Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 21:11, 05 sty 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Te zbiorniki, które ma Anda, można nabyć za ok. 100 zeta. Spotkałam się z opcją, że były zakopane w ziemi i miały otwór do zanurzania pompy.
Pomysł rodzinnej współpracy świetny.

Tak, jak pisałam, jest szansa na nowe rozdanie i zrobię wszystko, żeby z niej skorzystać.
Niestety, nie mam ani miejsca, ani technicznych możliwości, żeby wkopać cokolwiek. Gdybym robiła wszystko od początku, zaplanowałabym to od razu.
anabuko1 08:21, 06 sty 2020

Kasiek napisał(a)

O ja cieeee....

Przepiękny
Do wiosny co raz bliżej
galgAsia 10:15, 06 sty 2020

basia3012 napisał(a)
Asiu, ja też pochodziłam po Twoim królestwie. A trafiłam do niego od Hani. Ale chodziłam tak cichutko, że mnie nie było słychać tzn. bez wpisywania się.
Zegar i postument piękne. Lubię takie rdzawe przedmioty. Takie prezenty to każdy chciałby dostawać.
U mnie mąż zrobił z drutu takie ozdóbki na pikach, gwiazdki, księżyce, serduszka, kwiatki. Też już zardzewiały a mają jeden rok, niecały. Siedzą w skrzynkach, na opasce pod ścianami domu.
Ja też mam zbiorniki wody deszczowej ale nie pod ziemią. Stoją przy ścianach i przy rynnach. Gdzieś są na zdjęciach.
Zaraz Asiu zajrzę do Hani w sprawie tego klona. Mam chęć go posadzić u mnie. Pozdrawiam.

Basiu, witaj już oficjalnie w moich skromnych progach .

Beczki na wodę mam dwie, w tym jedna podłączona , druga czeka... To duże beki, takie po 360l, więc razem dają spory zapas. Dokupię jeszcze 1-2, jak już ustalę miejsce "postoju" i chyba będzie dobrze

Klon ussuryjski chyba szybko rośnie. Swojego wsadziłam do ziemi w czerwcu ub. roku i do końca sezonu przyrósł jakieś 40-50cm.
Z innych klonów, odgapionych od Hani , mam 2 ściętolistne i ginnala. Absolutnie polecam

Tak wyglądał mój ussuryjski we wrześniu

galgAsia 10:17, 06 sty 2020

anabuko1 napisał(a)

Przepiękny
Do wiosny co raz bliżej

Dzięki, Aniu, faktycznie duet fantastyczny
A do wiosny zostało 73 dni
Helen 10:21, 06 sty 2020

Piękny Ci on
galgAsia 10:28, 06 sty 2020

Helen napisał(a)
Piękny Ci on

Oj, bardzo A teraz zauważyłam, że ma czerwone pędy - choć pewnie tylko nowe, jak u derenia
antracyt 11:39, 06 sty 2020

Wyczytałam Asiu w wątku Jeżówkowe Love, jak się chwalisz , że z nasion dochowałaś się przegorzanu - pamiętasz, jak je siałaś? Poddałaś nasiona stratyfikacji?
galgAsia 11:49, 06 sty 2020

Zuza, tu nie ma się czym chwalić, to zielsko samo rośnie
Ja posiałam późną wiosną. Zimę przetrwały w zadołowanych doniczkach. Kolejnego roku kwitły. Możesz wysiać tak, jak piszesz - do doniczki, doniczka na balkon - tak czy tak wykiełkuje, ale czy zakwitnie w tym roku - nie wiem
Gosialuk 13:05, 06 sty 2020

Jak masz nasiona kupne, to na pewno nie trzeba stratyfikować. Jak zaczynałam swoją przygodę, to siałam m.in. przegorzan i wschodził bez problemu. U mnie na pewno nie kwitł w tym samym roku, ale może ze względu na porę siewu - maj lub czerwiec tak jak na opakowaniu pisało. Potem już sam się sieje na potęgę.
galgAsia 16:41, 06 sty 2020

Gosialuk napisał(a)
Jak masz nasiona kupne, to na pewno nie trzeba stratyfikować. Jak zaczynałam swoją przygodę, to siałam m.in. przegorzan i wschodził bez problemu. U mnie na pewno nie kwitł w tym samym roku, ale może ze względu na porę siewu - maj lub czerwiec tak jak na opakowaniu pisało. Potem już sam się sieje na potęgę.

Absolutnie potwierdzam
A tu siewka z dzisiaj - jest tego więcej