Wpadłam do Ciebie z powodu rózy Eden Rose, ale zachwyciły mnie też czosnki z przegorzanem.
Bardzo mi się u Ciebie podoba!
Czytałam, że Eden Rose sadziłaś wiosną 2012, napisz proszę do jakiej wysokości max ona dorasta u Ciebie.
Dziś sobie kupiłam i też mają być przy pergoli.
jeżówki super się wpasowały w to miejsce.
A wiesz, że ja dziś się zorientowałam, że masz taką wielką jarzębinę? Świetna jest!
I widzę, że już nigry są przy płocie.
wow, cudeńko, tarta z malinkami, a co to za biała masa pod nimi? Dawaj przepisik na pw.
Ale się rodzinka ma z Tobą dobrze!
U mnie szarlotka z dodatkiem morelków, nie ma jak domowe ciacha!
Kiedyś u Marty Zielonej zakochałam się w różach Eden Rose i postanowiłam, że muszę je kiedyś mieć - dziś dotarły - nawet nie spodziewałam się takich pięknych egzemplarzy!
Dziś rano pisałan Nawigatorce, że na kwitnienie róż przy tarasie w tym roku nie ma co liczyć, a okazuje się, że może jednak kilka kwiatuszków Edenki się pojawi.
Acha, znowu muszę stwierdzić, że sprzedawca spisał się na medal, mam ostatnio szczęście do zakupów internetowych
Moim marzeniem jest dorobić się kiedyś kolekcji ciemierników.
To nawet dobrze, że one są w sprzedaży wtedy, gdy innych ogródkowych kwiatów w sprzedaży jest mało, już musze zacząć odkładać na planowane zakupy.
Ponoć bywają kłopotliwe w uprawie, to teraz będę widziała gdzie się zgłaszać jak będę mieć pytania w ich temacie
Toszka - miło, że czasami do mnie zaglądasz - ostatnio od Taty przywiozłam sobie 25 kg worek mocznika, odnotowałam, że go polecałaś
Aż tak to nie chcę Cię kłopotać.
A kupowałaś wiosną czy właśnie masz z sadzonek od kogoś?
Czytałam, że najlepiej rozmnażać z nasion albo przez podział karpy.
Jak to możliwe, że ja dziś dopiero zobaczyłam Twojego ambrowca?
Piękną ma koronę, na jakiej wysokości szczepiony?
Ja szykuję się do zakupu takiego kolumnowego, kiedyś chciałam 2 Gumballe na rabaty frontowe, ale odmieniło mi się i będą buki.
Też mam cyprysiki groszkowe, ale moje Filifera Aurea Nana - tylko jakoś trochę do góry mi idą zamiast się tak ładnie pokładać na boki jak u Ciebie.
To się cieszę.
Ty to nawet mogłabyś sobie wannę kory zamówić i rozsypać gdzieś luzem, bo działkę masz wielką i miejsce pewnie by się znalazło, ja bym rozważyła takie rozwiązanie, taniej a i komposotwała by się na pryźmie oczekując na rozsypanie.
Słyszałam, że białe z czasem zmieniają kolor na zielony, ale nie miałam okazji zobaczyć na żywo, ja akurat lubię wszelkie rośliny kwitnące na zielono, ale poproszę Cię o fotkę jak wyglądają te ciemierniki o tej porze roku.
Edyto tylko szczerze. Nie lubię Rozu to nie znaczy ze udaje ze go na świecie nie ma i nie mam zamiaru nikogo od Rozu odwodzić. I czasem nawet mi się podoba np kolor tych Twoich jezowej jest na prawdę ciekawy. Poza tym to tylko moje zdanie a ogrod jest Twój.