Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 00:01, 19 sty 2020

Do góry
yolka napisał(a)
Dinozaury są...

A tak poważnie jest kiepsko z naszą planetą i nie chodzi tylko o zmiany klimatyczne. Polecam film "Zanim nas przeklną nasze dzieci"

O ile dzieci dożyją .. jak nie będzie zmiany w klimacie to ludzie rozpętają jaką wojnę.. ile ludzi tyle poglądów i każdy inny pogląd to tykającą bomba.. aż strach się odzywać..
Nienawiść, hejt.. to jest na porządku dziennym. O ile w cztery oczy jakoś się pilnujemy tak w internecie jest porażka.
Słowo tolerancja jest chyba najbardziej zapomnianym słowem..

Fotek więcej brak wiec kończę odpowiadać słowem na wasze słowa, ale przeczytałam wszytko

Moja nowa miłość czyli epimedium ..

Ogród Małej Mi 2017 23:57, 18 sty 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

No to chyba jest najgorsze,bo wiosny większość chętnie czeka, nie nie takiej po której przychodzi zima i straty...

Dlatego ja już wiosny nie czekam... bo wiosna jest, tylko boję się że zima sobie przypomni o nas...wiosną.

Ogród Małej Mi 2017 23:56, 18 sty 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Ja byłam dziś na spacerze i zauważyłam kwitnące kaczeńce. To już nie jest normalne.
Wegetacja rusza, bo aura wiosenna. Oby dużych mrozów już nie było.
A po zimie najgorsze są te susze. Przy braku opadów zimą, tej wilgoci na długo nie starczy.

Najgorsze to że nie da się z naszą gliną przestawić na rośliny np sucholubne.. bo jak popada to już sucho nie jest.. Ale wiem na pewno, z trzeba dostosować nasadzenia do zmieniającego się klimatu. Dużo mniej frustracji będzie..

Ogród Małej Mi 2017 23:53, 18 sty 2020

Do góry
Echinacea napisał(a)
Niestety wegetacja ruszyła, u mnie zacznają kwitnąć mlecze, pąki na krzewach i drzewach są nabrzmiałe, też się boję przymrozków.
Każdy może coś zrobić dla planety, ot choćby założyć kompostownik jeśli nie ma, zrezygnować z toreb jednorazowych, nie myć naczyń pod bieżącą wodą, to tak na szybko przyszło mi do głowy. Niestety pilnie potrzebne są rozwiazania na poziomie państwym a nawet kontynenantalnym.

Co ty gadasz? Czytam i słyszę, że to wymysł.. a ja mam halucynacje widząc zmiany w klimacie.

Do zmian społeczeństwo nie dorosło i niestety nigdy nie dorośnie.. najgorsze że problem leży po dwóch stronach. Każda przegina w swoją stronę.

Ale nie będziemy dyskutować..
U mnie wegetacja jeszcze się trzyma w ryzach, ale nie wiem jak długo..

Ogród Małej Mi 2017 23:50, 18 sty 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A dawniej pamiętam zimy co śniegu sypało po pas u nas, dawno nie było takiej....

Najlepsze w tych zimach było niechodzenie do szkoły.. i te tunele wykopane do przejścia.. i dupozjazdy z każdej górki.. A teraz dzieci nie widzą co to sanki. Moje wnuki na sankach były ze dwa razy?? Chyba już się rozpadły na strychu.

I zimowe klimaty
Ogród Basi 23:50, 18 sty 2020

Do góry
Kolkwicja nadal kwitnie. I inne krzewy też.

Ogród Małej Mi 2017 23:48, 18 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak po prawdzie, to w tym roku szklarni nie trzeba ogrzewać, a ogrzewam malutko, bo się boję wystąpienia skoku temp. w dół. No i licznik leci

Będzie susza, ale to już wiadomo

Miałam dziś podlać pelargonie w szklarni bo zostawiłam skrzynki a one żyją.

Wrzośce kwitną na całego.. jak w marcu.
Ogród Basi 23:46, 18 sty 2020

Do góry
Czerwiec 2019.
Już po cięciu krzewów. Trochę się zakulkowało.

Ogród Małej Mi 2017 23:46, 18 sty 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Ja w tym roku to śniegu u siebie nie widziałam
Nie tęsknie, ale na chwile mógłby rozjaśnić widoki
Oby tylko 2 cyfrowych mrozów juz nie było

Ania, kiedy i czym nawozisz ciemierniki ?

Ciemiernikom to sypię tylko skorupki z jaj. Jak wiesz to ja nie mam czasu na zabawę z nawozami i daje radę to co ma dać.. może kiedyś będzie lepiej.

