Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

ana_art 20:46, 21 paź 2012

Madziu widzę, ze mialaś dzisiaj piękną pogodę, u mnie bardzo mgliście było cały dzień. Wcześniej obejrzałam foty w powadomieniach teraz wróciłam by spokojnie się podelektować. Niesamowite zdjęcia, w niesamowitym ogrodzie. Żaluję, że częściej nie pokazujesz zdjęć bo jest na co popatrzeć trawy jak marzenie , lawenda z ostnicami (?) mistrzostwo świata, trawnik zadbany, miodzio!
myszorek 21:02, 21 paź 2012

Mi się wydaje, że bardzo często pokazuję,- no tak raz na tydzień- w związku z tym wydaje mi się, że zaczynam przynudzać ciągle tym samym w koło . Nawet w pracy sobie czasem ukradkiem popatrzę na ten swój kochany ugorek. W życiu by nie przypuszczała, że kawałek poletka może stać się tak dla mnie ważny.
Tak Aniu to ostnica. Zakochałam się w niej 2 lata temu i ciągle patrzę w nią jak w obrazek. Muszę zdobyć "tą drugą" ostnicę i przetestować. (?). Magnolia mówiła, że "ta druga" zimuje w gruncie dobrze.

Małż przewertykulował pół trawnika w zeszłym tygodniu. Chwała mu za to, bo to paskudna robota była.
KasiaWB 21:32, 21 paź 2012

Madziu, pokazuj nam swoj ogród cały czas wcale nie przynudzasz, wręcz przeciwnie - jest za mało! jest co oglądać u Ciebie, no i analizować
myszorek 08:16, 22 paź 2012

No nie wiem, czy komu to analizowanie wyjdzie na zdrowie, to są tylko zdjęcia i robię naprawdę dużo błędów, głównie przez brak czasu. Pamiętacie jak Syla rozkopywała zrobioną już rabatę, bo ją sumienie dręczyło, że w korzeniach gruz leży? To mnie zaczyna męczyć glina w dwóch miejscach
Pszczelarnia 08:44, 22 paź 2012

A sumienie ogrodnika gryzie od dołu (jak perz i skrzyp), więc wstaje skoro świt i ściereczką kuchenną (bo w oczekiwaniu na dzień pokręcił się przy piecu) przepędza noc i mgły (choć mgły uwielbia), żeby zobaczyć te swoje zagonki i zagony, zwane rabatami i móc dostrzec, co jeszcze poprawić musi .... .

A nagrodą jest widok i uczucie zadowolenia. Tak to widzę, Myszorku.
Joaska 08:46, 22 paź 2012

myszorek napisał(a)

Myszorku, alez masz piękne te rabatki i takie cudne jesienne kolory na wszystkich!!!! ślicznie
magnolia 09:54, 22 paź 2012

myszorek napisał(a)

Tak Aniu to ostnica. Zakochałam się w niej 2 lata temu i ciągle patrzę w nią jak w obrazek. Muszę zdobyć "tą drugą" ostnicę i przetestować. (?). Magnolia mówiła, że "ta druga" zimuje w gruncie dobrze.

.

Ta druga ostnica to stipa capilata. Wiosną pewnie będę miała jej siewki to zostawię dla Ciebie. Tylko rosna razem ze stipa Pony Tails,więc początkowo nie będę wiedziała która siewka jest czyim dzieckiem. Ale będę o Tobie pamiętać.
Choć jednak bardziej spektakularna jest Pony Tails
BEATA_S 10:27, 22 paź 2012

Mmm miło wspominam wizytę w Twoim ogrodzie Madziu
Wieloszka 11:16, 22 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)
A sumienie ogrodnika gryzie od dołu (jak perz i skrzyp), więc wstaje skoro świt i ściereczką kuchenną (bo w oczekiwaniu na dzień pokręcił się przy piecu) przepędza noc i mgły (choć mgły uwielbia), żeby zobaczyć te swoje zagonki i zagony, zwane rabatami i móc dostrzec, co jeszcze poprawić musi .... .

Ależ trafnie to opisałaś Pszczółko. Jakby początek jakiegoś opowiadania

Myszorku - fantastyczne ujęcia z ogrodu! A błędy? Nie widać żadnych błędów! Widać ogrom pracy ogrodowej, zamiłowanie do niej Podobno raz na tydzień wstawiasz fotki? Hmmm... przegapiłam, ale będę Cię teraz terminowo pilnować
myszorek 11:36, 22 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Pszczółko kochana! Zrobiłaś ze mnie "obiekt". Jak to pięknie napisałaś, aż trudno mi dostrzec tu podobieństwo do mojej osoby. Ta Twoja, którą mam przed oczami jest cudowna i wręcz nierealna, jak nie ja . Dziękuję Ci.