Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pamiętajcie o ogrodach 22:53, 15 paź 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Ale dziewczyny, trawy są piękne i teraz jak kwitną i potem przez zimę jak stoją opatulone śniegiem (ja je ścinam dopiero wiosną) A poza tym u mnie mając taka ziemię czyli prawie piasek one rosną idealnie Ale nie wszystko tak rośnie, ot jeżówki w tym roku były prześliczne ale dorwał je jakiś grzyb, podejrzewam że od ostróżek go dostały. Teraz się głowię gdzie te ostróżki przesadzić, przetaczniki i pysznogłówki też miały grzyba i ich liście były brzydkie przez to wcześniej je ściąłem a wczoraj patrzę że coś rozchodniki niektóre takie sobie są
Życie ogrodnika

Grzegorz jeżeli masz jakieś choroby to trzeba pryskać nawet teraz opryskaj roślinę i ziemię, spróbuj Topsinem M 500. J
Ja mam taki problem z języczka bardzo mi się podoba. Rośnie ładnie a potem w połowie lata dostaje plam na liściach i usychają.
Dużo języczki jest w Łazienkach w Wawie pod drzewami i ładnie w cieniu rosną u mnie jak na złość tylko 2 m-ce a potem do ścięcia i też ledwo kwitną.

Muszę kupić jakieś nowe może te kupiłam porażone.

Teraz o trawach rozplenica na fotce bardzo ładna podlewaj ja częściej. wiosna sypnij pod wszystkie trawy letniego nawozu do trawnika. Kiedyś tak zrobiłam i się zabrały. Teraz już nie nawoze bo olbrzymy. Widziałam jeszcze ładniejsze od moich jako solitery. Wiosna może dam rady uszczknąć trochę korzenia i posadze w trawniku.
Masz bardzo ładne trawy nie narzekaj wiosna tak jak mówiłam sypnij nawozem albo kompost rozłóż.

Ładna pogoda wszystko zmienia kolor. U mnie nie bylo przymrozków i ładnie się wszystko przebarwia. Oglądając niektóre wątki widzę, że przymrozilo.

Pozdrawiam Grzegorz
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:50, 15 paź 2019

Do góry
Aniu, Alicjo, Gosiu,Kasiu, Aganiu, Dorotko i inni zaglądający.
Jesień w tym roku wyjątkowo piękna, kolorowa. Taką lubię i staram się jak najwięcej spędzać czasu na łonie natury. Stąd wycieczki, spacery po lesie i okolicznych łąkach.
W ogrodzie też pojawiły się kolorki

Gosiu - kloniki rosną naprawdę szybko
5

Aganiu - zaraziłam się od Ciebie klonami i mam ich już 9 w ogrodzie. A najmłodszy to Brandy Wine.
Sezon 2017 u Hanusi 22:39, 15 paź 2019

Do góry
No tak jakoś się zrobiło, bez mojego udziału. Ale dziś działałam: trawnik skoszony, część rabat pod kompostem, część tylko wypielona i dalie niektóre już się suszą. Jednym słowem jesienne prace trwają.

Dziękuję za odwiedziny. Wpadnę do Was jutro z rana, bo 8 godzin w ogrodzie już porządnie w łapkach czuję.

Ogród z wilkiem zamkn. 22:30, 15 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia przeciagnij skalniak na tą skarpę, idealnie obejmie dom i bedzie pasowało, bo stworzym ładna całość, a skalniak masz cudny więc będzie miodzio
albo tak zrób jak po wyjeździe do Dorotki pokazywałam

całe skalnymi roślinami obsadzone zbocze
bez roboty, piekne zawsze

Sylwuś piękna ta skarpa ,ale te rojniczki bardzo powoli rosną -strasznie długo bym na efekt czekała -to chyba nie dla mnie ….ale masz rację -przeciągnę to co jest -powtórzę roślinki i znajdę miejsce jeszcze na kilka klonów

buziaki

ps ….ależ te palety psują tło hihi
Ogród z wilkiem zamkn. 22:27, 15 paź 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Te kloniki czarują teraz kolorami u Ciebie Madziu. Zawsze mam chęć na jakiegoś klonika jak je w szkółce widzę ale nie umiem znaleźć mu miejsca, może kiedyś.

Asiu kloniki polecam ….ja je uwielbiam o każdej porze roku

teraz mam miejsce ,żeby jeszcze kilka wcisnąć bo tu ,to już nic się nie zmieści -raczej trzeba wysadzać nadwyżki

Ogród z wilkiem zamkn. 22:25, 15 paź 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja to lubię oglądać takie bałagany, przynajmniej widać jakie efekty są potem
To takie ekscytujące oglądać jak coś się tworzy. Też często wklejam zdjęcia tworzenia czegoś. Dla innych to najbardziej ciekawe

Danusiu ale fajnie ,że zaglądasz

ja też lubię takie fotki robocze
tu przy placyku też planuję zmiany -za gęsto posadziłam i nie zadowala mnie ten efekt

ogród to wieczna niekończąca się opowieść …..ale ja to lubię i nie dość ,że sprawia mi przyjemność ,to i pozwala zapominać o smutkach

pozdrawiam cieplutko

Ps. Twój ogród jest mnóstwem inpiracji i ciągłego zachwytu Mistrzyni
Ogród z wilkiem zamkn. 22:20, 15 paź 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale cudniaście kolorowo Rododendrony i azalie faktycznie jak się dobrze posadzi to bezobsługowe sąJak widzę Twój ogród to pomysłów Ci nie brak Dasz radę

Gosia Ty u mnie ,a ja u Ciebie

dziękuję ,że wierzysz we mnie
na pewno coś wymyślę co do nowej skarpy -tam przynajmniej darni nie trzeba ściągac -więc fajnie by było ją obsadzić zanim chwastami nie zarośnie

na nowej rabatce złamałam szpadelek do kancików -dalsza część robiona łopatą i poszarpana na razie -musze sobie kupić drugi

buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 22:16, 15 paź 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)

Witam serdecznie
nie wiem czy byłam u Ciebie wcześniej ,
Ale będę zaglądać ,
Masz wspaniałe rabatki

Aniu dziękuję za odwiedziny i komplementy moich wiecznie przerabianych rabatek …..zaraz zajrzę do Ciebie
mojego judaszowca miniaturowego zostawiam

Ogród z wilkiem zamkn. 22:13, 15 paź 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Koniki czarują

Dzieje się na drugiej działce... A domek ogrodniczki powstaje i ciekawa go jestem

Agatko buziaki za wizytę dzieje się pomalutki -trzeba bałagan przed zimą ogarnąć
zostawiam moje tło już mocno jesienne
Kwiaty we włosach 22:12, 15 paź 2019

Do góry

Kwiaty we włosach 22:07, 15 paź 2019

Do góry

W kamiennym kręgu od początku 22:02, 15 paź 2019

Do góry

Barbula Sierling Silver
Kwiaty we włosach 21:57, 15 paź 2019

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 21:55, 15 paź 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Aniu proszę oto sumak

bordo

Grzesiu .
Rumak cudny wiem że sprawia problemy Ale dla takiego widoku ... och ....
A dalia cudowna ,też by pasowało stworzyć jakąś kolekcję

Pamiętaj,
Jutro inny kolor
W kamiennym kręgu od początku 21:53, 15 paź 2019

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 21:51, 15 paź 2019

Do góry

Płomienie
Kwiaty we włosach 21:51, 15 paź 2019

Do góry

Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:46, 15 paź 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

no te foty o szybsze bicie serca przyprawiają! jest pięknie Kasiu!

a drugi podokienny widoczek taki otwarty na nową działkę - jeszcze niedawno ściana z tuj tam była

żeby daleko nie szukać:

mrokasia napisał(a)

Ogrodowe kreacje 21:46, 15 paź 2019

Do góry
W telefonie czasem są fajne opcje do robienia zdjęć i można wyostrzyć kolory:

Kwiaty we włosach 21:40, 15 paź 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies