tupot białych mew" Tobie przesyłam!

I ....,,,chciałbym mieć rower!"

Haniu cudne fotki
Mój mały raj na ziemi :) 21:18, 21 paź 2012

Do góry
fagus czy nie piękny myślałam dzisiaj o Szmitach rano, że na następne wiosenne spotkanie (oby nie 26 maja bo mam komunię Maksyma) to zrobię znowu zamówienie z dowozem wówczas skorzystam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:14, 21 paź 2012

Do góry
mi te strzyzone bardziej pasuja do Twojego ogrodu.
a tak na marginesie, Sylwia jak Ty to zrobiłaś kobieto, muszę taką wizualizacje u siebie uczynić coby mgłę rozwiać ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:07, 21 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Mgliście widzę odpowiedzi na Twoje pytania Muszę poczekać aż mgła się rozwieje
bardzo pomocne, bardzo mam nadzieje, że do wiosny po mgle śladu nie będzie bo dopiero wówczas będę tam coś sadziła
Mój mały raj na ziemi :) 21:05, 21 paź 2012

Do góry
czytam na raty to i na raty odpisuję FERDEK wygląda w tym miejscu rewelacyjnie! to miejsce zmieniło sie nie do poznania. Jedno drzewo a taka zmiana zdradź proszę może byc na PW ile płaciłaś za jegomościa
Mój mały raj na ziemi :) 20:55, 21 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Aniu cudna jesien u Ciebie! Ech, zeby jeszcze podoba byla by mozna posiedziec na tych laweczkach, pobujac sie ...
pozdrawiam!!

Dziękuję Karola
weekend ma być ciepły, ale nie wiem czy będzie czas na siedzenie, bo mam sadzenie w planach
znów dokupiałm cebul......ale jak nie kupić jak 50% ceny
jak to dobrze wiedzieć, że są inni równie chorzy jak ja też dokupiłam 300 cebulek...
chcialam jeszcze dodać, ze rabata 'Danusiowa' bardzo sie zmienila od wiosny jak byłam u Ciebie miodzio!
Mój mały raj na ziemi :) 20:48, 21 paź 2012

Do góry
Anula życzę ci kolejnych setek na takim poziomie
Ogród zmyślony 20:46, 21 paź 2012

Do góry
Madziu widzę, ze mialaś dzisiaj piękną pogodę, u mnie bardzo mgliście było cały dzień. Wcześniej obejrzałam foty w powadomieniach teraz wróciłam by spokojnie się podelektować. Niesamowite zdjęcia, w niesamowitym ogrodzie. Żaluję, że częściej nie pokazujesz zdjęć bo jest na co popatrzeć trawy jak marzenie , lawenda z ostnicami (?) mistrzostwo świata, trawnik zadbany, miodzio!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:41, 21 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Fajny widok... na domki i ogród.... Ile bym dała za taki domek jako dziecko...... A tak trzeba było łazić tylko po drzewach.. bez domku

Aniu ja też tylko drzewa zaliczałam ku wielkiej rozpaczy mojej mamy, ona załamywała ręce ja darłam kolejne kiecki i spodnie na wiśniach i jabłoniach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:38, 21 paź 2012

Do góry
dzisiejszy dzień był u nas mglisty jak na poniższych fotach... ale nie o tym chciałam
wczoraj zmierzyłam się z 5 rh które są posadzone za bukszpanami póki co tycie i ledwo im czupryny zza obwódki wystają w projekcie te 3 świerki sa lekko w prawo, ale nie chcialm ich przesadzać po prawej mialy być 3 brzozy ale za chiny ludowe tam nie wlezą w obecnej sytuacji, jak myślicie czy dać dwie po prawej i jedna po lewej, czy zrezygnować z nich zupełnie i dać tam coś innego na rozjaśnienie np derenie, bo ciemno się zrobiło w tym kącie?
w projekcie tego nie ma ale na wiosne zagospodaruję przestrzeń przed ogrodzeniem i będą tam wiśnie osobliwe, nie wiem czy sie nie bedą gryzly z brzozami? ale mam pytań

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:17, 21 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
ale macie świetnie powiem, że na fotkach M Ani widać ILE pracy włożone w ten ogród! Wasze wspólne zdjęcie przed domem i na schodach mistrzostwo świata

Też mi się te zdjęcia z Anią tak bardzo podobają, że chyba je dam do wydrukowania i oprawię
Ogród do kwadratu 18:54, 21 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Agatko - zmiany są - a jakże. Ale mało widoczne. Dosadziłam trochę bylinek - żurawki na rabatę przy wejściu do domu, odętkę wirginijską i zawilec japoński na rabaty podwyższone.

