Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem
21:38, 22 wrz 2012
Bo wydaje mi się , że mam taką samą ale też i nie koniecznie

w między czasie popieliłam kolejne rabaty i cyknełam kilka fotek nowej rabacie
Aniu jeśli chodzi o te liście rh to nic nie rób, jest jesień , stare liście żółkną i opadają na wiosnę urosną nowe. Rh po posadzeniu też czasem troszkę chorują zanim się przyzwyczają ale to moim zdaniem zwykła jesienna wymiana liści , no chyba że cały krzak źle wygląda ale z tego co widzę to rh masz sliczne . Przed nimi możesz posadzic trawki lub żurawki ale będą dotad dokąd nie rozrosną się rh . Nie wiem jakie masz tam gatunki ale za kilka lat na pewno zajmą całe to miejsce i przed nimi nic juz nie bedzie rosło ale trawki i żurawki nie mają tak dużego systemu korzeniowego żeby nie mogły na razie tam rosnąc więc posadz i bedzie ładnie.
Marzenko powiedz mi proszę jak wyglądają wiosną bergenie? mam w projekcie i zastanawiam się jak wygladają wiosną, czy ścina im się liście i kiedy? Zastanawiam się czy wsadzić pomiędzy tulipany stąd pytanie
Bożenko czy mogłabyś zerknąć na mojego rh?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-walka-z-ugorem?page=364#post_0
Śliczne zakupy, a hortensja to Limka?
Aniu rh
Ryśnij profilaktycznie jak radzi Sebek. Może to nyć jednak typowe zimowe gubienie 3-4 letnich liści przez RH. Więc nie stresuj sie, posadż, podlej i obserwuj
o jakie one już urosły, u mnie tam jest wąziutki pasek. tylko na tym łuku jest wiecej przestrzeni, a może wałek z trzmieliny?