Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 19:26, 17 paź 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Czy siałaś nowy trawnik? Bo trawkę masz idealną Jak dywanik, a zawsze narzekałaś.
Ogród z rzeźbą 19:26, 17 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)

Dzizas!!! Jaki jarząb Jegomość ubrany w jesienne barwy gwiazdorzy Anula, coś pięknego. W ogóle jak oglądam Twoje zdjęcia zbieram szczękę z tarasu... na którym w tej chwili siedzę... Mistrzostwo!
Jarząbki chyba za mną chodzą, bo dzisiaj odwożąc córę do szkoły miałam zgrabnego jarząbka n atle białej ściany i zapragnęłam takiego baaaardzo.
Oj wiosną chyba będzie pracowitą u mnie.

Buziaki i gratki na tysiączek

Tak, ten gość zdecydowanie gwiazdorzy. To Autumn Spire Flanrock. Szkoda, że tylko jeden z trzech tak jesiennie uwodzi.
A ja Ci zazdroszczę, że o 10:58 mogłaś sobie posiedzieć na tarasie.

Jesienny widoczek z tzw. pierdolnika

Ogród z wilkiem zamkn. 19:24, 17 paź 2019

Do góry
Kim napisał(a)

Madziu podglądam jak działasz i pędzisz z nowymi rabatami

Nowa skarpa robi wrażenie ,będziesz miała nad czym myśleć
roboty cała masa za Tobą i już widać efekt ,a jak roślinki podrosną będzie piękny busz

Z tej rabatki nic nie przesadzaj jest cudna
Pozdrawiam

Bożenko dziękuję za miłe komplementy skarpy nie zmieniam zbytnio -jedynie eksmituje to co za bardzo się rozrosło i to co nie rośnie ładnie

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:24, 17 paź 2019

Do góry
waldek727 napisał(a)

Szkoda Dorotko, że nie zawadziłaś o Powsin. Tam się teraz dzieje.
Waldku pewnie, że chciałabym być i w Powsinie, ale mój stan zdrowia nie pozwala na wiele. Wyjazd do Warszawy to mój pierwszy daleki wyjazd od 3 lat. Dobrze, że dałam radę chociaż to zobaczyć.

Ogród z rzeźbą 19:21, 17 paź 2019

Do góry
malgol napisał(a)

Anula, co Ty robisz temu Jordanowi,że tak pięknie się wybarwia? Mój cały czas zielonkawy. Chyba wytne jakieś drzewo...

No i te sporobolusy...moje w środku jakieś wyłysiałe i mało kłosów mają .Co zle robię?

Gosia, on mi się po raz pierwszy tak ładnie przebarwił. W ubiegłym roku o tej porze wyglądał tak, nieciekawie:

Drzewa nie musisz rąbać, mój Jordan ma przez cały sezon słońca tyle co kot napłakał, a od września to już w ogóle go chyba nie ogląda.
Za to Twój rośnie. A mój stoi jak zaklęty, może ruszy wreszcie w przyszłym roku.

Ogród bez reguł 19:20, 17 paź 2019

Do góry
Ponieważ to mój pierwszy sezon z drzewami, z dużą uwagą i atencją przyglądam się im, jak rosną, i jak się zmieniają.
Jabłonka Royalty zachwyca mnie przebarwieniami - bałam się, że zostaną jej te brązowobordowe liście, a taki kolor nie pasuje mi do jesieni. Na szczęście robi się pomarańczowa

Klon ussuryjski - codziennie inny, na razie nie zbliżył się do przebarwień z ub. roku , ale i tak jest piękny

Parocja świeci jak żaróweczka, znów - zupełnie niepodobna do Kwartecikowej, ale jak na posadzoną przed tygodniem sadzonkę - stara się bardzo. Nie ma, co prawda, amarantowego piórka przy kapeluszu , jak ta u Iwony - Inki, ale nie szkodzi

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:18, 17 paź 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)
Witam

Zdjęcia z Łazienek cudne
Jesień przepiękna .
Oby jak najdłużej nas czarowała tymi kolorami
Witaj Aniu, fajnie że spodobały Ci się fotki z Łazienek. Kolory drzew były przecudne, woda przybierała złoty odcień, a zabytki pięknie wyglądały w słoneczny dzień. Na razie utrzymuje się piękna złota jesień.

Ogród Małej Mi 2017 19:13, 17 paź 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Też trawnik kosiarką sprzątam, a liście na rabatach pozasypywałam kompostem, żeby nie fruwały. Do wiosny się rozłożą.

Aniu, zaglądam do swych ulubionych ogrodów, chociaż przed snem.

Tofam
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:13, 17 paź 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Dorotko Twoje fotki z Łazienek są piękne, pogoda dopisała i kolory jesieni ujełaś cudnie. No i Twój osobisty fotograf to przystojniak a patrząc na Ciebie to aż trudno uwierzyć, że to najmłodszy Twój syn. Do twarzy Ci w tym żółtym kolorze i zawsze uśmiechnięta Dorotka mimo wszystko Pogode mamy cudną tej jesieni Pozdrawiam serdecznie
Wyjazd do stolicy bardzo mi się podobał, zmęczona ale bardzo zadowolona. Oczywiście nie wszystko zobaczyłam w Łazienkach, niestety zmęczenie dawało o sobie znać. Może uda mi się jeszcze kiedyś wybrać i zobaczyć resztę. Najmłodszy syn ma prawie 20 lat, a najstarszy 33 lata więc ja już taka starsza pani jestem.
Pozdrawiam

Zdjęcia z 10 października, a w nocy poszedł przymrozek i uśmiercił kwiatki.

Ogród z rzeźbą 19:11, 17 paź 2019

Do góry
ewelaa74 napisał(a)

Ewela, bardzo się cieszę, że tak Ci się ta kompozycja podoba.

Podwórkowa rehabilitacja 19:10, 17 paź 2019

Do góry
Renatko, było zimniej, bo -5C na termometrze, a przy gruncie więcej...

Wklejam na chwilunię zielonego dzięcioła, jak buszuje w Jurajskim. Zaraz usunę fotkę.

Ogród bez reguł 19:09, 17 paź 2019

Do góry
Udało mi się dzisiaj pobyć trochę w ogrodzie . Słońca już, co prawda, nie uświadczyłam, ale nie padało, i +18C było akurat. Trochę porobiłam (z naciskiem na "trochę") - opryskałam oba ogrody RT. Wycięłam małe co nieco - irysy syberyjskie, jeżówki niektóre, przekwitłe kwiatostany jarzmianek i zawilców, przycięłam trochę powojnik Princess Diana - on bylinowy, nic mu nie będzie, a robił już za ogrodowego potwora. W przyszłym sezonie dam mu nową podporę, będzie lepiej wyeksponowany. Zlikwidowałam plantację werbeny - bo o tej porze to tylko się sieje, niestety, jak również unicestwiłam słoneczniki, bo robiły za pokraki-drapaki, bez nasionek wyżartych przez sikorki i pliszki.

Ogród Małej Mi 2017 19:08, 17 paź 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Dawno tu nie byłam. Coraz mniej mam czasu na forum..,no trudno.
Twoja jesień piękna i kolorowa. Trawy w tych olbrzymich kępach wyglądają cudnie i ten klon jaki ognisty

To witaj w klubie, ale i tak jesteś lepsza bo zajrzałaś do mnie, a ja .. do nikogo

Doba za krótka.. fotek ogrodu więcej nie zrobiłam.. to pokażę Muminka jak śmiga Nie da się ukryć ze ma w sobie lekkość bytu. Jakby chodził tu od lat.. Zrobili nam w Rz. wreszcie prawdziwą ściankę Az mi żal ze tak późno Jak człowiek już stary i stawy ma powykręcane, w łokciach "tenisistę"..oj żal..

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:03, 17 paź 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Dziekuje za pokazanie lazienek. Niestety jeszcze nigdy tam nie bylam.
Więc jak będziesz miała okazję wybierz się tam. Mnie długo zeszło bo mam ponad pół wieku, ale lepiej późno niż wcale.

Ogród z rzeźbą 19:03, 17 paź 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

To przyroda nie niechlujstwo
Jak dla mnie tak jest najpiękniej

Ale jakże ta przyroda jesienią niechlujnie się zachowuje. Kto to widział tak śmiecić. Te liście lecą i lecą, i lecą... no bez umiaru żadnego.
Jak przyjechaliśmy we wtorek to trawnik cały był zasłany liśćmi z dębu. Zadarłam głowę a dąb wygląda jakby mu ani jeden nie ubył. Em wszystko wysprzątał, było ładnie, schludnie. A następnego dnia znowu cały trawnik w liściach. A na dębie dalej wiszą sryliony.

Nie ma to jak małe drzewko, jesienią

Ogród Małej Mi 2017 19:02, 17 paź 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też jestem na straży. A ja się zmęczyłam patrząc na to koszenie. U mnie liście leżą na trawniku w bukszpanowym, nie wiem do kiedy będą.

Jednak chyba wolę ten trawnik niż taką ilość donic, wanien i innych pojemników

Szczególnie, że trawnikiem zajmuje się głownie eMuś

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:58, 17 paź 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Dość dawno nie byłem w Łazienkach.
Dorotko, rozbudziłaś smaki.
Wacławie ja tam byłam pierwszy raz i bardzo mi się podobało.

Ogród z rzeźbą 18:55, 17 paź 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

Normalnie... nie mam pytań...

I bardzo dobrze. Bo nie umiem wytłumaczyć

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:54, 17 paź 2019

Do góry
GorAna napisał(a)
Cudna jesień w Łazienkach, ale w Twoim ogrodzie równie pięknie
Szkoda, że już wkrótce nastąpi czas szarej paskudy
Pozdrawiam Dorotko
Dziękuję za miłe słowa. W ogródku co raz więcej roślin przebarwiających na żółty kolor. W niektórych miejscach wycinam już do czysta robiąc porządki.
Pozdrawiam.

Ogród z rzeźbą 18:47, 17 paź 2019

Do góry
April napisał(a)
Przez sierściucha zapowiadała się prawdziwa tragedia. Uff, dobrze że dało się naprawić aparat.
Nie ma się co dziwić, że po obejrzeniu TAKICH zdjęć, wstydzę się pokazywać swoje

Mimo wszystko mam wrażenie, że coś jest nie tak z ostrością zdjęć.
April, znowu kobieto kokietujesz. Zdjęcia może mam i lepsze, ale za to jaki Ty masz OGRÓD.

Ale chociaż tu mam jakoś nawet ładnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies