a czy ona ma szanse przezimować? też widziałam je w kilku miejscach ale na razie nie zdecydowałam się na zakup choć muszę przyznać, że mnie bardzo kuszą
Ach gdzie tam, oczywiście, że rosną!
Tyle, że ja mam chyba zespół niespokojnych rąk jak coś się pojawia to wyrywam, oczywiście przychodzi taki moment, że ilość chwastów przewyższa moje chęci pozbywania się ich, ale nie jest najgorzej
A to zdjęcie było robione niedługo po sadzeniu roślin więc chwastów nie mogło tam być, tak teraz patrzę i widzę, że czasu nie upłynęło specjalnie dużo a roślinki sporo podrosły, szczególnie stipy, których tu wcale nie widać nawet i żurawki.
Mam nadzieję, że moim to nie grozi, podlewam codziennie bo niedawno posadzone, no ale też temperatury teraz takie, że rośliny tego potrzebują.
Wodę mamy ze swojej studni - z wodociągowej w ogóle nie muszę korzystać na szczęście.
To fakt, wychodzę z założenia, że co się posadzi to już będzie rosło i cieszyło w przyszłym roku, na szczęście z mężem już nie muszę toczyć walk o każdą kolejną roślinę, od jakiegoś czasu wciągnął się w tematy ogrodowe
W grupie zawsze rośliny wyglądają lepiej.
Larissa trochę mi przypomina Giardinę - obie piękne!
Przed różami na pewno będą jakieś trawki, jeszcze się zastanawiam jakie, posadzę róże to wtedy na pewno mi się rozjaśni.
A żeby tą biel trochę przełamać myślę o jeżówkach np. Green Envy
Ale pewnie nie uda mi się wszystkiego zakupić w tym roku, bo mam jeszcze dużo miejsc do zagospodarowania.
Moje zostały niedawno posadzone, długo stały w doniczkach, przy sadzeniu mocno przeczepałam bryłę korzeniową więc jeśli przenawożenie miałoby być powodem to myślę, że u mnie sytuacja teraz powinna się poprawiać.
Już je wyguglowałam dziękuję za linka
.... to naprawdę spore krzewy...myślę, że warte ceny.
A będziesz coś przed nimi sadziła? A może to te obwódki bukszpanowe są przed nimi.... Czy możesz pokazać to miejsce?
Nie znałam. A one dadzą radę w słońcu? Na stronie ZSP piszą, że raczej do półcienia, bo słońce może przypalać delikatne listki...
No i dla mnie chyba za wysoki w miejsce citronelek - 40 cm.
Dzięki ale to Twoje artemisy naprawdę mnie zachwyciły. Zastanawiam się co im można w nóżkach posadzić- jakaś ciemniejsze róże, ale niższe od artemisów by się przydały...
Myślę o nich , bo mam takie miejsce, gdzie chcę posadzić 4 wyzsze róże i ze 3 niższe przed nimi....A artemisy rosną do 100- 120 cm
Piękne masz róze, a trawnik na zdjęciach wygląda idealnie nawet jeśli są w nim chwasty to można na to przymknąć oko, większość wyginie jak będziesz regularnie kosić, wiem coś o tym bo niedawno to samo przerabiałam.
Gdyby tylko teraz wszystko, co już posadziłam pięknie rosło ... byłabym dumna z moich poczynań w ogrodzie ... Przez niecałe 4 miesiące ogród, jak dla mnie, zmienił się baaaardzo Już teraz go lubię