Na szczęście ciemierniki zbytnio się nie spieszą. Mądre kwiatki.. tylko cuchnące wystartowały i kwitną od ponad miesiaca.

Ogród Małej Mi 2017 23:44, 18 sty 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Też tęsknię w styczniu i w lutym za prawdziwą białą zimą

Na zimę trzeba jechać na pustynię, albo inne ciepłe kraje.. widziałam, że im nasypało..
Piwonie Itoh i drzewiaste ruszyły... magnolie załatwia wiosną przymrozek, piwonie zwykle upał, a tym razem załatwi brak zimy.
Ogród Małej Mi 2017 23:42, 18 sty 2020

Do góry
Margarete napisał(a)
Wieki całe tu nie byłam i w ogóle jakoś tak nasze forum u mnie odłogiem leży.
Potem chociaż obrazki pooglądam u ciebie Aniu żeby wiedziec co i jak.
Teraz tylko spieszę donieść że tegorocznej styczniowej wiosny w moim trawniku zakwitły...stokrotki
Przyroda głupieje bez tej regularnej zimy....

Widziałam, ze u siebie też cię nie ma.. jakoś nam się ten czas kurczy.. a może to przesyt forum. W ogrodach naszych już rewolucji nie ma to i nie ma co pisać. A pisać aby pisać już mi się nie chce.
W ogrodzie mam nie najlepszy porządek to tez nie ma co pokazywać i setny raz to samo też się nie chce.. bo i sensu też nie ma..
Niektórzy piszą o wiośnie w ogrodzie.. u mnie z wegetacją jeszcze na szczęście szału nie ma.. ale dzwonek poszarskiego ma kwiatki

Ogród Basi 23:40, 18 sty 2020

Do góry
Jan Paweł II tez kwitnie.

Kwitną czosnki, coraz bujniejsze żurawki Palace Purple.

Powojniki coraz wyższe.

Ogród Małej Mi 2017 23:38, 18 sty 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Mieszkam na wschodzie i zimy nie było, raz jakiś puder spadł,który szybko stopniał....wegetacja ruszyła...truskawki rosną, mam nać piertuszki i koper w styczniu w warzywniku....wczoraj w Wa-wie widziałam kwitnące przebiśniegi, szok tak wcześnie....w prognozach też zimy nie widać.....nie lubię jej,ale mogłaby przyjść wtedy co powinna a nie kwietniu....eh ,nie podoba mi się to....

Ja też zimy nie lubię... ale rozsądek mówi, że ma być.. dla mnie miesiąc solidnej zimy, np w styczniu i może być już wiosna A tak będzie w kwietniu i znów mi pozamiata wszystkie magnolie A tak pięknie zapączkowane.

Ogród Basi 23:34, 18 sty 2020

Do góry
Zaczęły kwitnąć kolkwicje, kaliny, jaśminy i bzy. I inne krzewy. Zrobiło się bujnie. Tak lubię.

Ogród Basi 23:29, 18 sty 2020

Do góry

Nowy wianek

Bardzo lubię narcyzy ale nie potrafię ich uprawiać.

Koniec maja.
Coraz bujniej w ogrodzie.

Ogród Basi 23:20, 18 sty 2020

Do góry

Jeszcze na początku maja nie było skrzynek na podręczne narzędzia, wisiały same ozdóbki.

Az sie usmiechnelam, bardzo ladnie to sobie zrobilas
Ogród Basi 23:20, 18 sty 2020

Do góry
Jeszcze krzewy nie mają za dużo liści a już prawie połowa maja.

Cały czas kwitną ciemierniki.

Czas żarnowców, azalii japońskich.

Bawarka 23:15, 18 sty 2020

Do góry
Koniec czesci pierwszej Mam jeszcze kilka fotek w innym aparacie, musze sie w koncu zebrac i pozgrywac do kompa

Ogród Basi 23:14, 18 sty 2020

Do góry
Po drugiej stronie ścianki z wodą, dosadziłam symetrycznie drugi świerk Conica.

Już drugi miesiąc kwitną te prymulki. Bardzo długo. Polecam je każdemu.

Rosną ładnie piwonie.

Żurawki Citronelle ładnie zimują i nie wymagają szczególnego cięcia. Ale trzeba je przejrzeć.

Bawarka 23:10, 18 sty 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

No nie umiem przejść obojętnie

Kiedy widze rh, to zawsze pomysle o naszej Bogdzi...

Teraz na widok gunnery pomysle o Tobie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies