Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:34, 28 kwi 2015

Do góry
Agnieszka kolejny raz do Ciebie zaglądam, żeby tego posta napisać.
Widzę, że pod brzozami masz kulki Danicy ???

U nasz mąż chce mieć brzozy wyrastające z trawy i tak się zastanawiam, czy to dobry pomysł, już mu zapowiedziałam, że będzie tam sobie kosił.

Czy te tuje przycinasz, dlaczego nie bukszpanowe, jakie plusy i minusy?
Co tam jeszcze masz posadzone. Możesz wrzucić trochę zdjęć z brzozowej, bo wiesz, że w Twoim pędzącym wątku, to ciężko wyszukać.

A tak w ogóle, co robicie z taką ilością skoszonej trawy. My teraz robimy drugą część ogrodu, zakładamy tam na nowo trawnik i tak z przerażeniem zaglądam na te ilości. U nie "tylko" 22 ar, Ty całość swojej działki masz zagospodarowaną i do regularnego koszenia?
Chyba głupie pytanie zadaję, bo przy Twojej perfekcji, to chyba tak jest

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:25, 28 kwi 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
DO DZIEWCZYN RZESZOWSKICH.

Szukam chętnych do zakupu dużego opakowania nicieni. Ale, że duże opakowanie jest sprzedawane w dwóch torebkach to najlepiej podzielić jedną torebkę na dwie części.. Trzeba to zaraz zużyć...
Na 1000m2 potrzeba opakowanie 500mln nicieni za 660zł.

Kolejne opakowanie to 50mln nicieni za 105zł wychodzi prawie drugie tyle drożej i wystarcza na 100m2.

Jest ktoś chętny???

Takie mam przemyślenia, że ogród dla biednych nie jest. U mnie teraz kasy idzie, że szok. Teraz na ziemię, trawę, siatkę,drzewa, rosliny, korę, a za niedługo na nawozy, opryski i walkę z robalami

Pozdrowienia zostawiam
Nadzieja na piękny ogród 11:24, 28 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)
No to ja, żeby namieszać oddam głos za szmaragdami

Ogródek Iwony 11:20, 28 kwi 2015

Do góry
Iwonko widzę, że dumasz nad magnolią. Też myślałam, żeby u mnie posadzić, ale małżonek jakoś za nimi nie przepada no i jak chciałabym, żeby tak kolumnowo, wąsko rosła, nie zrobiła się dużym krzakiem.
A jako, że tyle mamy teraz spraw do ogarnięcia w ogrodzie, to sobie odpuściłam i na spokojnie w przyszłości pomyślę.
Może tez i ceny spadną, u nas np. Genie (ona tak węższa ponoć ma być) po 270 zł są . Masakra
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:13, 28 kwi 2015

Do góry
Gosia cudnie masz, tak wszystko dopieszczone. Jak przy moich 22 ar to nigdy go nie ogarnę.
Jak duży masz ogród?
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:11, 28 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

U mnie wczoraj popadało, dzisiaj halny wieje.

Gosia śliczna wiosna u Ciebie, tak radosna jak Ty.

U nas jeszcze nie pada, mam nadzieję, że będzie, bo nawóz na trawnik rozsypany.
Ale ten halny to chyba czuję, bo głowa mi pęka
Nadzieja na piękny ogród 10:29, 28 kwi 2015

Do góry
No to ja, żeby namieszać oddam głos za szmaragdami
a czasem nie na temat ... 10:20, 28 kwi 2015

Do góry
Kasiu widzę, że nowy watek masz.

Zaznaczam sobie.
U BusyBee w ogródku... 10:17, 28 kwi 2015

Do góry
Kasiu piekna wiosna u ciebie w ogrodzi, żurawki masz fajne, u mnie strasznie powybijały pędami.
Zakupy udane, różyczka wypasiona, hortensje również fajnie się zielenią
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 06:53, 28 kwi 2015

Do góry
Moje kompostowniki

Ogród z widokiem na jezioro 06:46, 28 kwi 2015

Do góry
Jolka te Twoje zdjęcia z sadzenia ziemniaków sa super. Ja myslę, że to taka coroczna tradycją się stanie, póki sił starczy
Ogród na glinie 21:44, 27 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Małgosik zostawiam ślad, jak się trochę ogarnę czasowo to posiedzę dłużej

Zapraszam

Iwk4 napisał(a)
Gosiu, tą piaskownicę trochę odsuń, wygląda na zdjęciu, jakby wchodziła na kulki. Coś wizualnie mi tu nie pasuje. Mógłby być ekranik z cisa. Ale skoro masz tam trawy wysokie, to może tylko czymś na wiosnę zakryć, aby odwrócić uwagę? Kwiecień - maj trawy jeszcze niziutko przycięte. To może dać tam łan tulipanów. Zasłonią piaskownicę, odwrócą uwagę kolorem i liśćmi? Potem zetniesz i będą trawy
A jak wygląda to z innej perspektywy?
Te pokrywy masz zabezpieczone przy otwarciu, żeby nie spadły na dziecko?

muszę poszerzyć nieco przy grabie ta rabatkę, piaskownicę odsunąć od żywopłotu i pchnąć dalej
mi ta piaskownica wizualnie wogóle nie pasuje, no ale ogród nie tylko dla mnie jest
traw wysokich narazie nie mam, turzyce napewno tego nie zasłonią, a tulipany same potrzebuję ładnego tła, by się zaprezentować
pokrywy nie są zabezpieczone, dzieci sobie radzą, nic się do tej pory nie działo
może jutro uda mi się tym zająć i cyknę fotki
Moja codzienność - ogród Oli 21:27, 27 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)

No ja nie wiem, czy powoli. Mało, że pomysły świetne, to realizacja błyskawiczna

dzięki
Do raju daleko - u Ewy 14:54, 27 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Genie cudna, możesz napisać ile kosztowała. U nas po 270 zł

Danusiu, już pisałam wcześniej, że udało mi się kupić za 150zł. Ale na drugi dzień i w kolejny weekend nie było ich Jak kupisz obejrzyj korzenie przed sadzeniem - u mnie były niespodzianki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:26, 27 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu ściana bardzo ładnie wyszła i na pewno kolorek jest idealny nawet bez zakładania ciemnych okularów

sam w sobie jest fajny...ale dopiero z okularami pasuje do podbitki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:37, 27 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Irenko cudna wiosna w ogrodzie.A prace wokół domu to masz rację, one nigdy sięnie kończą

Wiosna cieszy, gorzej że ślimaki i komary szaleją
Tak, zwłaszcza, jak już dom trochę ma latek, trzeba odświeżać, ale będzie ładniej,na nowo tu miejsce skomponuję
jeszcze nie skończone, bo meble wybielamy, kamień malujemy, bo ma brudną biel

zakwitły mi Rubensy, ale tak wysoko, że na drabinie muszę porządne fotki zrobić
niżej też pełno paków

klony radują, ale teraz pora usunąć bambusy już, brak czasu, jestem jakaś nie wydajna

iglaki w przyrostach, czerwone donice wymieniam

Działka wkoło Lubczyka :) 11:59, 27 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Będą rosły, jak tak ziemia przygotowana. Ja już tez pomału coś tam z warzywnika zjadam.

Kochana, Ty już zajadasz, a ja dopiero będę siała! Znów mam tyły, jak ze wszystkim
Działka wkoło Lubczyka :) 11:17, 27 kwi 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
Z wykonanych dzisiaj prac, to mam zrobioną dosiewkę na połowie trawnika, jutro do południa chcę się wyrobić, jeśli nie będzie padać, to powinnam dać radę, bo na tej drugiej połówce jest zdecydowanie mnie gołych placków!
A popołudniu bym zaczęła sobie przygotowywać grządki i rozpoczęła sianie warzywek, bo em przeorał mi ogródek

Poplon zeszłoroczny, jesienny ładnie się rozłożył zobaczymy, jak roślinki będą rosły?!

Będą rosły, jak tak ziemia przygotowana. Ja już tez pomału coś tam z warzywnika zjadam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:15, 27 kwi 2015

Do góry
Irenko cudna wiosna w ogrodzie.A prace wokół domu to masz rację, one nigdy sięnie kończą
Do raju daleko - u Ewy 11:12, 27 kwi 2015

Do góry
Genie cudna, możesz napisać ile kosztowała. U nas po 270 zł
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies