Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 15:03, 30 kwi 2015

agniecha973 napisał(a)

Ja chyba wiem. Czerwonolistna odmiana takiego mocno pachnącego krzewu. Miałam od niedzieli w wazonie, ale tą białą pospolitą wersję. Zaczyna się na "cz" Ta odm. też tak intensywnie pachnie?

Jestes niezawodna. Oczywiście czeremcha. Pachnie ale chyba jednak mniej bo pamiętam z dzieciństwa zapach tej białej i musiał byc mocniejszy jesli tak mi sie wrył w pamięc.Ta rośnie za jeziorkiem i prawie nie mam do niej dostępu ale myslę że jednak mniej pachnie.
Bogdzia 15:07, 30 kwi 2015

Kasiek napisał(a)

Kasiu tak to Rubens. Mam dwa , obydwa bedą kwitnac ale jeden jest chudy i wysoki a drugi niski i szeroki jak Flip i Flap. Ten pierwszy nie kwitł przez dwa pełne lata pobytu u mnie i wprawdzie juz zakwitnie ale w sumie kiepsko rosnie a drugi ten niski kupiony w tamtym roku wiec nie miał kiedy urosnac ale z tego będzie wieksza pociecha , myśle ze w przyszłym roku bedzie całkiem ładnym pnączem.
Bogdzia 15:10, 30 kwi 2015

jankosia napisał(a)

Kto wie czy nie posadzę jakichś różaneczników A co! Mam miejsce Muszę najpierw wykopać etykietki tych co mam żeby wiedzieć czego już nie kupić bo pokraka straszna a czego może by dokupić bo wdzięczne i zdrowe mimo braku opieki Etykietki, etykietki... Tak to wszędzie się walają a jak człowiek szuka to ni ma

Bogdziu, przegapiłam urodziny. No ale przecież skąd ja miałabym wiedzieć? Życzę dużo zdrówka, radości i zadowolenia z Laury- niech Ci zdrowo rośnie i pięknie kwitnie.
I żeby tradycji stało się zadość... Kotek dla Ciebie

Ja Cię na nie bedę namawiac. To fajne rośliny a do Twojego ogrodu jak przypuszczam idealne. Własnie chcialam Ci kupic Staccato ale nie chciałas.Urodzin prawie nie obchodzę bo z czego sie tu cieszyc?Ale najbliżsi i okazuje sie ze i dalsi nie dadza zapomniec.Dzieki za zyczenia i za kota na zdjeciu również , w realu nie chce.
Bogdzia 15:13, 30 kwi 2015

lilarosa napisał(a)
U mnie właśnie zaczynają świeżo posadzone Cunninghams'y ale to przedszkole w porównaniu z Twoimi okazami!
Magnolia Suzan owszem, też dołącza do grona właśnie rozbudzonych

Ptaszki rozrabiają na dobre, para wróbli jak co roku zakłada gniazdko pod dachem, gdzie nie mamy jeszcze podbitki, czym niesamowicie irytuje mojego M., ale może to właśnie zmobilizuje go do dalszych prac

Wiosna pięknie pęka u Ciebie kolorami ...

U nas jak nie było podbitki też gniazda zakładały i przez to musielismy podbitkę expresowo robic bo one zakładaja strasznie niestaranne gniazda , słomy wisiały na pół budynku , strasznie to wyglądało.
Bogdzia 15:14, 30 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Bożenko, trafiłam na urodzinki w środku nocy, rano pojęcia nie miałam, więc przyjmij najlepsze życzenia, sił, radości i wszelakiego zdrowia i obyś nigdy nie czuła się w życiu samotna
A dla ciebie mój miniaturowy NN

Dzięki Iwonko . Ładny Twój rh, znasz nazwę?
Bogdzia 15:15, 30 kwi 2015

weronika77 napisał(a)
Szybko kwitną Twoje RH, i jak pięknie. Naszym wczesnym pękają pąki, zakwitnie nowy żółty. Twoje kaczeńce też piękne, ale ciekawa jestem dywanu azaliowego pod domem...
Zdjęcie na str.187 widziałam w "ogrodzie Marzeń", gratuluję wyróżnienia.

azalie pączki maja ale myśle ze zakwitna w połowie maja.Wyróznienie całkowicie niespodziewane , nie wiem czy autorka nawet wie ze mnie wyróżniła
MAD 15:16, 30 kwi 2015

Bogdziu przebieram już nogami z niecierpliwości czekając na ten rododendronowy spektakl u Ciebie...

Macham!
Bogdzia 15:16, 30 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Oj, przeczytałam i aż otworzyłam książkę na 187 stronie.
Wcześniej były to obrazki rododendronów bardzo anonimowe. Teraz nabrały znaczenia. Gratuluję Bogdziu.
To niemal takie samo wyróżnienie, jak ogród Danusi w innej książce

Tylko ostatnie zdjecie.
Bogdzia 15:17, 30 kwi 2015

gierczusia napisał(a)
Dziś właśnie wybieram się po książkę hurrra , ale bedzie fajnie 187 strona mówisz ??

A tak przede wszytskim to zdrówka , zdrówka i jeszcze raz zdrówka życzę samych radości ogrodowych i nie tylko oraz spełnienia najskrytszych marzeń

Dla Ciebie moj już kwitnący rododendron simona ściskam mocno

Ja nic nie mówie , to inni powiedzieli.Twoja Simona kwitnie? Moja ani mysli na razie choc pąków ma dużo . U mnie najzimniej w Polsce. Dzieki za zyczenia.
Margarete 15:18, 30 kwi 2015

A ja gapa przecież wiedziałam od ciebie o urodzinach i.....przegapiłam, sorry ale i tak myslę że wiesz że zycze ci wszystkiego najlepszego i z okazji twoich rocznic i bez nich tez

Młyn w pracy, młyn w domu, dzieci przyjeżdżaja na weekend a poza tym tysiąc innych spraw do zrobienia, załatwienia......na jedną nawet niemałą osóbke to i tak za duzo . Ciesze sie że sie jutro spotkamy, doprecyzujemy ilośc osób do naszego wyjazdu.

U mnie ma byc najpierw Mariolka z Danusia i dopiero razem podjediemy do Kasi.
Ma padac ale co tam..... Damy rade