Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:04, 27 kwi 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Ale u ciebie Irenko różności ,niektóre pierwszy raz widzę,no ale i ogród duży
masz gdzie sadzićPozdrawiam

Bogusiu, niby duży, a mam problem, gdzie przesadzić ambrowca, albo gdzie ulokować werbeny i tak wkoło szykuję kolejne zmiany, ale muszę tym razem dobrze to przemyśleć, żeby potem nie przenosićplanuje wymieszać las z magnoliami, ale jak to wyjdzie, nie wiem
maki idą jak burza, pełno ich wszędzie, muszę je teraz strategicznie poukładać
Milka 11:06, 27 kwi 2015

monteverde napisał(a)
Miło ogląda się kwitnące roślinkija posadziłam gdzieś swoje asfodele i podobnie wyglądają jak Twoje czosnki i też się zastanawiam czy to czosnek czy asfodel buziole

To ciekawa jestem, co to jest, niedługo u nas obu prawda wyjdzie na jaw
Milka 11:08, 27 kwi 2015

marzena napisał(a)
Irenko z przyjemnoscią podziwiam bogactwo kwitnących pięknych roślin u Ciebie

W tym roku ich sporo, sporo zaczyna, cały czas coś się dzieje, ale najwięcej to mi teraz mleczy i bluszczyku kurdybanku kwitnie, urocze, ale chwast, ciężko walczyć, bo w koło nikt nie walczy, co zlikwiduję, to się nasieje
Milka 11:11, 27 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Moja wiosna pędzi ale twojej nie dogoni Dąbrówka u mnie ledwo, ledwo, iryski bez pąków Miłej niedzieli

Niedziela udana, coś do przodu popchane w domku i na zewnątrz zaczęła się zmiana patio, o niebo lepiej będzie, zaraz malowanie kamienia, mebli, dech i murków, po nastu latach już się prosiło o odświeżenie, ale jeszcze dużo przed nami pracy, chyba nigdy końca nie będzieiryski w tym roku naprawdę fajny pokaz dają, w poprzednim po przenoszeniu, odchorowało, ale żyją i są okciekawa jestem czy mi zakwitnie twój floks
Milka 11:12, 27 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Gdybym nie zobaczyła, to nie uwierzyłabym, że zakwitły już iryski pumila.
A w ogóle to wiosna, u Ciebie Irenko, w pełni

Basiu dzięki, to wiem, co to za irysy, pełno ich wszędzie
Milka 11:13, 27 kwi 2015

Pamajo napisał(a)

Irenko co to za odmiana? Są przepiękne.

Też mam jakieś ciemne ale jeszcze niestety w pąkach.
Moje sadziłam jesienią a Twoje są pewnie troszkę starsze

Pamajo, to Black tulip, są u mnie długo, niezawodne, kępa się rozrasta, są też takie aksamitne, bardzo je lubię...i mój synuś tez 86 rocznik
bdan 11:15, 27 kwi 2015

Irenko cudna wiosna w ogrodzie.A prace wokół domu to masz rację, one nigdy sięnie kończą
makkasia 11:16, 27 kwi 2015

Zaczarowany masz ten ogród u Ciebie pięknie malujesz swój ogród Irenko
Milka 11:21, 27 kwi 2015

Sebek napisał(a)
Dziś skubałem moje Ice Dance, nie skończyłem - one skończyły mnie Niemiła to robota, ale na szczęście tylko raz w roku się to robi

Też jej nie lubię, więc nie skubałam, ciachnęłam wkoło, odrosną, tylko czas potrzebny
Milka 11:24, 27 kwi 2015

Urszulla napisał(a)
Irenko połaziłam długo. Tawułki w tych betonach są fajnym pomysłem, lubię je bo dość szybko startują po zimie. Oczywiście hiacynty niebieskie z żółtym to tak wiosennie i pięknie. Lubię też ten zakątek gdzie gwieździsta na wiosnę czaruje a obok klon wypuszcza dla kontrastu liście. Poza tym wszystko świeże i zadbane.

Za gazonami nie przepadam, ale zarastają je cisy i nie będzie ich widać, a musiały być, trzymają kawał gruzu w ryzach, a na tym ziemia i rośliny
Tawuła Gold Carpet idealnie tam rośnie, bez wymagań, ładnie je zakrywa w sezonie, a potem trawy i tak nie widać
Świeże tak, ale zadbane na tyle ile dam radę, niestety nie mam takiej siły, jak wcześniej, ale cieszy mnie ogród i o to chyba chodzi najbardziej w końcu nie jest pokazowy, ale mój własny dla radości
Koło gwiaździstej dosadzę 2 magnolie, tu mam już wybrane, z 10 w lasku jeszcze posadzę