I cały czas myślę o tym co powiedziałaś Ty i Danusia nt. rabatki przy wejściu - może zrobić jeden rządek (zostawić tylko 3 szt tylnych) cisów i podsadzić hakone literką L? Wydaje mi się, że hakone ładniej się wtedy "rozłoży". Jak to ujęłaś : "kropla drąży skałę" To jednak spora robota - korzeniska giganty. Nieźle się namachałam przy ostatnim przesadzaniu - więc na razie nie próbuję tego robić a tylko komantarze zbieram
hehehe mój M już się przyzwyczaił do tego że robię pięć razy tę samą robotę nawet przestal już zwracać na tą uwagę no fakt że robię wszystko sama... ale te cisy nie wyglądają na ogromną bryłę korzeniową... ja bym spać nie mogla gdybym odpuściła i bilabym się z myślami, że tak mogloby być lepiej...

Hej Aniu - no nie wiem czy się zdecyduję teraz na przeróbkę rabatki. Zobaczę, poczekam, przetrawię. Mój M też się powoli przywyczaja
Ciski może nie wyglądają na korzeniaste, ale korzenie znacznie wychodzą poza koronę a do tego u nas ziemia to nie puszek - ciężka i gliniasta jest. I to razem daje pewną wagę. Poza tym odgrzebywanie tego żwiru - średnio to przyjemne. W korze dużo fajniej się pracuje - lżejsza Pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:53, 21 paź 2012

Do góry
ale macie świetnie powiem, że na fotkach M Ani widać ILE pracy włożone w ten ogród! Wasze wspólne zdjęcie przed domem i na schodach mistrzostwo świata
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:45, 21 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Kurcze Kasiu ogromna ta brzoza... mam w projekcie i dumam że o ile teraz wejdzie to za kilkanaście lat będzie makabra...

ogromna i piękna, ale jak się kupuje to takie niewinne chude drzewko wciąż dumam ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:19, 21 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
coś takiego..też niby ją mam...ale jakaś inna

wiesz, ja ręki nie dam ale w rosarium tak była podpisana
Ogród do kwadratu 18:03, 21 paź 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
Agatko - zmiany są - a jakże. Ale mało widoczne. Dosadziłam trochę bylinek - żurawki na rabatę przy wejściu do domu, odętkę wirginijską i zawilec japoński na rabaty podwyższone.

I cały czas myślę o tym co powiedziałaś Ty i Danusia nt. rabatki przy wejściu - może zrobić jeden rządek (zostawić tylko 3 szt tylnych) cisów i podsadzić hakone literką L? Wydaje mi się, że hakone ładniej się wtedy "rozłoży". Jak to ujęłaś : "kropla drąży skałę" To jednak spora robota - korzeniska giganty. Nieźle się namachałam przy ostatnim przesadzaniu - więc na razie nie próbuję tego robić a tylko komantarze zbieram
hehehe mój M już się przyzwyczaił do tego że robię pięć razy tę samą robotę nawet przestal już zwracać na tą uwagę no fakt że robię wszystko sama... ale te cisy nie wyglądają na ogromną bryłę korzeniową... ja bym spać nie mogla gdybym odpuściła i bilabym się z myślami, że tak mogloby być lepiej...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:35, 21 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aniu, bardzo, bardzo dziękuję...a jaka nazwa tej róży, jest śliczna

kwiła 4 razy ale nie miała dużo kwiatów kupowałam ją w czerwcu Graham Thomas
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:13, 21 paź 2012

Do góry
Irenko lekko spóźnione ale baaardzo szczere życzenia wszelkiej pomyślności
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies