Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:08, 16 sty 2017

Do góry
Kasiu, to buk, był też w innym ogrodzie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:29, 16 sty 2017

Do góry
Przeglądam rano tematykę nasion kwiatów, bo mam zapytania odnośnie gdzie można kupić. Oczywiście można skorzystać z naszej akcji "Podaruj nasiona" ale całkiem niezły wybór kwiatów i warzyw wisi u nas na stronie forum i mnie np. spodobało się to cynia wytworna daliowa i zielona cynia Envy. Ta mieszanka wygląda wspaniale w bukietach.

Z tego co mnie interesuje jest też fioletowa dziewanna

Na angielskich rabatach sporo jest też kosmosa

W tym tygodniu opublikuję pomocny art. "Kwiaty z nasion, czyli ogród w jednej kopercie". Mam już przygotowany.
Widzę wielki potencjał i szansę na kolorową rabatę dzięki uzupełnieniu oferty w nasiona.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:44, 15 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
I absolutny hit na dziś

Od kilku miesiecy mysle o ciemnym ogrodzeniu lub ciemnych kolumnach w ogrodzie. Na tej fotce to widze, cudo,to buk prawda?
Danus mozesz napisac cos wiecej lub moze masz fotki w zblizeniu?
I jeszcze raz bardzo dziekuje za przyplyw energii, pieknych zdjec i...reszte znasz,
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:26, 15 sty 2017
Do góry
Gardenarium napisał(a)
A jak to z góry wygląda? Wymiary na rzucie. Rabata jest długa i wąska. Trzeba ją podzielić w poprzek. Po ukosie może.

Zrób rzut, zobaczę czy mam jakiś pomysł.

Danuś masz może pomysł na moją rabtę?
Rabaty angielskie 22:17, 15 sty 2017

Do góry
Upajające, to doskonałe określenie. Ja dziś po prostu upajam się wspomnieniami z Anglii
Działka na tzw.ROD 21:55, 15 sty 2017

Do góry
Jeszcze pozostała poprawa linku w podpisie. Obecny prowadzi do wizytówki. Kliknij cytuj i skopij to co poniżej bez słowa quote, masz gotowca.

Tomek - Działka pod krukiem
Witam z działki pod krukiem 21:51, 15 sty 2017

Do góry
Posty ze zdjęciami przeniosłam. teraz masz wątek jeden w projektowaniu, plus wizytówka i powitanie zostaje, tylko tutaj juz nie wklejaj zdjęć i pytań.

Tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/7395-dzialka-na-tzw-rod

Dla pewności ten zamknę
Rabaty angielskie 21:49, 15 sty 2017

Do góry
Lewa strona - gorące klimaty

Prawa strona, pastelowe

Rabaty angielskie 21:48, 15 sty 2017

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:47, 15 sty 2017

Do góry
Nie wiem, za bardzo nie rozumiem Twojego pytania Ani terenu nie rozumiem.
Ogród Pi 21:44, 15 sty 2017

Do góry
Odzywam się jako autorka ogrodu z lustrem . Faktycznie trochę zła sytuacja. Glina gliną, ale co jest w zasadzie na działce, skąd glina z wykopu? więc jest też wszędzie? Wywieźć glinę.

Pozostały teren po zakończeniu budowy mieszać tak, jak pokazałam w ogr. z lustrem.
Poza tym w miedzyczasie siej nawozy zielone. Żeby spulchniać i użyźniać.

Zapewne to wykopane to nie tylko glina, ale też martwica glebowa, skoro tak głęboko. O uprawie roślin na tym nie ma mowy.
Działka na tzw.ROD 21:35, 15 sty 2017

Do góry
Uporządkowałam trochę twoje wątki, bo miałeś aż 4, to za dużo. W projektowaniu były dwa plus w Powitaniach jeden i wizytówka.

To że w wizytówce można wklejać więcej niż 4 zdjęcia, nie znaczy że może być ich 15 lub 30 Poza tym, gdybyś przeczytał regulamin wizytówek, to dowiedziałbyś się, że wizytówki zakładamy jak już mamy co pokazać, a konkretnie 4 pory roku w ogrodzie, najładniejsze zdjęcia i kompozycje, a nie w fazie projektowania. Wizytówkami się chwalimy, a nie pytamy w nich o porady, bo nikt nic nie napisze. Nie może.

Tak więc połączyłam dwa wątki z projektowania w jeden (zdjęć jest w poście nadal za dużo, taki watek się źle czyta i źle przegląda) nie można nic zacytować.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:31, 15 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
I absolutny hit na dziś

Absolutny

prawa i lewa strona grają razem to samo

ale hitem są obrzeża rabat bez kancików takie lubię najbardziej
Witam z działki pod krukiem 21:24, 15 sty 2017

Do góry
Witaj Tomku, masz 4 wątki Tak za bardzo być nie może, bo wszyscy będą zdezorientowani z Tobą na czele. Nie wiadomo gdzie zajrzać. Napisz mi na pw, któy ma zostać. Oczywiście wizytówka jak najbardziej i jeden z tych pozostałych

https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=michall&search_in=topics&commit=Szukaj
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:21, 15 sty 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
A u mnie dosypało tak, że ani róż ani ogrodu nie widzę

U mnie też zawaliło nieźle
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:21, 15 sty 2017

Do góry
Ja mam tak samo. Jak masz dużo miejsca to wszystko można mieć.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:09, 15 sty 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)

Poznaję, to Coughton Court i nawet nie po tej rzeźbie w różanym ogrodzie, chociaż brzmiało znajomo, tylko po rabatach właśnie, bo tylko tam są po prawej stronie pastele, a po lewej stronie płomienie. Parę dni temu wstawiałam u siebie fragmenty tej rabaty z kosmosami z tego właśnie ogrodu.
A pamiętasz, że tam cały dziedziniec obsadzony jest różą Little White Pet i kocimiętką?
Ja też od paru dni wieczorkiem przeglądam sobie zdjęcia, trzeba jakoś przeżyć zimę.

Absolutnego hitu na dziś nie rozpoznaję. Podpowiesz?

To ten sam ogród, tylko inne miejsce.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:08, 15 sty 2017

Do góry
Jarzmianka w trawach.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:44, 15 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zdjęcie na dzisiejszy wieczór. Robię wspominanie lipcowego wyjazdu i to mnie szczególnie zauroczyło

co to??
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:11, 15 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Prawa strona

Lewa strona

Poznaję, to Coughton Court i nawet nie po tej rzeźbie w różanym ogrodzie, chociaż brzmiało znajomo, tylko po rabatach właśnie, bo tylko tam są po prawej stronie pastele, a po lewej stronie płomienie. Parę dni temu wstawiałam u siebie fragmenty tej rabaty z kosmosami z tego właśnie ogrodu.
A pamiętasz, że tam cały dziedziniec obsadzony jest różą Little White Pet i kocimiętką?
Ja też od paru dni wieczorkiem przeglądam sobie zdjęcia, trzeba jakoś przeżyć zimę.

Absolutnego hitu na dziś nie rozpoznaję. Podpowiesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies