Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 10:57, 17 lip 2015

Kasya napisał(a)
jak mialy ladne dlugie 2-3 pedy to zostawialam i wiazałam je razem
oczywiscie trzeba zatyczkowac zeby usztywnic

ja mam z odmiany unique, która rosnie wysoko a kwiaty nie sa bardzo cieżkie, bo jak sa za duze i ciekie kwiaty to wg mnie łatwiej mogą się ułamac

Wyguglowałam unique- rzeczywiście delikatniejsze kwiaty ma niż Phantom. Zobaczymy jak mój phantom sobie poradzi jak zakwitnie
Kacha123 11:21, 17 lip 2015

Kasiu, pięknie u Cibie. Przemyślane, ciekawe zestawienia roślin i wszystko takie wypielęgnowane. Miodzio!
GosiaJoanna 11:21, 17 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Jak nigdy nie byłaś, to witam cieplutko ja u Ciebie byłam na pewno, ale nie wiem, czy coś pisałam masz przepiękny ogród i nie wiem czego mogłabyś się ode mnie nauczyć Ale zapraszam serdecznie

Tego cyprysika polecała kiedyś Danusia. Mój to Cyprysik groszkowy "Sungold". Ja też go polecam
tu o cyprysiku

Kasia kupywałaś go u nas w mieście ? Chybavgo widziałam na Alejach Solidarności ale pewności nie mam
GosiaJoanna 11:23, 17 lip 2015

Kasya napisał(a)

ja kupujac wybierałam juz takie najbrzydsze, najmniej rozgałęzione, z wybujałym pędem

to musza byc odmiany wysoko rosnące to wtedy mają takie długie pędy

zostawiasz taki pęd, albo dwa, albo nawet 3, takie dlugie, one wypuszczą rozgałezienia i kwiaty na koncu, reszte gałazek bocznych wycinasz

a za rok, przycinasz te kilka rozgalezien i juz wlasciwie drzewko gotowe

ja w zeszlym roku mialam po 3 gałazki z kwiatami na gorze, a teraz juz mam kulę, pewnie widzialas gdzies wczesniej na fotkach bo juz pokazywalam

zrobie jescze jak zakwitną

Ja mam limke z takim wiodocym patykiem chyba ciachne te boki zrobię foto to mi może doradzicie
Ewa777 11:27, 17 lip 2015

Wszystko zależy od ceny. Jeżeli hortensja na pniu kosztuje tyle samo, co krzew, to warto wziąć gotową na pniu Chociaż formowanie też sprawia radość
BusyBee 11:37, 17 lip 2015

GosiaJoanna napisał(a)

Kasia kupywałaś go u nas w mieście ? Chybavgo widziałam na Alejach Solidarności ale pewności nie mam

Dokładnie tam i to w dobrej cenie- rok temu wprawdzie, ale może mają....
BusyBee 11:40, 17 lip 2015

Kacha123 napisał(a)
Kasiu, pięknie u Cibie. Przemyślane, ciekawe zestawienia roślin i wszystko takie wypielęgnowane. Miodzio!

Witam Cię Kasiu i dziękuję za pochwały staram się, ale z tą pielęgnacją to nie takie proste ogród wymaga stałej uwagi, a jak się pracuje to sama wiesz...
BusyBee 11:41, 17 lip 2015

GosiaJoanna napisał(a)

Ja mam limke z takim wiodocym patykiem chyba ciachne te boki zrobię foto to mi może doradzicie

Doradzicie he he... dobre sobie na pewno nie ja, ale Kasia ma doświadczenie i na pewno nie odmówi. A ja będę się szkolić na Twojej hortce
lindsay80 11:46, 17 lip 2015

Jak to możliwe, że ja dziś dopiero zobaczyłam Twojego ambrowca?
Piękną ma koronę, na jakiej wysokości szczepiony?
Ja szykuję się do zakupu takiego kolumnowego, kiedyś chciałam 2 Gumballe na rabaty frontowe, ale odmieniło mi się i będą buki.

Też mam cyprysiki groszkowe, ale moje Filifera Aurea Nana - tylko jakoś trochę do góry mi idą zamiast się tak ładnie pokładać na boki jak u Ciebie.
BusyBee 11:49, 17 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Wszystko zależy od ceny. Jeżeli hortensja na pniu kosztuje tyle samo, co krzew, to warto wziąć gotową na pniu Chociaż formowanie też sprawia radość

Moja była dużo droższa, niż zwykły krzew, ale jest naprawdę wysoko wyprowadzona i bardzo jej potrzebowałam w tym miejscu. Mam nadzieję, że będzie jej u mnie dobrze

Na tym zdjęciu z tarasu widać, że hortka zasłania nas ( siedzących na tarasie z lampką wina ) przed wzrokiem zza płotu Przy płocie rosną pęcherznice- będzie z nich żywopłot i jeszcze miskant gracillimus- malutki na razie. Dlatego ta hortka bardzo mi tu pasuje Za rok, jak rośliny się rozrosną, to będzie bardzo skuteczna zasłona