Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

BusyBee 14:39, 17 lip 2015

lindsay80 napisał(a)

Tak jak piszesz- masz sczęscie do zakupów- i nie tylko internetowych będzie kwitłą- piękne pąki. Gdzie kupione? na pw może być.
nawigatorka 15:03, 17 lip 2015

Profesjonalnie zapakowane
Tess 15:05, 17 lip 2015

Cudne egzemplarze.
Zielona 15:09, 17 lip 2015

Będziesz nimi zachwycone. Szykuj tylko sporo miejsca i solidną podporę Cieszę się, że mogłam czymś zainspirować.
lindsay80 15:33, 17 lip 2015

Zielona napisał(a)
Będziesz nimi zachwycone. Szykuj tylko sporo miejsca i solidną podporę Cieszę się, że mogłam czymś zainspirować.

Jeśli chodzi o podporę to chyba będę musiała u Ciebie coś podejrzeć.
Zresztą temat podpór trzeba będzie rozwinąć bo i limki mi się pokładają.

Marta, mam nadzieję, że będą mi tak ładnie rosły jak Tobie, nie tak dawno oglądałam porównania od momentu wsadzenia, które robiłaś - niesamowite!
Zielona 20:29, 17 lip 2015

Zrób spory dołek. Na dno nasyp granulowany obornik, a na to garść ziemi /żeby korzenie nie dotykały bezpośrednio obornika/. Wsadź głębiej niż w doniczce. To w znaczny sposób zapobiegnie wyrastaniu dzików z podkładki. Na pewno znajdziesz miejsce okulizacji u podstawy. Musi być poniżej poziomu rabaty. Dołek zalej wodą i sadź w błoto. Wtedy dokładnie oblepisz korzenie.
Będą rosły jak na drożdżach!
Jak sama widziałaś - Edenki się odwdzięczają za dobre posadzenie

Podpory? haha - u mnie zobaczysz tylko budowlane pręty wbite w ziemię i podpięte do nich poziomo pędy róż. Ale kiedyś będę miała ładne, stabilne podpory
Zielona 20:35, 17 lip 2015

...a czy ja dobrze kojarzę, że te róże miały być posadzone przy pergoli...? Wtedy nie potrzebne są żadne inne podpory, bo będą podwiązane do jej ściany
jolka 22:05, 17 lip 2015

Piękne róże kupiłaś Edyta
Mam nadzieję, że się doczytam skąd one
inag 00:02, 18 lip 2015

Są piękne! Już sobie wyobrażam edenkowy busz! Coś czuję, że to będzie bardzo oblegane przez wszystkich miejsce w ogrodzie
lindsay80 10:17, 18 lip 2015

Zielona napisał(a)
Zrób spory dołek. Na dno nasyp granulowany obornik, a na to garść ziemi /żeby korzenie nie dotykały bezpośrednio obornika/. Wsadź głębiej niż w doniczce. To w znaczny sposób zapobiegnie wyrastaniu dzików z podkładki. Na pewno znajdziesz miejsce okulizacji u podstawy. Musi być poniżej poziomu rabaty. Dołek zalej wodą i sadź w błoto. Wtedy dokładnie oblepisz korzenie.
Będą rosły jak na drożdżach!
Jak sama widziałaś - Edenki się odwdzięczają za dobre posadzenie

Podpory? haha - u mnie zobaczysz tylko budowlane pręty wbite w ziemię i podpięte do nich poziomo pędy róż. Ale kiedyś będę miała ładne, stabilne podpory

Z taką instrukcją to na pewno, zrobię wszystko poprawnie!

Do tego sadzenia się dobrze przygotowałam, zamiast granulowanego obornika przywiozłam sobie przekompostowany od rolnika, ziemia też zakupiona bo już Artemis sadziłam - także myślę, że pod tym względem będzie dobrze.