Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:01, 18 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja swoje bukszpany w obwódkach wczoraj w końcu pocięłam.
Ale z efektu nie jestem zadowolona, bo to pierwsze strzyżenie - one były nierówne, niekształtne, tyle że wysokość wyrównałam, ale na taki efekt jak mi się marzy to pewnie ze 2 lata trzeba będzie czekać.
Miałam jakieś 150 szt. do oblecenia, aż mi się odcisk zrobił na palcu od trzymania nożyc, dziś boli jak nie wiem.

A pokazywałaś fotki u siebie?
Zdaję sobie sprawę z tego, że efekt jak u Any będzie dopiero za kilka lat
A dokarmiasz jakoś swoje buksiki?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:40, 17 lip 2015

Do góry
Wpadłam do Ciebie z powodu rózy Eden Rose, ale zachwyciły mnie też czosnki z przegorzanem.
Bardzo mi się u Ciebie podoba!
Czytałam, że Eden Rose sadziłaś wiosną 2012, napisz proszę do jakiej wysokości max ona dorasta u Ciebie.
Dziś sobie kupiłam i też mają być przy pergoli.
Ogród wśród pól i wiatrów 23:13, 17 lip 2015

Do góry
i znowu się zachwyciłam, ja nie wierzę, że jeszcze tam nie mieszkasz, szybciutko ten materac kupuj!
Mój ogród pod górkę... 22:53, 17 lip 2015

Do góry
jeżówki super się wpasowały w to miejsce.
A wiesz, że ja dziś się zorientowałam, że masz taką wielką jarzębinę? Świetna jest!
I widzę, że już nigry są przy płocie.
Tu ma być ogród :) 15:33, 17 lip 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Będziesz nimi zachwycone. Szykuj tylko sporo miejsca i solidną podporę Cieszę się, że mogłam czymś zainspirować.

Jeśli chodzi o podporę to chyba będę musiała u Ciebie coś podejrzeć.
Zresztą temat podpór trzeba będzie rozwinąć bo i limki mi się pokładają.

Marta, mam nadzieję, że będą mi tak ładnie rosły jak Tobie, nie tak dawno oglądałam porównania od momentu wsadzenia, które robiłaś - niesamowite!
Typografia ogrodu 15:00, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Zapowiada się smakowicie, też spróbuję w najbliższym czasie!

Stronę polecam. I jakby cos to inna Asia ja prowadzi
Typografia ogrodu 14:57, 17 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

To i u Ciebie maja dobrze
Robiłam najpierwszym raz wiec nie wiem jaka bedzie. A to przepis
http://www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/tarta_z_malinami/przepis.html

Zapowiada się smakowicie, też spróbuję w najbliższym czasie!
Typografia ogrodu 14:48, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wow, cudeńko, tarta z malinkami, a co to za biała masa pod nimi? Dawaj przepisik na pw.
Ale się rodzinka ma z Tobą dobrze!
U mnie szarlotka z dodatkiem morelków, nie ma jak domowe ciacha!

To i u Ciebie maja dobrze
Robiłam najpierwszym raz wiec nie wiem jaka bedzie. A to przepis
http://www.kwestiasmaku.com/desery/tarty/tarta_z_malinami/przepis.html
Tu ma być ogród :) 14:39, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak jak piszesz- masz sczęscie do zakupów- i nie tylko internetowych będzie kwitłą- piękne pąki. Gdzie kupione? na pw może być.
Typografia ogrodu 14:38, 17 lip 2015

Do góry
wow, cudeńko, tarta z malinkami, a co to za biała masa pod nimi? Dawaj przepisik na pw.
Ale się rodzinka ma z Tobą dobrze!
U mnie szarlotka z dodatkiem morelków, nie ma jak domowe ciacha!
Tu ma być ogród :) 14:05, 17 lip 2015

Do góry
Kiedyś u Marty Zielonej zakochałam się w różach Eden Rose i postanowiłam, że muszę je kiedyś mieć - dziś dotarły - nawet nie spodziewałam się takich pięknych egzemplarzy!

Dziś rano pisałan Nawigatorce, że na kwitnienie róż przy tarasie w tym roku nie ma co liczyć, a okazuje się, że może jednak kilka kwiatuszków Edenki się pojawi.

Acha, znowu muszę stwierdzić, że sprzedawca spisał się na medal, mam ostatnio szczęście do zakupów internetowych

Tu ma być ogród :) 13:11, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dzięki Kasiu, za rok powinno być znacznie lepiej na tej rabacie
Teraz muszę z pół metra od trawy zostawić bez kory, bo mąż jeszcze kopie pod nawadnianie trawnika.
A myślę, żeby kiedyś dodać tam ciemierniki białe lub zielone i może stipę?

A jeśli chcesz jechać na giełdę i w miarę na spokojnie wszystko pooglądać to jedź między 6:00 a 7:00 rano (niezależnie w jaki dzień), bo o godzinie 8:00 to już wielu sprzedawców się pakuje, szczególnie jak są takie temperatury jak dziś.
Jutro też możesz się wybrać, tylko kupujących jest więcej, bo wiadomo, w tygodniu (wtorek, czwartek) mniejszy tłok bo ludzie w pracy.

no własnie...w pracy....
Tu ma być ogród :) 12:05, 17 lip 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Wszystkie ciemiernikowe kwiaty z czasem zielenieją. To piękne i naturalne. Nie muszą już "zapylaczy" wabić, bo zajmują się wytwarzaniem nasion. Te zielone kwiaty utrzymują się do mrozów. Niedawno je wycięłam, by rośliny nie zmęczyć wytwarzaniem nasion, by szła w rozetę i kwitła już od wrzesnia.

