Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:27, 09 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Witaj Kasiu, ciesze się, że znowu jesteś i mam nadzieje, że juz choć troche lepiej piekne fotki pokazałaś z Włoch, sama elegancja i styl pozdrawiam ciepło

hej hej Agatko, mniejsza o mnie, lepiej napisz jak Ty się czujesz? mam nadzieję, że wszystko dobrze.
Co do Włoch - chętnie kupiłabym dom w Toskanii i się przeprowadziła ))))
Ściskam!
monteverde 22:31, 09 paź 2012

kasiu piękna ta rabata z trawami i hortensjami, a wiśni może coś nie pasuje?
KasiaWB 22:35, 09 paź 2012

justi napisał(a)
Jest Kasia, cześć podróżniczko
Fajne foteczki, szczególnie te bukszpany. Na fotkach nie widac, że to bukszpan. Takie bonsai to od razu z cisem mi sie kojarzy.

...dawaj teraz coś z ogrodu, trochę jesieni naszej złotej polskiej

Cześć Justynko teraz żałuję,że więcej zdjęć nie zrobiłam, a te które mam tak na szybko robione torebkowym aparatem to są napewno bukszpany, bo specjalnie nawet sprawdzałam czy to bukszpan ))) niesamowite są, o cenie nawet nie myślę )
Muszę więcej jesiennych zdjęć na działce zrobić, bo ostatnio ciągle zapominam aparatu )
Pozdrawiam!
KasiaWB 22:40, 09 paź 2012

monteverde napisał(a)
Pewnie zostaw utworzy fajna ścianę nasturcje u mnie jeszcze też kwitną i miscanty też ładniejsze w tym roku

Zostawię nie sadziłam go, pojawił się - niech zostanie i faktycznie będzie ściana zamiast siatki i chwastów za nią ) Nasturcja to pnąca Vanilla Ice, z tym, że u mnie bardziej się jednak płoży )))
Miskanty mam pierwszy raz w tym roku i nie wyobrażam sobie już żeby ich nie było
ana_art 22:41, 09 paź 2012

Kasieńko jakie piękne masz jeszcze hortensje , a cisowa plantacja pierwsza klasa!
KasiaWB 22:43, 09 paź 2012

kaisog1 napisał(a)
Kasik piękna jesień u Ciebie

Hej Gosia! dzięki! w przyszłym roku jeszcze coś poprzerabiam )) Macham! ))
KasiaWB 23:04, 09 paź 2012

monteverde napisał(a)
kasiu piękna ta rabata z trawami i hortensjami, a wiśni może coś nie pasuje?

Piękna, bo dzięki Danusi i Ogrodowisku oczywiście połączenie hortensji z miskantami to idealna kompozycja Nie wiem co może być nie tak z wiśnią, może utratą części liści poprostu odreagowuje wysadzenie do gruntu? zobaczymy wiosną ......jak padnie, to się zapłaczę ))
monteverde 23:07, 09 paź 2012

Owiń ją na zimę szczególnie w miejscu szczepienia, a podlewasz ją?
KasiaWB 23:12, 09 paź 2012

ana_art napisał(a)
Kasieńko jakie piękne masz jeszcze hortensje , a cisowa plantacja pierwsza klasa!

Aniaaa! hej dzięki, hortensje wyglądają rzeczywiście dobrze, a niektóre mają nawet nowe, małe i kremowe kwiaty tegoroczne cisy wreszcie w ziemi, bo już marniały w doniczkach są upchnięte w 3 miejscach i jeszcze kilka czeka na miejsce )
Muszę koniecznie zobaczyć co słychać u Ciebie w ogrodzie
Pozdrawiam
KasiaWB 23:21, 09 paź 2012

monteverde napisał(a)
Owiń ją na zimę szczególnie w miejscu szczepienia, a podlewasz ją?

Szczepiona jest na 2 metrach, to w tym miejscu mam owinąć? zupełnie o tym nie wiedziałam...
Była podlewana regularnie po posadzeniu, teraz jak chłodno i wilgotno, to mniej... Ma zrobiony drenaż, dobre podłoże, jest posadzona na dobrej głębokości... no nie wiem czy coś jej dolega czy tak poprostu ma, że już teraz traci część liści....