Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 20:15, 30 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Iwonko wytrwale zmieniasz rabaty
Ładnie wychodzą
Tulipanki cudne, wszystkie mi się podobają
A jak moja wisienka już przekwitła to też czekam do czerwca??

Madżenka mówiła, że wiśnie tnie się w czerwcu.
Dlaczego, nie wiem
Gosiu, 50 tulipanów kupionych w Ben... jest innych, niż zamawiałam. Ale ładne są.
Bladoróżowe.
Ogródek Iwony 20:12, 30 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ale poszalałaś Zazdroszczę i zgrzytam zębami...

Zdjęcia będą??

Fotki zrobiłam. Ale nawet mi się teraz nie chce kompa odpalić. Muszę odpocząć. E- muś zjechał. Jutro pracowity dzień będzie.
Nie zdążyłam zająć się trawnikiem. Przyjechał kurier i przywiózł zamówione tuje. 15 sztuk. I zamiast zadowolenia, było zdziwienie. Jak 15 tuj mogło się zmieścić do tak małej paczki?
Rozpakowałam i zobaczyłam, że mogło.
Korzenie miały wypłukane, gołe. Ciasno ułożone na przemian. Więc poszukałam doniczek i wsadziłam je do ziemi. Zaczęły oddychać. Widać było, jak zrobiły się większe
Ogródek Iwony 16:49, 30 kwi 2015

Do góry
Już prawie dobrze. Kaszel mnie w pomieszczeniach czasem męczy, na dworze jest dobrze. Staram się nie przemęczać.
Ogródek Iwony 16:11, 30 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

moje też takie ładne, tylko o połowę mniejsze

A moje podzielone. Więc mniejsze, ale wczoraj oczyściłam je ze starych listków i teraz też są takie soczyste
Ogródek Iwony 16:10, 30 kwi 2015

Do góry
Muszę jeszcze zająć się moim trawnikiem. Powyrywać mniszka.
Ogródek Iwony 16:04, 30 kwi 2015

Do góry
Popracowałam trochę w ogródku. Przycięłam zwiędłe liście bergenii. Po przesadzaniu klapła, a teraz wypuszcza nowe listki.

Pomalowałam farbą elewacyjną murek przy tarasie. Został na nowo otynkowany i już nie straszy.

Wysadziłam żółte bratki z donicy na ognistą rabatę.
Wysypałam żwirkiem donicę z berberysem i gracilimus.
I mam wątpliwOści, czy wysypać żwirkiem donicę z hortensjami i frosted curls ?

Zostały mi młode sadzonki trytomy, dosadziłam je do żwirkowej rabaty z jukami. Mam nadzieję, że nie zakwitną w tym samym czasie, jeśli wogóle zakwitną.

Wypieliłam kilka rabat.
Robota lubi ogrodnika

I pod jodłę koreańską posadziłam pięć malutkich kulek danica. Niech rosną i zimą się zielenią. Teraz tam są jeszcze biale stokrotki i biało zielone hosty.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:52, 30 kwi 2015

Do góry
Przeczytałam wszystko. I nie wiem, co doradzić. Aż się chce tych berberysów. W zeszlym roku kupiłam bagatelle , ale są małe i jeszcze nie dają zamierzonego efektu. Prawie ich na ziemi nie widac.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:39, 30 kwi 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

No i bądź tu człowieku mądry jak można takie buble na rynek wypuszczać!
To dziwne, że w XXI wieku nie można sobie zbadać bezproblemowo ph gleby
Można doradzi nam tu ktoś sprawdzony phmetr

Jakiś czas temu była na ten temat dyskusja na moim wątku. Mała Mi polecała wtedy taki zestaw z płynem wskaźnikowym. Myślę, że po wpisaniu ph w wyszukiwarkę i zaznaczenie opcji pokaż posty znajdziesz ten zestaw. Ja teraz z telefonu piszę, to tak nie dam rady ci zalinkować. Nie umiem.
Rododendronowy ogród II. 15:16, 30 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oj, przeczytałam i aż otworzyłam książkę na 187 stronie.
Wcześniej były to obrazki rododendronów bardzo anonimowe. Teraz nabrały znaczenia. Gratuluję Bogdziu.
To niemal takie samo wyróżnienie, jak ogród Danusi w innej książce

Tylko ostatnie zdjecie.
Rododendronowy ogród II. 15:14, 30 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bożenko, trafiłam na urodzinki w środku nocy, rano pojęcia nie miałam, więc przyjmij najlepsze życzenia, sił, radości i wszelakiego zdrowia i obyś nigdy nie czuła się w życiu samotna
A dla ciebie mój miniaturowy NN

Dzięki Iwonko . Ładny Twój rh, znasz nazwę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:40, 30 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ładne zakupy.
Kupowałam wiosną phmetr i jest do niczego. Taki ze szpikulcem. Pokazywał 6,9 zarówno na ziemi kwaśnej z worka jak i kwiatowej.
Sprawdzałam też pod jodłą i pod forsycją. Ze względu na naturalną ściółkę pod nimi powinno wyjść inne ph. Nie wyszło. Phmetr ani drgnął. Dziś przetestuję domowy sposób.

No i bądź tu człowieku mądry jak można takie buble na rynek wypuszczać!
To dziwne, że w XXI wieku nie można sobie zbadać bezproblemowo ph gleby
Można doradzi nam tu ktoś sprawdzony phmetr
Pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa
Ogródek Ewy 10:18, 30 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jakie śliczne laleczki. Jak zobaczyłam tą robótkę i drut, to padłam. Zdolna jesteś

Iwonko, ta pierwsza to wybitnie pod pedagogów.
Ogródek Janiny 09:20, 30 kwi 2015

Do góry
Białe łany tulipanów ładnie rozjaśniają rabatkę. Co to za odmiana ?
Ogród na glinie 09:14, 30 kwi 2015

Do góry
To masz problem. Ale coś wymyślisz. Ja w tym roku nie mam warzywniaka. I chyba nie będę robić. Chwilowo nie mam miejsca.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:10, 30 kwi 2015

Do góry
Zapisałam sobie nazwę. Są śliczne. A jakby dziadek na balkonie się pytał, to zawsze możesz powiedzieć, że album kwiatowy dla mamy robisz.
Ogród na glinie 09:07, 30 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Malgoś, one są tak wysokie, że jak ubijesz pod nimi teren, a w nich będzie już ziemia zdrenowana, mam na myśli mieszankę gliny, piasku, kompostu i ziemi ogrodowej np. z worka, to bedzie dobrze. Nawet korzeniom pomidorów nic nie będzie.
A inne warzywa korzenią się plycej
U mnie na odwrót, musiałyby być niskie, bo moja ziemia jest za mocno przepuszczalna, a gliny nie mam skąd wziąć. W zeszłym roku ogórki mi więdły, bo miały za sucho, a podlewałam rano i wieczorem.

Ja w małej skrzynce miałam w większości lekką ziemię z worka i też mi tak szybko wysychała.
Jeszcze nie wiem skąd ziemię wezmę, bo z ogrodu, to mi napewno zabraknie.
Kompost się skończył.
Żeby choć 1 skrzynię udało się wypełnić...
Bo ogórki muszę posiać.
Kosolkowa Pasja 08:41, 30 kwi 2015

Do góry
Ciekawe
Też myślałam o zareklamowaniu. Tylko gdzie mój paragon?
Mam dowód przelewu tylko. I poczekam dwa dni na rozkwitnięcie pozostałych. 50 sztuk było.
Ogródek Iwony 08:37, 30 kwi 2015

Do góry
Małgoś ty u mnie, ja u ciebie.
Ogród na glinie 08:35, 30 kwi 2015

Do góry
Malgoś, one są tak wysokie, że jak ubijesz pod nimi teren, a w nich będzie już ziemia zdrenowana, mam na myśli mieszankę gliny, piasku, kompostu i ziemi ogrodowej np. z worka, to bedzie dobrze. Nawet korzeniom pomidorów nic nie będzie.
A inne warzywa korzenią się plycej
U mnie na odwrót, musiałyby być niskie, bo moja ziemia jest za mocno przepuszczalna, a gliny nie mam skąd wziąć. W zeszłym roku ogórki mi więdły, bo miały za sucho, a podlewałam rano i wieczorem.
Kosolkowa Pasja 08:32, 30 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ola zamawiałam takie tulipany w benku, a mam bladoróżowe. Ładne, ale innych się spodziewałam

Przeglądam różne wątki i zauważam, że wiele osób narzeka na to, że dostało inne niż zamówione cebule. Teraz wiosną dopiero widać , co wysłał nam sprzedawca.
Ponieważ ja również nacięłam się, bo zamówione w Benexie narcyzy miały być odmiany Obdam ( białe), a wyszły jakieś nieznane mi żółte, zdecydowałam się zgłosić oficjalną reklamację. Zrobiłam zdjęcia, załączyłam paragon i poprosiłam o ustosunkowanie się do mojej reklamacji. I co ? Właśnie oddali mi pieniądze!
Jeśli wiele osób , które nie są zadowolone z dostarczonych cebul, złoży reklamację, może w końcu zrozumieją , że bardziej opłacalne jest staranne przygotowywanie towaru. Trzeba wychowywać sprzedawców, również tych internetowych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies