Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

bacowa 07:36, 01 maj 2015

Iwona nie mogę przeboleć że nie dałam ci serduszki okazałej na ognistą rabatę, właśnie zaczyna kwitnąć .
Tuje bardzo ładne, niech rosną zdrowo, rób zdjęcia po posadzeniu.
Juzia 07:54, 01 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Juzia, z imprezy wróciłaś? Przeczytałam i padłam

Hyhy
Malgosik 10:43, 01 maj 2015

Smaragdy co 70 cm to dość rzadko. Jak mus to mus. Ale lepiej co 65 cm. One rosną wąsko. Ja moje, wysokie na 2,4 m sadziłam co 65 cm, by się choć na dole lekko stykaly, a jak były dołem szerokie to co 70 cm. A i tak trzeba czekać zanim na górze się połączą i stworzą zwarta ściane.
Iwk4 10:51, 01 maj 2015

Dzięki Małgoś. Ja będę też czekać, aż na dole sieę złączą.
Są wąskie. Mam nadzieję, że na razie.

Pracujemy w ogrodzie. Teraz przerwa przymusowa. Deszczyk pada.
inag 13:31, 01 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Kiedyś chciałam, by był podobny do ogrodu Any, potem podobał mi się ogród Madżenki.
Wiele jest pięknych ogrodów na O.

Oba są ideałami dla mnie!
ren133 13:59, 01 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Reniu, sadź kochana. Nawet 5 tulipanów posadzonych w kupie cieszy.
Chciałam posadzić tylko tulipany. Ale moje serce skradły jeszcze przebiśniegi, krokusy, narcyze. Dzięki nim wiosna zaczęła się w ogrodzie bardzo wcześnie. Każdy kwiatek miał swoje 5 minut.
A ja zachorowałam jeszcze na miniaturowe iryski

Iryski są cuuudowne Tak mi się spodobały u Any, że są na pozycji nr 2 (za tulipanami oczywiście) mojej listy cebulowych Ona ma, jeśli dobrze pamiętam, specjalną odmianę miniaturowych irysów?
Iwk4 14:05, 01 maj 2015

Posadziliśmy między kroplami deszczu pięć tuj w narożniku. Trochę podwyższyliśmy rabatę. Kompost, obornik na dno i ziemia ogrodowa wymieszana z rodzimą ziemią po jałowcu.
Zbyszek stwierdził, że skoro pada, to robimy przerwę i jedziemy do szkółki po magnolię. Miała być w formie drzewka, różowe kwiaty i miałam listę potencjalnych kandydatów. Określiliśmy sobie pułap cenowy, żeby w szkółce nie zgłupieć i myśleć rozsądnie
Zadzwoniłam do dwóch szkółek. Były otwarte i były magnolie.
Pojechaliśmy, pooglądaliśmy i wróciliśmy z dorodną magnolią Spectrum. Nie miałam jej na liście. Ale mi się spodobała i jest ładnym drzewkiem. Większym niż ja. I to sporo.
Dostałam dwie perovskie jako gratis. Fotki wieczorkiem.
Malgosik 14:10, 01 maj 2015

super!
czekam na fotki magnolii
Malgosik 14:30, 01 maj 2015

Iwonko zobacz tu. Pomarańczowe i czarne tulipany w ogrodzie.
http://www.gardenbuilders.co.uk/product/5162/hampstead-garden
Dorota123 17:44, 01 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Ewa, dzięki. Od wczoraj też tak wyglądają. Wyczyściłam wczoraj wszystkie. Już lepiej się czuję, to godzinkę popracowałam przy żurawkach i jakiś drobiazgach.

Olu, szybka jesteś
Na pierwszy rzut powyrywam ręcznie. Fajnie się sprawdza stary widelec. Mniszek ma korzeń palowy. Sporo go się rozsiało. W zeszłym roku nie było tyle.
Jak nie poskutkuje, to rozrobię randap do małego pojemniczka i pędzelkiem go będę smarować. Nie mogę na niego patrzeć. Ana kiedyś kupiła taki nawóz na mniszka. Nie można trawy kosić dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po. A ona teraz zaczęła ladnie rosnąć po deszczach i azofosce.[/quoteią

Iwonko masz zamiar wszystkie listki mleczy smarować pędzelkiem? Pisałaś, że dużo go masz, no ale jest to jakieś wyjście. Ja dziś to nawet opryskiem na robaka bałam się pryskać, chyba uraz do opryskiwacza zostanie mi na długo.