Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:58, 10 lip 2013

Do góry
Kulki świerkowe i bukszpanowe w donicy przy tarasie też trafiły pod sekator

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:54, 10 lip 2013

Do góry
I po

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:52, 10 lip 2013

Do góry
Rozczochrane buksiki na froncie przed cięciem

W trakcie...

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:45, 10 lip 2013

Do góry
Babka napisał(a)
Ha, jadę sobie parę dni temu motocyklem na przejażdżkę po okolicy, i nagle widzę ogród, który gdzieś na ogrodowisku widziałam...Wieloszka, zostałaś namierzona przez sąsiadkę z Domaszczyna!!! Nawet Ciebie w nim widziałam , no chyba, że zatrudniasz jakąś ogrodniczkę

Ps. właśnie doczytałam,że szukasz wysokich kwiatów, u mnie ( a gleba podobna pewnie) jeżówki się sprawdziły, rozrosły się pięknie, póki nas nie zalała kałuża zza płotu...Ale się nie zrażam i jak podwyższymy tylną rabatę na pewno ich znów nasadzę. W zeszlym tygodniu widziałam w szkółce w Radkowie jeżówkę bladą, przepiękna jest...Ma srebrzyste i liście i bladoróżowe duże pojedyncze kwiaty, bardzo wysokie....Wiem że botanik od nich sprowadza rośliny, może się skusisz....A dzis w botaniku pan Heniek pokazywal mi świeżą dostawę liliowców i jeżówek, piękne kolory! Liliowce u nas rosną znakomicie, nawet jak trochę postały w wodzie - nie zaszkodziło im....

No i jak to tak - nawet na kawkę nie wpadłaś??? Doczytałaś pewnie, że u mnie kawa za okazaniem sekatora w dłoni i chęci do pracy Spoko, "nowych" staram się nie zrażać na wstępie Przy okazji następnej przejażdżki zapraszam serdecznie (moi chłopcy fani motocykli - tych starych)

Dzięki za info jeżówkowo-liliowcowe. Kolejny "+" po stronie jeżówek
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:40, 10 lip 2013

Do góry
Joaska napisał(a)

Iza a koński może być??? bo bysmy sie do jakiejś stadniny wybrały może nam trochę dadzą do siateczki

Oj nie chciałabym wracać z tej wyprawy razem z Wami i Waszymi pełnymi siateczkami
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:38, 10 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nie mogę książek pisać bo nawet na czytanie nie mam czasu ... czytam artykuły o różach i kombinuje skąd rozłożony obornik bydlęcy zorganizować ... przeanalizowałam swoje kontakty pod kątem posiadania bydlęcia i wyszło mi zero ... dlaczego nikt krowy nie ma ??? ... swojego czasu zajmowaliśmy się być albo nie być kury na rabacie ... wnoszę o zastanowienie siem nad młóćką ... w klasyce polskiego kina bocianem zwaną ... bo ja poczebuję obornika (rozłożonego żeby była jasność ) do róż ...

no dobra kompost ogroniczy sobie kupię ... żeby Leo wyglądał ...

Jak to nie możesz książek pisać??? Musisz, marnujesz talent
Jakieś bydlęta w okolicy by się znalazły, ale czy obornik dają i na dodatek od razu rozłożony...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:35, 10 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Julka ja już nie wiem czy czytam Ciebie czy Izę
Aga kuś siem różami. Wpadnij na szybką kawkę pokusić się u mnie

Skłaniam się bardziej ku jeżówkom, skoro połączenie obu będzie przesadą... Zobaczysz - doradzisz
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:34, 10 lip 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Fiesz, nie fiesz....dokładnie, jak ja ....a nic za Tobą nie chodzi......no rozumiesz, co siem obejrzysz to tam jest....znaczy siem widok jak z katalogu...nie masz Aga tak?.... bo ja mam tylko u mnie terenu brak ....
....Aga no daj te róże...piknie będzie, no zobacz jak u Izy kjub wygląda i za buksikami jest....no pacz i kuś siem

No pewnie, że za mną "chodzą" różne roślinki i widoki Sęk w tym, że za dużo tego chodzi Cuś trzeba wybrać, na coś się zdecydować...
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:55, 10 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Jak przeżyłaś weekend urodzinowy/Queen's Day (jeśli dobrze napisałam)? Dopiero dzisiaj doszłaś do siebie ? Jakieś fotki ogrodowe plisss

No właśnie ciężko było pogodzić uroczystość z moim Queensday , ale nadrobię w następny weekend
U mnie zmnian niewiele, poza zakupionymi dwoma strażnikami ( cisami )
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:51, 10 lip 2013

Do góry
Ha, jadę sobie parę dni temu motocyklem na przejażdżkę po okolicy, i nagle widzę ogród, który gdzieś na ogrodowisku widziałam...Wieloszka, zostałaś namierzona przez sąsiadkę z Domaszczyna!!! Nawet Ciebie w nim widziałam , no chyba, że zatrudniasz jakąś ogrodniczkę

Ps. właśnie doczytałam,że szukasz wysokich kwiatów, u mnie ( a gleba podobna pewnie) jeżówki się sprawdziły, rozrosły się pięknie, póki nas nie zalała kałuża zza płotu...Ale się nie zrażam i jak podwyższymy tylną rabatę na pewno ich znów nasadzę. W zeszlym tygodniu widziałam w szkółce w Radkowie jeżówkę bladą, przepiękna jest...Ma srebrzyste i liście i bladoróżowe duże pojedyncze kwiaty, bardzo wysokie....Wiem że botanik od nich sprowadza rośliny, może się skusisz....A dzis w botaniku pan Heniek pokazywal mi świeżą dostawę liliowców i jeżówek, piękne kolory! Liliowce u nas rosną znakomicie, nawet jak trochę postały w wodzie - nie zaszkodziło im....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:37, 10 lip 2013

Do góry
Mam nadzieję, że focisz wszystko dla nas?!
Buziaki
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:04, 10 lip 2013

Do góry
Jak przeżyłaś weekend urodzinowy/Queen's Day (jeśli dobrze napisałam)? Dopiero dzisiaj doszłaś do siebie ? Jakieś fotki ogrodowe plisss
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:19, 10 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ale się u Ciebie duzo dzieje Fajnie wyszła Ci ta rabatka. Pozdrawiam z wlkp

Ogród Tosi 15:17, 09 lip 2013

Do góry
No to jak się dwa przypadki w kupie zejdą - bendom fotki
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 15:16, 09 lip 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

na zakręcie zmieści się coś małego na pniu. Mogę jeszcze trochę poszerzyć.....chyba

Do tych carexów dać limonkowe żurawki, czy jakieś inne?

Dobry pomysł na kosówki z lawendą i hakone. I właśnie będzie to miejsce, o którym pomyślałam, jak brałam od Ciebie roślinki Jest tam słonecznie. Tylko muszę jeszcze poczekać chwilę, bo ciężki sprzęt tam wjedzie.
A brązowe carexy rzucone niedbale to coś w sam raz dla mnie

Mi się te carexy brązowe najbardziej podobają z mocnym zielonym kolorem (takim jak ma bukszpan), ewentualnie z bordo (jak żurawki).
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 15:14, 09 lip 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

Aguś, w tym miejscu jest prawie cały dzień cień. Może ze 2-3 godzinki przed południem troszeczkę świeci, jednak tylko prześwitami.

Widzę to miejsca zawsze, jak wjeżdżam na podwórko

Co do szerokości pasa, to zależy ile zlikwiduję trawnika
No właśnei te kosówki też mi wcale tam nie pasują
To miejsce kiepsko widać, bo przesłania je sosna czarna. Nie chcę jej jednak teraz przesadzać. Na jesień wyleci w inne miejsce.

Dzięki za docenienie kancików

To jak cień prawie cały dzień, to rh. Dla horti może być za mało słonka. Żeby rozjaśnić dołem może być hakone "All gold", hosty z barwnymi liśćmi, żurawki.
A trawnika zlikwidujesz po prostu tyle, żeby się to wszystko zmieściło
Kosówka w całkowitym cieniu byłaby marniutka.
Ogród Tosi 14:53, 09 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Podoba mi się wszyyystko popełnione i poprawione przez Ciebie w ostatnich dniach A jeszcze Szefowa czujnym okiem sprawdza realizację projektu - no mucha nie siada Ślicznie!!!
Też ciachałam wczoraj trzmieliny, bo kulki już się zlały w jedno (nie szukaj broń boże fotek, nie tak szybko ). Ale czekam na prezentację Twoich - bo widzę, że na bukszpanach trenowałaś

Aga też szybko nie będzie chyba przypadkiem
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 14:34, 09 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A zmieściłby się w tym zakręcie jakiś krzew/małe drzewko? Coś na pniu, a pod nim plama z tych carexów i żurawek limonkowych? Albo jakiś krzew - horti, dereń, perukowiec...
A te kosówki posadziłabym gdzieś, gdzie możesz otoczyć je np. lawendami (czyli jest trochę więcej miejsca) i brązowe carexy wrzucone jakby niedbale pomiędzy (nie w rządku). Ładnie jeszcze wygląda kosówka z hakone (przynajmniej u mnie)
Nie wiem, czy cokolwiek pomogłam, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam

na zakręcie zmieści się coś małego na pniu. Mogę jeszcze trochę poszerzyć.....chyba

Do tych carexów dać limonkowe żurawki, czy jakieś inne?

Dobry pomysł na kosówki z lawendą i hakone. I właśnie będzie to miejsce, o którym pomyślałam, jak brałam od Ciebie roślinki Jest tam słonecznie. Tylko muszę jeszcze poczekać chwilę, bo ciężki sprzęt tam wjedzie.
A brązowe carexy rzucone niedbale to coś w sam raz dla mnie
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 14:30, 09 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A jakiej szerokości pas ziemi zamierzasz przeznaczyć na rabatę przed tymi tujkami i cisem? Wg mnie i rh i horti ładnie tam będą wyglądały, tylko nie wiem, kiedy częściej oglądasz to miejsce - wiosną, czy latem, czy cały rok, jak tam jest ze słońcem?
A może horti z miskantami? A dołem coś mało kłopotliwego - trzmielina, albo żurawki (u Ciebie dobrze rosną) albo jakieś carexy.
Nie widzą mi się kosówki tam, gdzie je postawiłaś, ale w ogóle kiepsko na zdjęciu widać całe to miejsce. Żurawki z carexami przed tujkami - suuuuper! I jakie kanciki!!!

Aguś, w tym miejscu jest prawie cały dzień cień. Może ze 2-3 godzinki przed południem troszeczkę świeci, jednak tylko prześwitami.

Widzę to miejsca zawsze, jak wjeżdżam na podwórko

Co do szerokości pasa, to zależy ile zlikwiduję trawnika
No właśnei te kosówki też mi wcale tam nie pasują
To miejsce kiepsko widać, bo przesłania je sosna czarna. Nie chcę jej jednak teraz przesadzać. Na jesień wyleci w inne miejsce.

Dzięki za docenienie kancików
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:42, 09 lip 2013

Do góry
Myślałam, że jestem na bieżąco w czytaniu Ciebie, ale nie jestem... Biegnę nadrabiać zaległości.
Tymczasem buziak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies