Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:31, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Skąd ja to znam? Pracuję z mężczyznami i ... po tylu latach już się nauczyłam, że ich "nie da się" nic nie znaczy ... zawsze tak ich podejdę, że w końcu "się da"

Taa ale najlepsze, że na koniec stwierdził, że sam by nie wymyślił takiego rozwiązania
Tu ma być ogród :) 10:30, 16 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Do końca tygodnia jeszcze powyżej 15 C ma być.
Podnieś ostrze kosiarki i koś, wczoraj Sebek pisał, że też jeszcze kosił trawnik.

Jeśli pogoda będzie sprzyjać to skoszę Wczoraj padało u mnie przez cały dzień.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:27, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Podkradam linka dla mojej córci ... ona uwielbia takie robótki
Pozdrawiam

Można się fajnie pobawić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:25, 16 lis 2015

Do góry
beta napisał(a)

ale fajne te gwiazdy...ale u mnie nie ma kto takich zrobić...chyba, że Mamie pokażę

To pokazuj ... a nuż się uda
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:21, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Pozdrawiam

ale fajne te gwiazdy...ale u mnie nie ma kto takich zrobić...chyba, że Mamie pokażę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:18, 16 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Miałam już dawno Ci pisać o naszym garażu.

Jak wiesz uparłam się na takie wykończenie dachu jak u Was...eM długo kręcił nosem na takie rozwiązanie, dekarze po cichu śmiali się ze mnie...oczywiście stwierdzili, że to jest niewykonalne;( A ja jak osioł zaparłam się i powiedziałam albo rynna schowana,albo rozbiórka.
Wszystkie instrukcje od Ciebie wydrukowałam i udawałam mądrą

Dekarze zrobili co umieli, nad resztą eM sam główkował i powoli majsterkował...
Oczywiście dopięłam swego i dzisiaj mam dokładnie takie wykończenie dachu jak chciałam a do tego wzbudza zachwyt i szacunek każdego kto ogląda nasz garaż

Po początkowym braku entuzjazmu ze strony eMa na pomysł, dzisiaj twierdzi, że jednak Ogr.i Pint.otwierają oczy na rzeczy, które kiedyś wydawały się niemożliwe.

Skąd ja to znam? Pracuję z mężczyznami i ... po tylu latach już się nauczyłam, że ich "nie da się" nic nie znaczy ... zawsze tak ich podejdę, że w końcu "się da"
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:11, 16 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Ewka, robiłam wg tej instrukcji
http://tipy.interia.pl/artykul_11807,jak-zrobic-gwiazdy-z-papieru%C2%B7.html

Rudolf czeka na swoją kolej Najpierw będziemy się uczyć wycinać gwiazdki

Pozdrawiam
Tu ma być ogród :) 09:51, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

eM zaczął mi coś osatnio o pompie marudzić ... i wymyslił sobie dla niej miejsce w garażu (swoim na szczęście) ... ja mu na to, że studni wewnątrz to się nie buduje ... ale jak czytam, że całe oprzyrządowanie u Ciebie jest w pomieszczeniu to może jednak on ma rację?

Pkt 1.
-Mężczyzna ma zawsze rację.
Pkt 2.
-Jak nie ma racji, to patrz pkt 1.
Tu ma być ogród :) 09:50, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

eM zaczął mi coś osatnio o pompie marudzić ... i wymyslił sobie dla niej miejsce w garażu (swoim na szczęście) ... ja mu na to, że studni wewnątrz to się nie buduje ... ale jak czytam, że całe oprzyrządowanie u Ciebie jest w pomieszczeniu to może jednak on ma rację?

Na pewno taki układ musi być w jakimś pomieszczeniu.
Chodzi o to, że na razie korzystacie z wodociągu, a chcecie własną studnię zrobić, tak?
Tu ma być ogród :) 09:45, 16 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Zaczęło się od tego, że eM przy pomocy programu na stronie internetowej jednego z producentów nawadniania zrobił projekt, potem go konsultował z osobą z firmy gdzie kupowaliśmy wszystkie akcesoria.
Wywierciliśmy studnie, serce całego systemu, czyli pompa i cała reszta są w domku ogrodnika, obsłużenie rabat po obwodzie działki było proste.
Ponieważ nie planowaliśmy nawadniania wcześniej, były obawy, że trzeba będzie robić podkopy pod kostką brukową, żeby dotrzeć do rabat wokół domu, ale udało się wykorzystać przepusty do odwodnienia domu i w tych miejscach przejść z linią w każde wymagane miejsce.
Wszystko wymyślił i opracował eM, nie mając wcześniej żadnego doświadczenia w tym temacie, opierając się na wiedzy, którą zdobył z internetu, także z wątków i artykułów na Ogrodowisku.

Tu ma być ogród :) 09:44, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Moja trochę wysoka jest ... może też przydałoby się ostatni raz kosiarkę uruchomić?

Do końca tygodnia jeszcze powyżej 15 C ma być.
Podnieś ostrze kosiarki i koś, wczoraj Sebek pisał, że też jeszcze kosił trawnik.
Tu ma być ogród :) 09:43, 16 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
ja też chętnie poczytam

Aniu, tak jak napisałam Ewie, nawadnianie robione własnymi siłami, podpytywałam też dziewczyn, które działały w tym temacie przede mną, np. Reni (ren133) - nie jest to nic skomplikowanego, jak się robi samemu koszty też są do przełknięcia, o korzyściach nawet nie wspominam - przy takim suchym lecie jak było, nawadnianie to zbawienie.
Tu ma być ogród :) 09:42, 16 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To było ostatnie koszenie, takie porządkujące, trawy mało co w koszu, ale liście przy okazji zebrane.

Moja trochę wysoka jest ... może też przydałoby się ostatni raz kosiarkę uruchomić?
Tu ma być ogród :) 09:25, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jeszcze kosicie trawnik?

To było ostatnie koszenie, takie porządkujące, trawy mało co w koszu, ale liście przy okazji zebrane.
Ogród z pergolą 08:11, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Aniu
A Ty chyba też z naszych rejonów bardziej?
Renatko, no nie da się ukryć, że z okolic Do Łodzi rzut beretem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:49, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

To może zamówię jednak u Ciebie te kule + wianek na święta i ... sobie wrzucisz do skarbonki Wystarczy, że parę innych osób z forum tak zrobi i na wiosnę na trawki ze skarbonką pójdziesz

Mam naprodukowane kule i wianki tez juz robie w wiekszej ilosci wiec prosze bardzo jakbys na prawde chciala to pisz priv
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:48, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Asiu
A od dołu nie masz palety? ... bezpośrednio na ziemi robisz ten kompost?

Nie nie mam.odpady nie wypelniaja szczelnie kompostownika wiec jest nmiedzy nimi powietrze.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:12, 15 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję bardzo za te cenne rady Przydadzą się bardzo Mógłbyś mi jeszcze podpowiedzieć czy muszę zakupić w markecie taką specjalną skrzynię kompostową czy jednak podobny efekt osiągnę bez niej?

Próchnicę kompostową możemy otrzymać nawet z substancji organicznej składowanej luźno na pryzmie. Tak się kompostuje np. darń ściągniętą z trawnika, obornik czy korę. Kompostowniki ustawia się w ogrodzie przede wszystkim ze względów estetycznych. Drewniane skrzynie można ustawić gdzieś w zacienionym ustronnym ale dostępnym miejscu. Plastikowe wyglądają tak estetycznie, że mogą spokojnie stać sobie obok pojemników na odpady mieszane.

Ps.Na dno kompostownika warto jest położyć szczelnie agrotkaninę a na nią drobne, zwichrowane gałązki.
Agrotkanina zabezpieczy kompost przed kretem, a gałązki będą stanowiły ruszt przez który będzie dostawało się powietrze do składowanej materii od spodu.
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 22:50, 15 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja bym powiedziała, ze to spora porcja była ... bo już chyba jej nie ma?

Widocznie Ameli ,,komandos" ma większe zapotrzebowanie na kalorie.
Ja staram się jeść mniej, a smaczniej. Uwielbiam też wszelkiego typu sałatki z zieleniny.
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 22:45, 15 lis 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Muszę dbać o linię.

Ja bym powiedziała, ze to spora porcja była ... bo już chyba jej nie ma?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies