hortensje przy ławce wcale nie jesienne ( co to za odmiana), miskant w oknie wymiata! TEż się zastanaiwam jak będzie wyglądala całorocznie rabata z trawami i żurawkami
miałam pokazać to co robię przy biurze. Teren do ogarnięcia jest bardzo duży bo prawie hektar, trwają jeszcze prace wyrównawcze bo budynek jest świeżo oddany. W trzech klombach przed budynkiem są wiśnie, wokół nich posadziłam trawy (w jednym cos mi przywiędły) i tulipany, będą jeszcze obwódki. Tylko wacham się jeszcze czy z cisa czy bukszpanu...
no własnie one nie są takie piękne równiutkie, strzeliste tylko takie powichrowane, kombinowałam by je dobrze ustawić prosto i jak najbliżej płota, aż rąk nie czuje... nie wiem może jak podrosną to nie będzie widać że takie powichrowane...
dzisiaj miałam pracowity dzień... mam mało fotek bo czasu mi bylo szkoda. Dokończyłam usuwanie darni na rabacie. Wyszło tego z 9m. przywieźli cisy i rh. Później okazalo się że zamówilam zamało i nie dokończyłam roboty... jutro mają dowieźć 6szt. Posadziłam te cisy ale zachwycona to nie jestem nie są takie piekne równiuteńkie jak "Danusiowe" ale może kiedyś coś z nich wyrośnie....
To fakt , zabiera dużo miejsca .... Mam tego świadomość od początku ..... Czekam aż to wszystko szybko się skończy i nabierze jakiegoś łagodniejszego wyrazu.....
Aniu w dwóch komputerach szukałam zdjeć
Muszę Was pocieszać bo kryzys miałam wiosną, latem, jesienią, zimą 2011 i wiosną 2012. Teraz już z górki, praca w ogrodzie znów jest przyjemnością tam skubnę, tu przytnę, gdzie inndziej postoję i pomyślę co zmienić
Ania, na obniżenie nie ma absolutnie szans....
kosmosy mają śliczne kwiatki, ale te moje wybujały na 1,80 m i mają bardzo mocne i grube łodygi...więc trzeba uważać żeby sobie na przodzie rabaty nie posadzić ) ale są też niskie - Danusia z Anglii przywiozła wiosną
ja bym pewnie domurowała... kurcze to ci zagwostka... a może poprosić by obniżyli ustrojstwo?
kosmosy śliczne przypominają mi moją babcie, rozmyslłam nad nimi tylko gdzie by je dać, ot problem
Kasiu, Anula dziękuję
DZisiaj jestem nakręcona, zamówiłam u mojego 'ogrodnika' cisy i rh. Jutro ok 10 mają być na podwórku ależ jestem ciekawa jak będą wyglądały... będzie wielkie sadzenie ekranu.