Ranek przywitał nas sporym mrozem, ale w szklarni było 3 na plusie. To dobrze, bo posadzonkowane pelargonie. I delikatne rośliny już zaczęły rosnąć, więc mróz mógłby znacznie im zaszkodzić.
Ależ piękne te Twoje zawilce Choruję na nie od dłuższego czasu udało mi się znaleźć taki głęboki odcień błękitu - przynajmniej w opisie i na zdjęciach jest taki Zobaczymy za rok...
Edi bossski, do schrupania Uwielbiam patrzeć na zabawy psów - kiedyś uczestniczyłam w takim spotkaniu szkoleniowo - towarzyskim, na ok. 20 psów chyba tylko 1 był agresywny w stosunku do pozostałych, ale to wynikało z takiego ułożenia przez właściciela. A ludzie rzadko pozwalają psom być w grupie, podczas gdy one tego bardzo potrzebują...
Witam.
Proszę o poradę, mam 400 m2 ziemi na której chce posadzić trawę, na jesień usunąłem wszystkie chwasty i całość przejechałem glebogryzarką w marcu zleciłem badanie gleby które załączam.
1. Jaki użyć nawóz/nawozy?
2. Po jakim czasie od nawożenia mogę rozpocząć wysiew?
Chyba muszę cyknąć fotki zbliżeniowe
Mam tylko taka gdzie na pierwszym planie jest fragment rabaty bylinowej zarośniętej przez perz, którego nie wiem jak się pozbyć
Zamówiłam morwę szczepioną pendula, i poza tym, że przyszła połamana (co będę reklamować) to ma tak uszkodzony pień. Czy to jest akceptowalne uszkodzenie?
Proszę doradźcie, bo nie wiem, czy to uszkodzenie na podkładce też włączyć w proces reklamacyjny (bo połamana góra w końcu odrośnie)?
Dziękuję za inspiracje
Działka łącznie ma 1500m2, więc raczej spora
Im więcej oglądam zdjęć Waszych ogrodów tym stwierdzam, ze faktycznie chyba waro oddzielić część zewnetrzna od prywatnej. I chyba zrobilabym to w tym miejscu
Taras ma być przy domu od strony podworka - tak poki co mąż wymyslil. Miejsce na ognisko też jest fajnym pomyslem i moze dobrze umiejscowic je na srodku podworka?
Warzywnik ma byc za garazem po prawej stronie.
A czym, jakimi roslinami oddzielic czesci? Nadawaloby sie takie polaczenie?
Z czasem będzie to znacznie mniej widoczne, zwłaszcza jeżeli posadzisz ją tak żeby rosnący pęd był z przodu, gorzej jeżeli będziesz ją widzieć z róznych stron.
Wskazane wiosną 2021 czymś ostrym przyciąć jak strzałka (u siebie zrobiłbym to jeszcze w tym roku np w czerwcu)