Z mojego długoletniego doświadczenia z odmianą Tiger Eye wynika, że odrost pojawia się tylko i wyłącznie wtedy, jak się przypadkowo ciachnie szpadlem korzeń przy sadzeniu innych roślin w pobliżu. Od 8 lat miałam tylko 3 odrosty i to powstałe właśnie wskutek moich działań. To jest małe drzewo, zajmuje niewiele przestrzeni, dlatego polecam go do niedużych ogrodów. Oczywiście trzeba się w nim zakochać
Za 30 lat to się już ktoś inny będzie martwił czym go zastąpić
Pozdrawiam
Małymi kroczkami do celu i też będziesz miała.
Ja do tej pory nie miałam gdzie jej upchnąć.
Wpadłam na pomysł wycięcia czegoś i będzie miejsce
I ten pomysł bardzo mi się podoba
Mirko, jak znajdziesz coś godnego uwagi, daj znać.
Ciekawa jestem, na co trafisz
Genię Kupowały dziewczyny po 80 zł, tyle jeszcze by można było wydać. W tym roku zaplanowałam miejsce dla Geni, ale jeszcze tam jest teren budowy gospodarczego. Póki na dachu nie pojawi się blacha, nie będę ryzykowała z sadzeniem
Czytam od rana na wątkach opinie forumowiczów. Na jednym wątku przeczytałam, że Susan znowu nie kwitła. Po raz czwarty złapał ją przymrozek.
Widocznie jest z nią tak, jak z moim złotokapem. Ma kwiaty, przymrozek załatwia je zanim się rozpuszczą.
Tam też są Mirko te magnolie. Chciałabym taką obficie kwitnącą, co ma kwiatki takiej budowy: http://i.pinger.pl/pgr73/d84f79eb0003fe4f5318ae73/
Nie podobają mi się białe, w moim ogrodzie słabo widać biel. I nie podobają mi się takie kwiaty (chodzi o pokrój): http://media.static.castorama.pl/media/catalog/product/cache/1/small_image/321x/482848687b9b8dc2ce7859718ad574f0/6/7/675338.jpg
Czyli kwiatki w kształcie kielicha, rozczapierzone odpadają.
Chciałabym, aby dało się ją prowadzić na drzewko, jeśli to możliwe.
Typ Beaty i Oli podoba mi się. Byłam na stronie podanej przez Bogdzię. Na razie wiem, czego nie chcę, a to, co mi się podoba, to jest tego sporo. Siedzę od rana i czytam wszystko możliwe o magnoliach
Niekoniecznie. Ma ją sąsiadka. Bardzo mocno tnie na wiosnę, prowadzi na jeden pień, a cięte gałązki rozdaje sąsiadom. Mi też zawsze coś skapnie.
Jej wierzba ma 10 lat i cięta nie rośnie taka wielka Efekt jest
Ja posadziłam taką sadzonkę w zeszłym roku. Staram się wyprowadzić na jeden pal.
A w tym roku kilka gałązek wsadziłam przed domem do dekoracji do ziemi w donicę z bratkami i ciemiernikami. Teraz ma listki. Ciekawe, co znajdę w ziemi Korzonki pewnie
edytuję
obejrzałam
ładna grusza
niestety praktycznych uwag na temat jej prowadzenia to tam właściwie nie było
za to instrukcja jak ochronić drzewo przed przędziorkami i szpecielami jest