Coraz ładniej się robi w ogrodach.
Piękna ta twoja wiosna. I cuemierniki śliczne kolejny raz pochwalę.
I forsycje już co kwitną i tulipany.
Moje jeszcze śpią.
Może wraz z nadejciem ciepła i one się obudzą.
Na razie mam zimne dni.
Rewelacyjnie wygląda ogród z tej perspektywy. Fajnie widać teraz zieloną bazę iglakową. Nachodzicie się na tę górkę w cholerę... ale świetnie wygląda takie ukształtowanie terenu. Nie sadź już nic więcej Widzisz jaką masz stertę gałęzi
Rzeczywiście aż się prosi o żywopłot. Idz może do watku Polinki na ostatnich stronach masz fajne zestawienie cisów z których wynika że wcale wolno nie rosną. Twoja rabata wydaje mi się że dobrze wyglądałaby bogatsza o trawy i coś kwitnące... Może hortensje? Ile tam masz miejsca?
Jest to strona wschodnia. Na działce mam dużo sporych iglaków. Chce zagospodarować pas wzdłuż ogrodzenia. Myślałam o cisach ale wiem że bardzo wolno rosną więc szukam innego rozwiązania
Proszę o pomoc na mojej lipie zauważyłem po zimie coś takiego. Nie mam doświadczenia w ogrodzie i czytając różne artykuły nie jestem w stanie stwierdzić co to jest i jak na to zareagować. Martwię się o to drzewko, bo kora zapada się do środka. Każda opinia będzie pomocna. Dzięki
To stan aktualny?
Lubię Twoje prace z flanki na flankę.
U mnie dziś spadło 10 cm śniegu.Nie podejrzewałam, że tak bardzo ucieszy mnie śnieg w ostatnim dniu marca. Sucho było okropnie.