Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

rozajerycha 11:24, 09 lip 2013

Mimo woli cię pozdrawiam )))))))))
Ania co ty tam u siebie jeszcze dopieszczasz mocz stópki na żwirowisku dziś u ciebie najcieplej 29 C
Buziak siarczysty
Pszczelarnia 11:56, 09 lip 2013

Ania, nie było tej szkółki? Ja kiedyś tak kwiaciarni w Poznaniu szukałam, w której zawsze zamawiam kompozycje na stoiska, wiedziałam że koło hotelu i parkingu, tylko hotele mi się pomyliły i objeżdżałam wszystkie podobne aż znalazłam.

Liliowce same ze sobą ale jednak z Tobą - cudne.

Pszczelarnia 11:57, 09 lip 2013

Różo Jerycha, gdzieś Ty? Gdzie Twój Ogród, bo nie mogę trafić.
Sebek 12:07, 09 lip 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Różo Jerycha, gdzieś Ty? Gdzie Twój Ogród, bo nie mogę trafić.

Ewo - Róża Jerycha to Marta-Martek w nowym wcieleniu Na razie bez wątku

Mam nadzieję, że Marta nie będzie zła za jej ujawnienie
Pszczelarnia 13:30, 09 lip 2013

Sebciu, wiem, wiem a i tak trafić za Nią nie mogę.

Słyszałam kiedyś o trąbach jerychońskich i wciąż szukam związku przyczynowo-skutkowego. A róża Jerycha to mi się już z dziedzińcem mauretańskim i ogrodem arabskim kojarzą jak nic. Marto, czyż na dziedzińcu zamknięta?.

Anek, .
Wieloszka 13:42, 09 lip 2013

Myślałam, że jestem na bieżąco w czytaniu Ciebie, ale nie jestem... Biegnę nadrabiać zaległości.
Tymczasem buziak
Gabrysia_ 14:34, 09 lip 2013

Aniu...fotka z liliowcami super!
...ale ty masz tych roślin u siebie,jestem pełna podziwu,bo wiem ile to pracy kosztuje,wszystko takie spójne i dopracowane ...rewelacja
Mala_Mi 16:52, 09 lip 2013

Powetowałam wczorajszą porażkę..zajechałam do mego Pana Bylinowego i zaszalałam
Moja nowa rabata będzie bogata... w gatunki i kolory... to nieuniknione.. nie potrafię trzymać sie planów kolorystycznych ani innych Z przeznaczeniem nie będę walczyć....

Kupiłam brunerę z ładnymi liśćmi i takim żółtawym obwódkiem, nazyw się Silver Heart

Floksy o kolorowych liściach nazwa Goldmine (tym razem zapisałam wszystkie nazwy co kupuję

Trawki ML... jedną kępę mam, będzie druga dla symetrii..

I napewno was zaskoczę, ale kupiłam naparstnicę... inne rozdaję, a nowe kupuję... ta jest odmianowa i o kwiatach cytrynowych Niech się sieje ku radości forumek Nazywa się Castor Primose... wielka doniczka.... będzie sadzonka z dzieciokami Ma tylko jednego kwiatka.... ale możliwe, że w tym roku jeszcze zakwitnie Ale kolor się zgadza z netem.. to wzięłam ze strony http://greenappleinn.wordpress.com/2011/06/ Śliczna jest

Mala_Mi 16:57, 09 lip 2013

I jak zwykle nie mogłam sie oprzeć jeżówkom... po 10 zł za sporą sadzonkę
Wybór duży, bo chyba z 14 odmian.. ale postawiłam na mniej i na wielką kępę.... i chociaż Hot Papaja mam, ale tylko jedną... kupiłam więcej czyli 4 i posadzę w jednej wielkiej kępie... to piękna jeżówka.. ogniście czerwona, wysoka i wielkie kwiaty
Hot papaja (moja z ogrodu)

A przed czerwonymi posadzę pełne żółte, są niższe..... Wiwat ogniste kolory lata

Ta żółta to Secret Glow, obrazek pochodzi ze strony http://www.gardencrossings.com/plantname/Echinacea-Secret-Glow

Mala_Mi 17:02, 09 lip 2013

Wrócę jeszcze po niższe ale o dużych kwiatach Tangerine Dream http://www.florini.pl/jezowka-tangerine-dream-div-classlat-echinacea-div-p1482.html

A i kupiłam 4 ostróżki..... Jupiter purple i Dark Blue