Polecane drzewa i krzewy liściaste
20:59, 05 kwi 2020
Mam pytanie. W ogrodzie (głownie glina) w miejscu gdzie słońce jest dopiero po godzinie 14 obok garażu rośnie buk złoty ( wersja kolumnowy szczepiony)Posadzony dawno temu w odległości 1,5 metra od muru i to jedyne miejsce gdzie u mnie może rosnąc, bo poza tym: patelnia. teraz powstanie w tej okolicy studnia ( 3,15 od muru). Pytanie brzmi co tam obok posadzić.
Marzy mi się coś mazurowego lekkiego co przysłoni mur. W przodu chciałabym posadzić później jałowce płożące ( do maks 40 cm wysokości. czy to będzie miało ręce i nogi? Czy rosnącego 5 lat w jednym miejscu buka da się jakoś przesadzić? choć nie bardzo wiem gdzie
w załaczneiu schemat. Zielony prostokąt to żywopłot z cisa, żółte kółko - buk, a brązowe studnia, białe teoretyczna linia trawnika
Marzy mi się coś mazurowego lekkiego co przysłoni mur. W przodu chciałabym posadzić później jałowce płożące ( do maks 40 cm wysokości. czy to będzie miało ręce i nogi? Czy rosnącego 5 lat w jednym miejscu buka da się jakoś przesadzić? choć nie bardzo wiem gdzie