Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:33, 19 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)

zaś się gapię i ślina mi kapie
kocham bezy
raz w zeszłym roku miałam zaszczyt zasiąść u Magnoli za stołem jadalnym i wiecie jak mi się gęba uśmiechnęła kiedy zobaczyłam jak Marta niesie do stołu bezy piękne, białe , błyszczące

No to jak to jest z tą silną wolą?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:28, 19 lis 2015

Do góry
rozark napisał(a)
dobrze Karolcia prawi

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:28, 19 lis 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Reniu ja tez planuje jeszcze jeden kurs na Sanitariuszek
Kopczykuje sie po pierwszych wiekszych przymrozkach, pewnie niedlugo :/ na razie jest zbyt cieplo, moznaby rozom bardziej zaszkodzic niz pomoc...

Jak dobrze pójdzie to znajomy przywiezie mi kompost w poniedziałek
To krzycz głośno jak trzeba będzie brać się do roboty z tym kopczykowaniem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:17, 19 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jak ja bym chciała umieć oprzeć się słodyczom

ja potrafię ale mięsko to zawsze mnie woła
Ogród z pergolą 15:17, 19 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

ładnie, jedyny minus host to pustka na rabacie po zimie. ale z turzycami byłoby to samo. ciekawe które z tych roślin szybciej dają efekt po wiosennym odbiciu?
jeśli o to chodzi to carexy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:39, 19 lis 2015

Do góry
rozark napisał(a)
róże kopczykuje się usypując kopiec ziemi ( ja robię z kompostu) na wysokość ok. 20 cm, aby osłonić miejsce szczepienia róży, można też usypać kopiec z liści i przykryć je ziemią, aby wiatr tych liści nie rozwiał, na wiosnę kopiec usuwamy, ja rozgarnę, bo traktuje kompost jako nawóz

i już nic trudnego prawda

No w sumie proste ... muszę kupić trochę kompostu ... dziękuję Ci bardzo

PS A kiedy się zabierasz za kopczykowanie?
Ogród z pergolą 13:50, 19 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A może w to miejsce coś takiego?
https://www.google.pl/search?q=kule+z+hostami&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIg73Zyd6ayQIVSPRyCh3PcAnk&biw=1366&bih=631#imgrc=MGkjn3phwrWqIM%3A

ładnie, jedyny minus host to pustka na rabacie po zimie. ale z turzycami byłoby to samo. ciekawe które z tych roślin szybciej dają efekt po wiosennym odbiciu?
Pszczelarnia 11:38, 19 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tak, to jest buk czerwony, utrzyma liście do wiosny (zwykły też), a potem wypuści nowe.

Na zdjęciu poniżej zdj. z początku maja. Jeden rząd jest 3 lata u mnie a drugi (po prawej) 2 lata. Niby niewielka różnica (sezonowa) ale ją widać. Tak wiele zależy od jakości sadzonek (rozgałęzienia).

Tutaj buk w marcu:

Śliczny ten żywopłocik bukowy ... tak dumam gdzie mogłabym u siebie taki posadzić? ... choć ze 3m?
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 11:33, 19 lis 2015

Do góry
Kasiu
Pozdrawiam ... ja róż tez jeszcze nie okrywałam, tulipanowiec goły ... po prostu niczego jeszcze nie zabezpieczałam bo wiadomo ciepło jest Najgorsze, że nie mam w tym żadnego doświadczenia
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:20, 19 lis 2015

Do góry
rozark napisał(a)
może wreszcie do grudnia uporam się z robot ogrodową?
w sobotę wyszłam na godz. i wróciłam przewiana, brrr, ciągle pada,
zostało mi kopczykowanie róż, a na pędach jeszcze liście, w nocy nie ma przymrozków, jak nie zrobię kopczyków z ziemi kompostowej to nie mogę przerzucić kompostu, a teraz jeszcze się zastanawiam czy go za bardzo nie wychłodzę przy tych temp. wszak jest druga połowa listopada?

Reniu
Jak to się kopczykuje te róże? ... czas najwyższy żeby o tym, pomyśleć ... jakby mi wymarzły to eM trułby mi z rok jeszcze, że takie drogie róże zmarnowałam
Mogłabyś mi to u mnie napisać? ... żebym miała "pod ręką"
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:10, 19 lis 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
druga połowa sierpnia

weee
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:04, 19 lis 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
hej Reniu!
w Grecji byliśmy parę razy i ostatnim razem w ubiegłym roku, wiec chwilowo nie mam ochoty ale nigdy nie mów nigdy

A do Albanii nie? z dziewczynkami? Planuje w wakacje kupic tani lot na wyspę Korfu, pobyć tam parę dni i obejrzec, a reszte spędzić w Albanii (promem dostać się do Sarandy), w sumie 2 tyg. Prawie jak w Grecji a duuużo taniej (jedzenie/hotele) i bardziej "swojsko"

pozdrawiam!

A w jakim terminie?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:03, 19 lis 2015

Do góry
rozark napisał(a)
ech, chciałabym się tak teraz oderwać i gdzieś wyjechać, a tu sie nie da, niestety,
życzę udanego wyjazdu

jak będziesz jechać do Grecji to się chętnie z Tobą zabiorę

Ja szukam Grecji na początek lipca
Ogród z pergolą 10:30, 19 lis 2015

Do góry
Na przedogródek zobacz jeszcze drzewa z trawami są świetne jak dla mnie
https://www.pinterest.com/pin/298504281531295779/
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:20, 19 lis 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Wypisałam sobie z ciekawości odwiedzone kraje, przynajmniej parę dni tydzień lub dwa w nich spędziłam, trochę ich jest

Albania, Grecja, Litwa, Niemcy, Austria, Węgry, Czechy, Słowacja, Włochy, Cypr, Grecja, Tunezja, Egipt, Meksyk, Tajlandia, Kambodża, Hiszpania, Turcja, plus po 1 dniu: San Marino, Monako

Dodatkowo przejazdem: Czarnogóra, Rumunia, Serbia, Macedonia, Francja

Wkrótce: Sri Lanka 15 dni, 5 dni w Rumunii plus mam nadzieję Gambia i Senegal 9 dni za 1,5 tyg

I znowu kolejny wyjazd?
Na Łowieckiej 08:50, 19 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Sama ocieplałaś?
Nie umiem sobie wyobrazić jak to można zrobić bo przecież wkład przylega ściśle do donicy

Hm...też jestem ciekawa bo mam bukszpany w donicach...
Ogród z pergolą 08:42, 19 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
może cos takiego jak na 4 zdjęciu w ogrodzie Anety
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6191-wizytowka-ogrod-anety
tutaj po prawej stronie

Ja lubię jednak kolor bordowy jako ożywiającą plamę w ogrodzie ... niebardzo widzi mi się na szpaler ... według mnie lepsze graby, buki, umbry ... z nimi pięknie komponują się bukszpany
Ogród z pergolą 08:39, 19 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
Renia myslałam o czyms takim w tym przedogródku tylko rzadziej posadzone

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=93
Ogród domi znam
Wiesz ta rabata 18x7 ma ale serb zajmie z 2m i tuje danica tez z metr wiec w srodku tak naprawde jest z ok 4m szer.
Filemon24 dzięki za opinie, mieszasz w głowie niedobrucho

Uwielbiam stożki i kulki... ale chyba nie na taką dużą rabatę
A czy rabata z rodkami też jest taka szeroka?
Na Łowieckiej 08:32, 19 lis 2015

Do góry
inag napisał(a)

Tylko samo ocieplanie było bardzo pracochłonne, bo niełatwo było dopasować twardy styropian do zaokrąglonych kształtów. Podchodziłam do tego kilka razy
Zobaczymy jak bukszpany przezimują w tym roku

Sama ocieplałaś?
Nie umiem sobie wyobrazić jak to można zrobić bo przecież wkład przylega ściśle do donicy
Na Łowieckiej 00:10, 19 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Super sprawa z tym ociepleniem

Tylko samo ocieplanie było bardzo pracochłonne, bo niełatwo było dopasować twardy styropian do zaokrąglonych kształtów. Podchodziłam do tego kilka razy
Zobaczymy jak bukszpany przezimują w tym roku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies