rukola, roszpunka, sałata, szpinak, rzodkiewka, mam tam parę pietruszek na natkę i trochę koperku.
Wszystko to co można pokończyć jak przychodzi czas pomidorków i papryki.
Ja po cięciu zabezpieczyłam każdy pęd maścią Funaben.
Pasowałoby zacząć stosować to co Mazan zalecił, ale czasu na ogród mam z dnia na dzień coraz mniej, chyba nie da rady z konsekwentnymi opryskami.
Na tej fotce Mystic Van Ejik?
Powiedz, że kupowane w Biedrze ? U Angeliki one pomylone, u mnie jeszcze się nie rozwinęły, wciąż mam nadzieję, że u mnie nie będzie pomyłki
Po bukszpanach jeszcze nie widac za bardzo, że zaczynają chorować, przynajmniej na zdjęciach, zresztą Ty szybko reagujesz i grzyb nie bedzie miał szans się rozpanoszyć.
Czy Ty co rok sadzisz nowe tulipany, jak te z poprzednich lat, kwitną czy mają same liście?
też kupiłam te Mystic i jeśli zamiast nich są Van Ejik to ja też niezadowolona będę bo mnie ich kolor drażnił w ubiegłym roku.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie sporo samych liści, szczególnie wśród Queenów.
Jeśli chodzi o nawozy to ja uważam, że te dedykowane do konkretnych roślin to chwyt reklamowy - płaci się za nie jak za zboże, a w składzie mają to samo co typowe stosowane w rolnictwie.
Ostatnio od fachowca związanego z ogrodnictwem słyszałam, że dobry nawóz do trawika to Yara Bela - jeszcze nie próbowałam bo zużywam pozostałości z zeszłego roku, ale następnym razem kupię na próbę.