Moim marzeniem jest dorobić się kiedyś kolekcji ciemierników.
To nawet dobrze, że one są w sprzedaży wtedy, gdy innych ogródkowych kwiatów w sprzedaży jest mało, już musze zacząć odkładać na planowane zakupy.

Ponoć bywają kłopotliwe w uprawie, to teraz będę widziała gdzie się zgłaszać jak będę mieć pytania w ich temacie

Toszka - miło, że czasami do mnie zaglądasz - ostatnio od Taty przywiozłam sobie 25 kg worek mocznika, odnotowałam, że go polecałaś
U BusyBee w ogródku... 11:52, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jak to możliwe, że ja dziś dopiero zobaczyłam Twojego ambrowca?
Piękną ma koronę, na jakiej wysokości szczepiony?
Ja szykuję się do zakupu takiego kolumnowego, kiedyś chciałam 2 Gumballe na rabaty frontowe, ale odmieniło mi się i będą buki.

Też mam cyprysiki groszkowe, ale moje Filifera Aurea Nana - tylko jakoś trochę do góry mi idą zamiast się tak ładnie pokładać na boki jak u Ciebie.

To właśnie ambrowiec Gum ball. sadzony w zeszłym roku bardzo ładnie przyrasta i trzyma pokrój Szczepienie jest gdzieś na 130 cm.

A jakie buki planujesz??
Tu ma być ogród :) 11:51, 17 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Moje już nie wyglądają, ale cyknę fotkę u sąsiadki

Aż tak to nie chcę Cię kłopotać.
A kupowałaś wiosną czy właśnie masz z sadzonek od kogoś?
Czytałam, że najlepiej rozmnażać z nasion albo przez podział karpy.
U BusyBee w ogródku... 11:46, 17 lip 2015

Do góry
Jak to możliwe, że ja dziś dopiero zobaczyłam Twojego ambrowca?
Piękną ma koronę, na jakiej wysokości szczepiony?
Ja szykuję się do zakupu takiego kolumnowego, kiedyś chciałam 2 Gumballe na rabaty frontowe, ale odmieniło mi się i będą buki.

Też mam cyprysiki groszkowe, ale moje Filifera Aurea Nana - tylko jakoś trochę do góry mi idą zamiast się tak ładnie pokładać na boki jak u Ciebie.
Tu ma być ogród :) 11:42, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Słyszałam, że białe z czasem zmieniają kolor na zielony, ale nie miałam okazji zobaczyć na żywo, ja akurat lubię wszelkie rośliny kwitnące na zielono, ale poproszę Cię o fotkę jak wyglądają te ciemierniki o tej porze roku.

Moje już nie wyglądają, ale cyknę fotkę u sąsiadki
Tu ma być ogród :) 11:37, 17 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Edyto tylko szczerze. Nie lubię Rozu to nie znaczy ze udaje ze go na świecie nie ma i nie mam zamiaru nikogo od Rozu odwodzić. I czasem nawet mi się podoba np kolor tych Twoich jezowej jest na prawdę ciekawy. Poza tym to tylko moje zdanie a ogrod jest Twój.

Szukam kory choc trochę

To się cieszę.
Ty to nawet mogłabyś sobie wannę kory zamówić i rozsypać gdzieś luzem, bo działkę masz wielką i miejsce pewnie by się znalazło, ja bym rozważyła takie rozwiązanie, taniej a i komposotwała by się na pryźmie oczekując na rozsypanie.
Tu ma być ogród :) 11:34, 17 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Dzięki za info. Muszę się kiedyś wybrać
Ciemierniki i stipa fajny pomysł Białe mi brzydko zzieleniały.

Słyszałam, że białe z czasem zmieniają kolor na zielony, ale nie miałam okazji zobaczyć na żywo, ja akurat lubię wszelkie rośliny kwitnące na zielono, ale poproszę Cię o fotkę jak wyglądają te ciemierniki o tej porze roku.
Tu ma być ogród :) 10:48, 17 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak wczoraj myślałam, czy jeszcze ich dalej nie dać, tak zrobię, bo na razie tylko 2 przęsła obsadzone.
Brakuje mi tych traw, chyba jednak za berberysem Goldalita w przyszłym roku upcham miskanta ML, jak swoje kępy porozdzielam.
Mam nadzieję, że szczerze piszesz, bo wiem, że ten róz to nie Twoje klimaty.
Ale jak róża obsypie się białymi kwiatami to myślę, że fajnie wyjdzie.

Edyto tylko szczerze. Nie lubię Rozu to nie znaczy ze udaje ze go na świecie nie ma i nie mam zamiaru nikogo od Rozu odwodzić. I czasem nawet mi się podoba np kolor tych Twoich jezowej jest na prawdę ciekawy. Poza tym to tylko moje zdanie a ogrod jest Twój.

Szukam kory choc trochę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies