Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:06, 25 paź 2019

Do góry
mira napisał(a)
No tak hebe

Domyśliłam się, ja też byki strzelam
w tle Memory a zupełnie na lewo Maleparrtus

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:01, 25 paź 2019

Do góry
mira napisał(a)
Irenko to gębę jest cudowne ciekawa też będę czy Ci przezimuje.
No pięknie zasuwasz i to ma być leniwy ogrodnik hehehe. Stipe przesadzaj z większą ilością ziemi w ub roku mi się udało a anabelki przytniesz wiosna drugi raz i pewnie im nic nie będzie. Co tak intensywnie wiosnę czynisz?

No cudowna i stale nowe pąki wypuszcza.
Zasuwam, powoli ład się wyłania, ale mam mnóstwo rabat jeszcze i kantów.
Tak chyba zrobię, że częściowo skrócę, bo inaczej nijak dojść do roboty.
Do wiosny nie spieszno mi, chciałabym ciut na swoje hobby czas mieć.

Przerwa na kawę... 13:54, 25 paź 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
GałAsiu - dzisiejsze zdjęcie hortki Skyfall dla ciebie wg mnie kolorystyka bez zmian ale ładny ma ogólnie kształt krzaczka

Dziękuję
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:34, 25 paź 2019

Do góry
Andrzej_ napisał(a)
Ale malowniczo! Na pozostałych fotkach też. Pięknie

Teraz już z roku na rok na takich fotkach z szerokim kadrem coraz mniej będzie widać całość ogrodu bo już przesłona rośnąć zaczęła Miło mi
Jeżówkowe-Love 13:17, 25 paź 2019

Do góry
A teraz troszkę wiosny ,
Nie wiem co o tym sądzić

A to jakiś śpiewak chyba z tamtego roku ,
Jeżówkowe-Love 13:10, 25 paź 2019

Do góry
A teraz troszkę zdjęć z dzisìaj
Takie tam , ni z gruszki ni z pietruszki

Hihi
To zacznijmy od natki ,
Tylko to mi urosło,
Jaką że mnie ogrodniczka hihihi
Wymyśliłam sobie natkę w pojemniku
Ciekawe czy mi nie zmarznie

Ogród bez reguł 13:01, 25 paź 2019

Do góry
No patrz, a ta mojej sąsiadki pod blokiem bez żadnych udogodnień ma się dobrze, a nawet bardzo. Pewnie też ma znaczenie, jaka zima była - u mnie mokra dosyć, z dużą ilością deszczu, mało śniegu, ale i mało mrozu - taka trochę angielska. Być może warto okrywać choinką przed suchymi mrozami

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:24, 25 paź 2019

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:15, 25 paź 2019

Do góry
Prośba o pomoc w zaprojektowaniu rabaty przy ogrodzeniu, słoneczna część.
Ogród bez reguł 12:05, 25 paź 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)

Monia, no ja zrobiłam próbę biologiczną - zostawiłam w doniczce w ogrodzie na zimę. Przeżyły wszystkie trzy i są teraz pięknie zapączkowane, zaczynają kwitnąć.
Znalazłam też sklepy w necie 1 i 2. Może warto tam spróbować.
W szkółkach pewnie najwięcej sezonowych.
Te zimujące były od zawsze w naszych ogrodach, nazywane dąbkami lub grudnikami - bo potrafią przecież i do grudnia tłoczyć. A czemu chcesz wyciepać te swoje? skoro kolor Ci odpowiada, to je upychaj, upychaj...

Za dużo miejsca mi zajmują, w sumie to jakby ktoś chciał to mogę sie podzielić
Ja taka metodą prób nabyłam 5szt, z w zeszłym roku i ostały sie jeno doniczki
Moje takie som - potem usunę

Wzgórze chaosu 11:59, 25 paź 2019

Do góry
Effka ma takiego nerwa na te kosodrzewiny, że na wiosnę dwie przy klonie na pewno wycinam. Tyle czasu im poświęciłam, czyściłam na wiosnę, w sezonie i teraz. Pryskałam 4 razy. Ustrzykiwanie każdego przyrostu, no zeszło po dwie godziny na każdą. Bardzo niewygodnie tam jest, cześć muszę z wody robić. Szkoda czasu. A klon dostanie piękną przestrzeń na wypełnienie boków. Od strony trawy zebrinus nic nie posadzę, a z drugiej dodam tylko te same hosty. No i świerk Conika będzie ładnym stożkiem od dołu. Cały czas musiałam pilnować, żeby ta kosodrzewina w niego nie wrastała.
Liliowo i kolorowo:) 11:46, 25 paź 2019

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:44, 25 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Nie miała baba roboty to se drzewa kupiła
Żeby na dereniowej posadzić brzozy,muszę poszerzyć rabatę o 1 metr, przesadzić bukszpany a wiosną podzielić seslerię...

Kurczę zimno podają w przyszłym tyg. A u mnie cebulowe nie posadzone...eh...
4 brzoza dokupiona

Obłędne te brzozy! Trochę roboty z sadzeniem cię czeka
Wykorzystaj ładną pogodę, nawet z cebulami. Od wtorku do połowy listopada lipa jak nic.
Liliowo i kolorowo:) 11:43, 25 paź 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Jak tam Danusiu, wyrabiasz się z liśćmi, ja na razie na okrągło zbieram i wycinam już. Pogoda fajna, widoki masz bajeczne

Tak samo Irenko chodz ostatnie dni trochę chorowałam Wczoraj kilka worów liści było do segregacji bo u nas odbierają co dwa tygodnie. Ale jeszcze bardzo dużo na drzewach no i te nieszczęsne leszczyny i dęby od sasiada dopiero zaczną śmiecić, najgorzej jak będzie wiatr w moją strone co znasz też u siebie.
Pod garażem jeszcze tyle liści, buki, kaliny, perukowce.

Liscie z tulipanowca są duze to pięc minut i pozbierane

Przerwa na kawę... 11:41, 25 paź 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
W skrócie została poszerzona jedna rabata i nadal nad nią pracuję. To ta pod oknem, z boku działki za tarasem. Trawnik się zmniejszył

Podoba mi się ta rabata, jest gęściutka i zgrabna. Ambrowiec super przyrósł.
Nadrobiłam Iwonko zaległości u ciebie Fajnie wszystko się przebarwia. Przymrozek chyba was ominął! Poczytałam o dereniach. Moje odkrycie tegoroczne Cheeroke chief zapisałam i będę polować wiosną na jakiś ładny okaz. I na Venus też Teutonia urzeka falistymi podsadkami. Mama 3 derenie, czyżbym trzy kolejne chciała No miłość jak nic
Liliowo i kolorowo:) 11:34, 25 paź 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
My właścicielki gęsto obasdzonych ogrodów możemy sobie pozwolić na takie fanaberie. Też często tak robię.

To też jest takie poczucie wolności i własności Az zal, że już będzie szaro-buro ale też czas do odpoczynku. Byle do wiosny
Poki co jeszcze jest ciepło.
Klony u mnie dopiero zaczynają, czerwony już dawno stracił liście.

Ogród bez reguł 11:31, 25 paź 2019

Do góry

Asiu, zrobiłam fotki tej chryzantemy Tchaikovsky, żebyś miała wyobrażenie jak teraz wygląda. Przesadzana koniec września, nie jest bardzo zwarta ale też się nie pokłada. Zmierzyłam, ma 70cm. Nie jest chora, troszkę ma podeschnięte liście dołem ale to pewnie przez głupi termin przesadzania, no i ja mam piaszczystą pustynię.
Wzgórze chaosu 11:31, 25 paź 2019

Do góry
Mam jeszcze jeden klon palmowy Dissectum zielony . Jego sezonowe wybarwienie też jest ciekawe. Rośnie w półcieniu więc listki są ładne, niespalone słońcem. Wokół w przyszłym roku czeka mnie remont całej rabaty, będzie okazja fajnie go wyeksponować
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:29, 25 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Nie miała baba roboty to se drzewa kupiła
Żeby na dereniowej posadzić brzozy,muszę poszerzyć rabatę o 1 metr, przesadzić bukszpany a wiosną podzielić seslerię...

Kurczę zimno podają w przyszłym tyg. A u mnie cebulowe nie posadzone...eh...
4 brzoza dokupiona
ojjj będzie sie działo
Liliowo i kolorowo:) 11:28, 25 paź 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Uwielbiam takie parkowe widoczki...wielkie drzewa
Danusiu piękna jesień w ogrodzie, kolory płomienne czerwienie i żółcie na trawach po prostu bosko się na to patrzy
Igły z sosen opadły to dobrze, bo na sosnach denerwują te żółte igły

Ciesze się bardzo, że Ci się podoba, drzew u mnie dużo. Igły to chyba jeszcze bardziej mnie drażnią na trawniku i wygrabuje je, zostawiam tylko te co opadają pod rodki i pod same sosny. Najgorzej jak mocno wieje to mam nieżle śmietnisko po całym ogrodzie.
Jesień piękna w tym roku ale już sucho jest bardzo.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies