Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Iwk4 15:03, 28 kwi 2015

Sebek napisał(a)

Wiem, że fajnie wygląda w wazonie - nawet na Wielkanoc sobie ją sprawiłem Kilka sadzonek za to dałem do wody i puściły liście - posadzę je w części gospodarczej Wierzbę miała Alinka (Ogród w stóp klasztoru) - wycięła... Ania (Ogród Małej Mi) też ją ma Ona potem rośnie w wielkie drzewo, ale zaryzykuję, bo w tamtej części mogę

Niekoniecznie. Ma ją sąsiadka. Bardzo mocno tnie na wiosnę, prowadzi na jeden pień, a cięte gałązki rozdaje sąsiadom. Mi też zawsze coś skapnie.
Jej wierzba ma 10 lat i cięta nie rośnie taka wielka Efekt jest
Ja posadziłam taką sadzonkę w zeszłym roku. Staram się wyprowadzić na jeden pal.
A w tym roku kilka gałązek wsadziłam przed domem do dekoracji do ziemi w donicę z bratkami i ciemiernikami. Teraz ma listki. Ciekawe, co znajdę w ziemi Korzonki pewnie
07_Rene 15:06, 28 kwi 2015

Sebek napisał(a)

Miałem, ale pożegnałem się z nim Wydaje mi się, że on da radę, ale częste wydeptywanie na pewno wpłynie na jego wygląd. Zwłaszcza podczas kwitnienia - kwiaty po prostu będą zmiażdżone. Jak kilka razy dziennie stopa na nich wyląduje to będzie rosnąć, ale jeśli często używacie tej ścieżki to najwyżej wysyp tam żwir i po problemie

Z innych roślin nasuwa mi się jedynie macierzanka piaskowa, żeby był to niski dywanik do deptania...

Macierzanka..... hmm nie pomyślałam. Żwir u mnie odpada, bo mój syn rozrzucilby go wszędzie. Dzięki☺

Mathildis 16:26, 28 kwi 2015

Luki napisał(a)
Trawka u Magdy to był Wyczyniec łąkowy Aureovariegatus ale on chyba w sezonie zasycha i brzydki się robi.
Szafirki robią świetną robotę, jak dla mnie to najlepsze cebulowe, nic im nie potrzeba do kwitnienia... no może ziemi tylko

Dementuję u mnie nawet bez ziemi kwitły - w korze, na macie bez dostępu do ziemi
Prawdopodobnie cebulki z korą przyjechały - wczoraj je przesadzałam...

Sebek napisał(a)

Czasem nawet widuję je w szklanych wazonikach, więc i ziemia im niezbyt potrzebna

no właśnie
Mathildis 16:28, 28 kwi 2015

Szkoda tulipanów, u mnie choć niewiele to jednak wszystkie kwitną...
Ogród pięknie się prezentuje i bez nich ... ich strata, że nie chciały na takim wybiegu się zaprezentować

P.S. U mnie pada...
ZielonaAnia75 19:48, 28 kwi 2015

Nie były mnie chwilę, a tu tyle stron do nadrobienia! Wszystko przeczytałam, obejrzałam i pozdrawiam z mokrych Kielc
Dorotka 19:56, 28 kwi 2015

Sebek, serby mi padają. Wpadnij do mnie i zobacz.
tusiawka 20:04, 28 kwi 2015

Sebek napisał(a)

Mnie intryguje jeszcze mekonops od kiedy zobaczyłem go w Anglii - jest niesamowity

Ale on ładny, muszę o nim poczytać.
nicol21 21:48, 28 kwi 2015

Sebek napisał(a)

Słońce rzeczywiście dzielnie mi towarzyszyło cały dzien - może odwołają prognozy i zaświeci równie pięknie i w ten weekend? Zwłaszcza, że zaczynam go w środę po południu

haha... czyli prawie weekend juz masz? Działasz ogrodowo czy może patrzysz jak wszystko rośnie i kwitnie?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Sebek 21:53, 28 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)

Niekoniecznie. Ma ją sąsiadka. Bardzo mocno tnie na wiosnę, prowadzi na jeden pień, a cięte gałązki rozdaje sąsiadom. Mi też zawsze coś skapnie.
Jej wierzba ma 10 lat i cięta nie rośnie taka wielka Efekt jest
Ja posadziłam taką sadzonkę w zeszłym roku. Staram się wyprowadzić na jeden pal.
A w tym roku kilka gałązek wsadziłam przed domem do dekoracji do ziemi w donicę z bratkami i ciemiernikami. Teraz ma listki. Ciekawe, co znajdę w ziemi Korzonki pewnie

Będzie konkurencja dla sąsiadki Swoje też zamierzam ostro ciąć - badyle się mi przydadzą
Sebek 21:55, 28 kwi 2015

07_Rene napisał(a)

Macierzanka..... hmm nie pomyślałam. Żwir u mnie odpada, bo mój syn rozrzucilby go wszędzie. Dzięki☺

Nie ma za co