Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:38, 05 paź 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Przed laty psy sąsiada do połowy okorowały jakąś wiśnię ozdobną, Posmarowaliśmy uszkodzenie maścią ogrodniczą. Żyje do dziś, pięknie przyrosła. A propos kory to na forum sadowniczym czytałam o testach z których wynikało, że jednak maść znacznie skuteczniejsza

Kupiłam dzisiaj funaben. Trochę zadziwiła mnie konsystencja. Przypominała wapno do bielenia drzewek.Pomalowałam pień. Mam jeszcze na stanie maść ogrodniczą- taką, jaką stosuje się podczas szczepienia. Ten pieniek jest w zasadzie oskalpowany.

Gosiek33 napisał(a)

To zdjęcie niezwykle mnie cieszy, też wymyśliłam takie plecy z tamaryszka, może się doczekam

O tak, tamaryszek w roli plecków świetnie się spisze. Choć mojego muszę trochę podkrzesać. Zmężniał za bardzo.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:24, 05 paź 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękne widoczki ogrodowe
Dziękuję i wstawiam aktualne fotki z ogrodu.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:20, 05 paź 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ależ zdjęcie!
Kolor cudowny, każdy zwraca na niego uwagę, tylko wrażenia na moich rodzicach nie robi.

W ubiegłym tygodniu miałam wnuka, dodam że uwielbia dinosaury, więc co jakiś czas kupuję mu następnego. Ostatnio robiliśmy przebranie za dinosaura, był bardzo przejęty pracą. Wycinał kilka elementów, pomagał kleić. Efektem końcowym był zachwycony nawet pozwolił zrobić zdjęcie.

Ania -Spełnione marzenie 13:51, 05 paź 2019

Do góry
A oto ta cała rabatka jest z prawej strony .

Plan jest taki .
Wszystko oprócz sosny znika .
Rododendrony do wydania ( dam koleżance )

A resztę proszę zaproponujcie .

Idę na papierze narysować Biały Zakątek
Tylko wybaczcie mi brak zdąlności malarskich
+Energy House nowoczesny i jego ogród 13:49, 05 paź 2019

Do góry

Witam wszystkich,
mam nie lada problem z zagospodarnowaniem swojego ogródka.
Dom z nowoczesną bryła i do tego pasowałby taki tez ogród a jednak wolałbym przydomowy sad, warzywniak. Problemem jest też jego położenie na działce i ułożenie wg słońca, gdyż wjazd jest od południa.
W tym momencie myślę posadzeniu drzew owocowych większych jak czereśnie, stare jabłonie od północy. Od wschodu mniejsze brzoskwinie, gruszki, śliwki.
Od zachodu żona sobie umyslała dwa rzędy brzozy, tak by ją przycinkać na ok 4m by zasłaniała widoki. Ale jednoczesnie miejsce od północnego zachodu chciałbym zostawić na warzywniak i niewiem jak to jakoś odgrodzić żeby tego nie było widać? Myślałem też by posadzić róże parkowe po obwodzie działki zamiast ogrodzenia.
Zdjęcie nieaktualne ponieważ dom już stoi.
Ania -Spełnione marzenie 13:34, 05 paź 2019

Do góry

Złamane drzewko 12:59, 05 paź 2019

Do góry

Witam! Ostatnie wiatry złamały 2 z 3 gałęzi przedstawionego drzewka. Nie wiem jak je ratować, obawiam się że śnieg może złamać ostatnia gałąź.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:10, 05 paź 2019

Do góry
Bukiet z werbeny.
Trzeba jakoś pokolorować te jesienne dni.
Blaski i cienie nowego życia 12:07, 05 paź 2019

Do góry
I kilka migawek jesiennych

Blaski i cienie nowego życia 11:58, 05 paź 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Piękne masz te cynie, tala ilość zachwyca. Wszystko Ci sie rozrosłó, ogród nabrał masy Nawet krety go lubia Pozdrawiam

Danusiu, trochę zmian w innych miejscach zrobiłam ale wszystko utknęło w połowie roboty. Bo mi zdrowie odmówiło a praca odebrała czas na ogród

Z kuchni mam już lepsze widoki niż kiedyś

Moja elata pod hortensją zniknęła

Blaski i cienie nowego życia 11:52, 05 paź 2019

Do góry
Renii napisał(a)

Na pewno coś podjada krecik. Na darmo nie chodzi. Jak mój mąż zobaczył fotkę to zaczął się śmiać, że to przecież u nas jest

Czyli że widoki podobne takie kontrasty są jesienią

Blaski i cienie nowego życia 11:50, 05 paź 2019

Do góry
mira napisał(a)

może w poprzek ale wydaje się że trzyma się jednej linii dobrze że nie w zygzak - masz super ziemię do doniczek z kopców no i pytanie co tak sobie podjada z tej ziemii

Nie chcę wiedzieć co lubi u mnie jeść
Dobrze że ni podjadł tych pomidorków bo to jedyne co owocują, są z samosiewu.

