Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 19:00, 01 maj 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwona nie mogę przeboleć że nie dałam ci serduszki okazałej na ognistą rabatę, właśnie zaczyna kwitnąć .
Tuje bardzo ładne, niech rosną zdrowo, rób zdjęcia po posadzeniu.

Ewa, a jaki kolor masz tej serduszki? Od sąsiadki rok temu dostałam sadzonkę serduszki, jest różowa.
Za chwilę wstawię fotki z dzisiejszych prac.

Ogródek Iwony 18:58, 01 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Poranne pozdrowienia przed pracowitym dniem zostawiam

Wieczornie odpozdrawiam.
Widziałam rano wpis, ale wstaliśmy raniutko, bo potem miało padać, więc chcieliśmy podgonić trochę pracę w ogrodzie. M poszedł wycinać jałowca. Zanim wyszłam do ogrodu, został już przepuszczony przez rozdrabniacz. Została z niego sieczka.
Ogródek Iwony 17:44, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, dzięki. Od wczoraj też tak wyglądają. Wyczyściłam wczoraj wszystkie. Już lepiej się czuję, to godzinkę popracowałam przy żurawkach i jakiś drobiazgach.

Olu, szybka jesteś
Na pierwszy rzut powyrywam ręcznie. Fajnie się sprawdza stary widelec. Mniszek ma korzeń palowy. Sporo go się rozsiało. W zeszłym roku nie było tyle.
Jak nie poskutkuje, to rozrobię randap do małego pojemniczka i pędzelkiem go będę smarować. Nie mogę na niego patrzeć. Ana kiedyś kupiła taki nawóz na mniszka. Nie można trawy kosić dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po. A ona teraz zaczęła ladnie rosnąć po deszczach i azofosce.[/quoteią

Iwonko masz zamiar wszystkie listki mleczy smarować pędzelkiem? Pisałaś, że dużo go masz, no ale jest to jakieś wyjście. Ja dziś to nawet opryskiem na robaka bałam się pryskać, chyba uraz do opryskiwacza zostanie mi na długo.
Makowo na Kociewiu 16:29, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Trzmielinki muszą zostać. Są piękne

Też tak myślę Iwonko, zawsze jak spojrzę w okno to uśmiecham się do nich
Ogródek Iwony 14:05, 01 maj 2015

Do góry
Posadziliśmy między kroplami deszczu pięć tuj w narożniku. Trochę podwyższyliśmy rabatę. Kompost, obornik na dno i ziemia ogrodowa wymieszana z rodzimą ziemią po jałowcu.
Zbyszek stwierdził, że skoro pada, to robimy przerwę i jedziemy do szkółki po magnolię. Miała być w formie drzewka, różowe kwiaty i miałam listę potencjalnych kandydatów. Określiliśmy sobie pułap cenowy, żeby w szkółce nie zgłupieć i myśleć rozsądnie
Zadzwoniłam do dwóch szkółek. Były otwarte i były magnolie.
Pojechaliśmy, pooglądaliśmy i wróciliśmy z dorodną magnolią Spectrum. Nie miałam jej na liście. Ale mi się spodobała i jest ładnym drzewkiem. Większym niż ja. I to sporo.
Dostałam dwie perovskie jako gratis. Fotki wieczorkiem.
Ogródek Iwony 13:59, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, sadź kochana. Nawet 5 tulipanów posadzonych w kupie cieszy.
Chciałam posadzić tylko tulipany. Ale moje serce skradły jeszcze przebiśniegi, krokusy, narcyze. Dzięki nim wiosna zaczęła się w ogrodzie bardzo wcześnie. Każdy kwiatek miał swoje 5 minut.
A ja zachorowałam jeszcze na miniaturowe iryski

Iryski są cuuudowne Tak mi się spodobały u Any, że są na pozycji nr 2 (za tulipanami oczywiście) mojej listy cebulowych Ona ma, jeśli dobrze pamiętam, specjalną odmianę miniaturowych irysów?
Ogródek Iwony 13:31, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kiedyś chciałam, by był podobny do ogrodu Any, potem podobał mi się ogród Madżenki.
Wiele jest pięknych ogrodów na O.

Oba są ideałami dla mnie!
Ogród na glinie 12:16, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ciekawa jestem, jak z hamakiem będzie
A piaskownica może gdzieś niedaleko warzywniaka ? Ma podobny kształt. By się komponowała, gdyby po tej samej stronie była

koło warzywnika nie ma miejsca na piaskownicę
pogoda do bani narazie, pada, malowanie odbywa się w garażu
więc przymiarek chwilowo nie będzie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:29, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ciekawy kolor. Jak ten rh się nazywa?

To jest niska wcześnie kwitnąca odmiana Rododendron repens Bengal czerwony.
Ogródek Iwony 10:51, 01 maj 2015

Do góry
Dzięki Małgoś. Ja będę też czekać, aż na dole sieę złączą.
Są wąskie. Mam nadzieję, że na razie.

Pracujemy w ogrodzie. Teraz przerwa przymusowa. Deszczyk pada.
Początki w Kruklandii 10:22, 01 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Mam tylko tulipki

Właśnie się zastanawiałam, jak do pomarańczowych pasowałyby bordowe
Rewelacja. Jesienią tylko dokupię bordowe i będzie cudnie. Jak one się nazywają ?
Szmaragdowy Zakątek 10:03, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 – argumenty dostarczymy !!! Cyknę fotkę, żeby „niedowiarek” uwierzył. Co 60 cm to stanowczo za blisko…chyba że ma powstać z tych szmaragdów ścisły „zielony mur”.

anabuko1 – Aniu cieszę się, że ci się u mnie podoba. Hosty „złapane w kadrze” tylko z dwóch rabatek, jest ich dużo więcej…pochowane po cienistych zakątkach ogrodu.

Margarete – spokojnie Małgoś…u mnie też większość „zieleniny” jeszcze w pąkach.
Do zobaczenia za chwilkę.

Rench – Reniu w tam tym roku Yellow Polka Dot Bikini była taka jak powinna…po prostu śliczna łamane przez urocza. W tym roku jeszcze nie odmeldowała się po zimie. Rośnie w głębokim cieniu, więc dam jej jeszcze chwilkę zanim zacznę się wściekać, że stała się przysmakiem jakiejś nornicy.

popcorn – Carola, napisałam że ICE DANCE jest niziutka, bo ten znajomy (dla którego było to info), miał wcześniej doczynienia tylko z ogromną trawą pampasową więc nie ma co porównywać…zraził się okrutnie do traw !!!
A co do rozplenicy…to nawet nie ma mowy, żeby taka wielka urosła…nie mam tyle miejsca. Jak się obudzi po zimie to muszę z nią poważnie porozmawiać!!! Niech się nawet nie wygłupia…bo ją przestanę lubić!!!

Luckaa – urosną Lucyno…szybciutko urosną!

Kasik – Ale się zamieszanie zrobiło. U mnie hosty też tylko kły pokazują i to na dodatek nie wszystkie, bo niektóre jeszcze się po zimie nie odmeldowały…te fotki są z tamtego roku (znajomy chciał zobaczyć, to wkleiłam)
Ogródek Iwony 07:54, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Juzia, z imprezy wróciłaś? Przeczytałam i padłam

Hyhy
Ogródek Iwony 05:57, 01 maj 2015

Do góry
Reniu, sadź kochana. Nawet 5 tulipanów posadzonych w kupie cieszy.
Chciałam posadzić tylko tulipany. Ale moje serce skradły jeszcze przebiśniegi, krokusy, narcyze. Dzięki nim wiosna zaczęła się w ogrodzie bardzo wcześnie. Każdy kwiatek miał swoje 5 minut.
A ja zachorowałam jeszcze na miniaturowe iryski
Ogródek Iwony 00:41, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iza, wielkie dzięki. Wiosenne kolory są dzięki cebulowym. A cebulowe dzięki byciu na Ogrodowisku.
E-muś przyjechał i zanim wszedł do domu, obchód ogrodu zrobił

Oj .. ja też zapadłam na tę cebulową chorobę ogrodowiskową
Zamierzam jesienią posadzić pierwsze w swoim życiu cebulowe
Ogród cioci czyli ciociogród :) 00:38, 01 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Rh zaczynają

Ciekawy kolor. Jak ten rh się nazywa?
Ogródek Iwony 00:36, 01 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Gratuluję zwłok! Oby się przyjęły i pięknie rosły!!!

Juzia, z imprezy wróciłaś? Przeczytałam i padłam
Początki w Kruklandii 00:19, 01 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ale masz fajnie, jak kompostownik sam kończy się malować. Ja też tak chcę.

Hehehe
Początki w Kruklandii 00:18, 01 maj 2015

Do góry
Ale masz fajnie, jak kompostownik sam kończy się malować. Ja też tak chcę.
Ogródek Iwony 00:06, 01 maj 2015

Do góry
inag napisał(a)
Ja nie miałabym serca tak "zgniatać" roślin... Aż strach pomyśleć jak pakują sadzonki mniejszych bylin - w pudełka po zapałkach???
Zaglądam do Ciebie regularnie, choć nie zawsze się odzywam Robisz piękny ogród

Hi, hi
Pomysł pudełek po zapałkach mnie powalił
Cieszę się, że mój ogród ci się podoba. Inspiruję się różnymi pomysłami na ogrodowisku, a potem dodaję coś swojego. Wychodzi mi taki inny ten ogród.
Kiedyś chciałam, by był podobny do ogrodu Any, potem podobał mi się ogród Madżenki.
Wiele jest pięknych ogrodów na O.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies