a cyprysy powędrowały do łezki i udają żólte bukszpany , dosadziłam im żurawki, chociaz w projekcie mam tam begonie... ale miałam nadmiar żurawek to je upchnełam tutaj, myślę że będzie ok. Na rabacie brakuje jeszcze traw i kamyczka... reszta w przyszłym roku tzn serby i cisowy ekran
pokarze co robilam ostatnimi dniami
rabata którą widzę siedząc na kanapie w salonie
zgodnie z sugestiami zamieniłam cyprysy na swierki, niestety byly tylko takie tycie, ale trudno, przeciez urosną
teraz wygląda to tak
Aniaaa! hej dzięki, hortensje wyglądają rzeczywiście dobrze, a niektóre mają nawet nowe, małe i kremowe kwiaty tegoroczne cisy wreszcie w ziemi, bo już marniały w doniczkach są upchnięte w 3 miejscach i jeszcze kilka czeka na miejsce )
Muszę koniecznie zobaczyć co słychać u Ciebie w ogrodzie
Pozdrawiam
dziękuję bardzo chciałoby się tyle zrobić...ale czasu mi brakuje...
W tym tygodniu przenosiliśmy biuro do nowego budynku, więc działo się Wczoraj obsadziłam donice przed budynek. Dzisiaj zdążyłam obsadzić rośliny na rabacie przy domu jupi!!!!! zatem od jutra sadzę cebule
Kasieńko jak ja się cieszę, że się odezwałaś i piszesz, że brzuszek przeszkadza w sadzeniu tulipanów pamietam że pisalaś o zagrożeniu i taaaak się bałam jak zamilkłaś... wszystko się ułoży. Całuje mocno!!!
na jutro nadaja u WAs ładną pogodę to posadzisz czosnki, dużo ich masz? Ja swoje cebule pewnię będę sadzila w przyszłym tygodniu w strugach deszczu, a dużo mi jeszcze zostało ...
Aniu ja widzialam w prognozach deszcz
Mam 11 czosnków nowych i chyba ok 10 do przesadzenia w inne miejsce. No i 50 krokusów i jeszcze z 20 worków kory do wysypania w celu calkowitego zaslonięcia linii kroplującej
Jak Ci mogę doradzić to wysyp ją na wiosnę - wtedy po zimie rabaty zrobią się takie świeże Wszyscy wiemy jak kora po zimie wygląda....
Sebciu wiosną będzie replay a teraz muszę wysypać aby chroniła korzenie zimą i jeszcze będzie akcja przysypywani torfem i korą w listopadzie
Do zimy torchę czasu.. niech bedzie ładnie.. też sypie korę
na jutro nadaja u WAs ładną pogodę to posadzisz czosnki, dużo ich masz? Ja swoje cebule pewnię będę sadzila w przyszłym tygodniu w strugach deszczu, a dużo mi jeszcze zostało ...
Mam 11 czosnków nowych i chyba ok 10 do przesadzenia w inne miejsce. No i 50 krokusów i jeszcze z 20 worków kory do wysypania w celu calkowitego zaslonięcia linii kroplującej
Jak Ci mogę doradzić to wysyp ją na wiosnę - wtedy po zimie rabaty zrobią się takie świeże Wszyscy wiemy jak kora po zimie wygląda....
Sebciu wiosną będzie replay a teraz muszę wysypać aby chroniła korzenie zimą i jeszcze będzie akcja przysypywani torfem i korą w listopadzie
Oj Sebek galopujesz, cofnełam się kilkanascie stron, pooglądalam wianki, poczytałam o Tadku ufff tez mi się go ciężko czytało... o egzaminie... nietety tak jest że na jeżdzie raz idzie dobrze a raz do kitu swój egzamin zdałam za dtugim razem bo instruktor na pacu chodził z linijką
no i te czosnki miodzio.
Witam ana_art o RH to sobie poczytam na pewno lektura na zimę akurat. Rench winobluszcza mam posadzonego na słupie (zreszta same bociany mi go przyniosły i sam wyrósł) i na siatce w miejscach gdzie za bardzo dziury są. Jak była sama siatka i iglaki były małe to wszystko było widać, a siasiadka trochę ciekawska za bardzo