Blaski i cienie nowego życia 11:48, 05 paź 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Rabata z hortkami wymiata i całość bardzo się u ciebie zmienia, widać ile pracy i starań włożyłaś

Dzięki fajnie że moje starania dały jakiś efekt. Twoje rozplenice BB są urocze na tej rabacie, patrzę na nie codziennie.

A taka róża NN mi zakwitła.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 11:37, 05 paź 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Witam Haniu

Doczytałam, że miałaś kiedyś lak wonny, poszukuję właśnie takiego bordowego, czy masz może jego nasionka?
W sprzedaży widzę tylko mixy...

Pozdrawiam
Renata.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 11:02, 05 paź 2019

Do góry
Ewo, zatrważające jest to co mówisz. Nie zdawałam sobie sprawy, że jest aż tak źle Mieszkam przy lesie, w pobliżu są ugory. Owadów i ptaków raczej u mnie nie brakuje i w takiej sytuacji myślę, że lepiej jak będą sobie same radziły w zdobywaniu pożywienia.

Chciałabym stworzyć ogród przyjazny wszelkim stworzeniom. Cieszę się niezmiernie z ptasich koncertów oraz gdy obserwuję śmigajace w koronach drzew wiewiórki. Zimą przychodzą mi prawie na taras bażanty..mają specjalny karmnik, ale szukam dla nich coś większego. Denerwuje mnie gdy czytam, że "ogrodnicy " ciągle walczą ze wszystkim w swoim ogrodzie. Dlatego postanowiłam ograniczać opryski i nawozy do minimum. Na razie jeszcze eksperymentuje z roślinami, ale mam taki plan, że w ogrodzie zostaną tylko te które się najlepiej u mnie zadomowią i będą sobie dawały radę bez chemii i specjalnych zabiegów.
Tak wygląda "mój" las jesienią

A to zimowe zdjęcie z okolic

i goście

Zdjęcia są archiwalne, wstawiłam na pamiątkę, chociaż mam nadzieję, że w tym roku będę też miała liczne odwiedziny i zrobię lepsze zdjęcia

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:09, 05 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A to Bolek i Lolek( Bolek może okazać się Bolką)

Aksa bardzo Ich pilnowała

no teraz to już chyba zaspokoiłamjesienne kolory i nie tylko

Cudności
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:28, 05 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Nie żartuję

Red baron przesadziłam na wjazdową,bo mi w buksy wrastał i byl mi potrzebny na wjazdową

A hakone zamieniłam z seslerią obok...

Zmiany,bo lubię zmiany i teraz mi się podoba...na wjazdowej czerwieni się Red baron, dereniowa się uspokoiła a grabowa ożywiła

Red baron

Dereniowa z kłosowcami niedawno sadzonymi ,są tam jeszcze jeżówki Vintage wine i liatry

Grabowa z hakone

Świetny nowy misz masz Dereniowa spokojniejsza a red baron mocną czerwienią bardzo do ogrodzenia mi pasuje. To trudna kompozycyjnie trawa. Ja swoją oddałam Kasiek, ale dobrze skomponowany baron może gwiazdorzyć.
Potęgi wideł jeszcze nie poznałam, wstyd Wszystko ponad 15 letnią sztychówą obrabiam, nawet kanciki Ale kiedyś porządniejsze narzędzia były, stąd chyba jej moc
Widły mam na liście, powiedz mi czy twoje są ciężkie? Wszystkie które oglądałam jakieś takie niewygodne.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 09:21, 05 paź 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
(...)

Świdośliwa łapie kolorek (w tle zagrzybiona azalia...)

Azalie wielkokwiatowe mają tendencje do mącznika. To ich nie zabija. Jednak zwracam uwagę na świdośliwę, bo ma drobną plamistość. To ten sam grzyb co na różach urzęduje.
Podmiejski ogródek 08:40, 05 paź 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
W niedoczasie jestem, zdjęcia jeszcze wrześniowe, i tylko dwa bo reszta paskudna (zwłaszcza po relacji z ogrodu Ani)...

No wiesz? Ja pokazałam cztery
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies