Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 11:01, 22 wrz 2012

ana_art napisał(a)
Marzenko powiedz mi proszę jak wyglądają wiosną bergenie? mam w projekcie i zastanawiam się jak wygladają wiosną, czy ścina im się liście i kiedy? Zastanawiam się czy wsadzić pomiędzy tulipany stąd pytanie

Aniu bergenie przez cały rok wyglądają tak samo. Wiosną obrywam tylko stare liście lub wymrożone. Są bezobsługowe. Gdy się starzeją nalęzy zrobić młode sadzonki i je odświeżyć. Na ulicy niedaleko mnie rosną od chyba 10 lat takie monstrualnie wielkie zawsze je podziwiam
Madzenka 11:03, 22 wrz 2012

JulkAd napisał(a)
Miłego dnia Marzenko, słoneczka życzę, może u Was popada dopiero wieczorem?...ale u mnie niestety za oknem już mokro

Już trochę siąpiło ale teraz świeci słońce.
Buziam i pozdrawiam
Madzenka 11:04, 22 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
leje, ale sie przejaśnia, byle kapanie nie powstrzyma mnie od ogrodu

Mnie też
Posiąpiło jak grałam na korcie a teraz jestem jak na nowo narodzona , jem drugie śniadanie, kawa , Twój koktajl Irenko (ciągle go robię) i biegnę na ogród
Konstancja30 11:10, 22 wrz 2012

dzień dobry ... ale tu się dzieje ... a ja rano nie zdążyłam na pierwsze newsy bo ten pilates mam w sobotę w środku nocy ... znaczy o 7 ej ... teraz wbrew zakazowi nr 1 "komputerka nie karmimy" wcinam i czytam i mam dylemat a o tym u siebie napiszę ... pogodowo to siąpi ... i nawet mnie to nie drazni ... w końcu przestanie bo plany ogrodowe som i mają być zrealizowane ... kawke mam ... zamiast koktajlu kwas buraczany ... no ale trudno ... czerwone trzeba nadrobić ...
Madzenka 11:15, 22 wrz 2012

Iza ja sobie po wysiłku fizycznym muszę bombę kaloryczną zaserwować
Od podstawówki grałam w koszykówkę i takie objadane po wysiłku weszło mi w nawyk M się smieje, źe jem więcj niż on Nietstey po 40-tce jak mawia Magda G. jest spowolnine trawienie Zatem ruch na ogrdzie mi nie zaszkodzi

A pilates pochwalam, jak się po nim czujesz? Prostujesz się i wciągasz brzuch?
Konstancja30 11:19, 22 wrz 2012

prostuje się ... nie pojmuje ale prostuje ... z brzuchem to tak dziwnie bo wciągałby się gdyby nie taka mała łakoma słabość ... choć powoli przechodzę na marchewki ... po pilatesie czekają na nas caaałe talerze i w szatni zamiast ubierania jest zbiorowe chrupanie ... ... mam nadzieję mieć mięśnie w styczniu ... bo teraz to nie mam ... ale dość skutecznie się dowiaduję gdzie są
Mala_Mi 11:22, 22 wrz 2012

Ha... ja na pilates wrócę ale zimą, bo teraz nie mam czasu....... i odpowiem za siebie, po ćwiczeniach (tylko ja chodziłąm na takei co daja dobrze w kosć i w tyłek) .. i chociaż padałąm na nos.... to byłąm młodsza o 10 lat i chociaż nie schudłam to czułam sie lżejsza też o co najmniej 10kg.... i nie narzekałam na kręgosłup..co czynie teraz... O kondycji nie wspominam....... bo ta była naprawdę dobra.... Wrócę do ćwiczeń.. niech tylko w pracy i ogrodzie sie obrobię....
O pomieszaniu cebulek i nazewnictwie napisałąm u Irenki ..buziaki i też mykam do ogrodu...
Madzenka 11:36, 22 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)
prostuje się ... nie pojmuje ale prostuje ... z brzuchem to tak dziwnie bo wciągałby się gdyby nie taka mała łakoma słabość ... choć powoli przechodzę na marchewki ... po pilatesie czekają na nas caaałe talerze i w szatni zamiast ubierania jest zbiorowe chrupanie ... ... mam nadzieję mieć mięśnie w styczniu ... bo teraz to nie mam ... ale dość skutecznie się dowiaduję gdzie są

Poczujesz mięśnie poczujesz, w trzy miesiące !!! Trzymam kciuki!!! A przed nartami naprawdę trzeba mocno wzmocnić mięśnie i uelastycznić się. Zatem będziesz przygotowana do nauki, ty na nartach ja na desce
Madzenka 11:39, 22 wrz 2012

asc napisał(a)
Ha... ja na pilates wrócę ale zimą, bo teraz nie mam czasu....... i odpowiem za siebie, po ćwiczeniach (tylko ja chodziłąm na takei co daja dobrze w kosć i w tyłek) .. i chociaż padałąm na nos.... to byłąm młodsza o 10 lat i chociaż nie schudłam to czułam sie lżejsza też o co najmniej 10kg.... i nie narzekałam na kręgosłup..co czynie teraz... O kondycji nie wspominam....... bo ta była naprawdę dobra.... Wrócę do ćwiczeń.. niech tylko w pracy i ogrodzie sie obrobię....
O pomieszaniu cebulek i nazewnictwie napisałąm u Irenki ..buziaki i też mykam do ogrodu...

Aniu w moim przypadku równiez nie chodzi o figurę ale dobre samopoczucie, wmocnienie mięśni i kondycję. Wysiłek fizyczny to samo zdrowie. Drastycznie poczułam, że kondycja jest fatalna we wrześniu gdy przestałam tak intensywnie pracować w ogrodzie. Po prostu zdziadziałam i poczułma sie 10 lat starsza i 10 kg cięższa
Jesień nadchodzi i organizm woła cukru i tłuszczu i trzeba się ruszać min 2 x w tygodniu
Syla 11:39, 22 wrz 2012

u mnie również pogoda nie zachęca do prac ogrodowych ale !!! wczoraj posadziłam 11 żurawek świeżo zakupionych ... mam nadzieję , że zdążą się zadomowić przed pierwszymi mrozami
To tak napisałam co by nie było , że ja nic